srbm Napisano 18 Marzec 2022 Share Napisano 18 Marzec 2022 O ile pamiętam byli to chyba Syryjczycy z Kongo (nie wiem tylko którego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 18 Marzec 2022 Share Napisano 18 Marzec 2022 Srbm taaa z Vietnamu tego z którego teraz agenda rosyjska chce pozyskać jako najemników do wojsk pokojowych i stabilizacyjnych w faszystowskiej Ukrainie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 18 Marzec 2022 Share Napisano 18 Marzec 2022 Całkiem możliwe. Syria obejmowała wówczas ładnych parę milionów kilometrów kwadratowych. I nawet graniczyła z UE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 18 Marzec 2022 Share Napisano 18 Marzec 2022 Srbm u ciebie to dają ci dostęp do kompa przed czy po wizycie ?? i są jakieś rokowania czy stan nadal bez zmian??. Tylko kogo ja się pytam !!!, to nie pytanie do ciebie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 18 Marzec 2022 Share Napisano 18 Marzec 2022 I nie zapomnij o jazydach z Somalii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 18 Marzec 2022 Share Napisano 18 Marzec 2022 Teraz, fala napisał: Nie dni, już o tygodnie idzie. Naprawdę tak stale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 18 Marzec 2022 Share Napisano 18 Marzec 2022 Teraz, Landszaft napisał: Formoza 58 czemu ty stale zamieszczasz zdjęci lub filmy które 2 -4 dni wcześniej już były zamieszczone ??? Naprawdę tak często i stale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 W Czernobajewce zlikwidowano dowódcę 8. Armii Połączonych Sił Zbrojnych Południowego Okręgu Wojskowego Sił Zbrojnych FR, generała porucznika Andrieja Mordwiczewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 Filmik z użycia dronów do zrzucania pocisków przeciwpancernych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 Kolejny rosyjski generał zginął na froncie w Ukrainie - RMF 24 jak było to skasować co by niektórzy się nie zapluli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 Mam pyta ie do bronioznawców. Jest info, że "łowca czołgów" Syryjczyk będzie walczył przeciw Rosjanom. Na filmach pokazano, że do tanków strzela z odległości kilku km ze swoje pukawki. Czy to jakieś działo bezodrzutowe z pociskami ppanc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 Wyrzutnia ppk TOW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 10 godzin temu, Landszaft napisał: (...) uchodźców z Syrii i Afryki Słowo - klucz "uchodźca". Masz rację z tą krótką pamięcią, to dość powszechne. Ja akurat pamiętam tych mężczyzn w wieku poborowym często bez dokumentów pchających się po social do Niemiec. Niektórzy z forum powinni odszczekać ( to nie do Ciebie) oczernianie pisowskiego wojska, pisowskiej SG, pisowskiej policji czy pisowskiego WOT za "zbrodnie" na "uchodźcach" zwożonych tysiącami Aerofłotem na Białoruś. Sporo pomówień i jawnych kłamstw wtedy padło. Ps. Nie lubię gdy bezmyślnie ( a tym bardziej celowo) stawia się znak równości pomiędzy migrantami ekonomicznymi a takimi uchodźcami jakich widzimy na granicy z Ukrainą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 (edytowane) Ukraina straciła dostęp do morza azowskiego. Znając życie na długo/zawsze. Zestawienie strat bojowych Sił Zbrojnych FR z dnia 24.02. do 19.03.2022. personel - ponad 14 400 osób. czołgi - 466 sztuk, bojowe wozy opancerzone - 1470 szt., systemy artyleryjskie - 213 szt., MLRS - 72 jednostki, systemy obrony powietrznej - 44 jednostki, samoloty - 95 szt., śmigłowce - 115 sztuk, sprzęt motoryzacyjny - 914 sztuk, statki / łodzie - 3 sztuki, zbiorniki na paliwa i smary - 60 szt., Poziom operacyjno-taktyczny BSP - 12 Edytowane 19 Marzec 2022 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 Teraz, takafura napisał: Słowo - klucz "uchodźca". Masz rację z tą krótką pamięcią, to dość powszechne. Ja akurat pamiętam tych mężczyzn w wieku poborowym często bez dokumentów pchających się po social do Niemiec. Niektórzy z forum powinni odszczekać ( to nie do Ciebie) oczernianie pisowskiego wojska, pisowskiej SG, pisowskiej policji czy pisowskiego WOT za "zbrodnie" na "uchodźcach" zwożonych tysiącami Aerofłotem na Białoruś. Sporo pomówień i jawnych kłamstw wtedy padło. Ps. Nie lubię gdy bezmyślnie ( a tym bardziej celowo) stawia się znak równości pomiędzy migrantami ekonomicznymi a takimi uchodźcami jakich widzimy na granicy z Ukrainą. tak jest... to miałem na myśli wspominając przy okazji nowinek o Syryjczykach , chcącym ochoczo pomagać hordzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 Teraz, Tyr napisał: jak było to skasować co by niektórzy się nie zapluli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 Ile można robić modeli panter albo innych szermanów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedy Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 12 godzin temu, Cypis napisał: Syryjczycy przyjadą , i jak tylko napotkają ukraińców to się poddadzą i będą chcieli sp... do UE No właśnie - ja się zastanawiałem, czy mnóstwo Syryjczyków nie potraktuje tego jako okazji do legalnego przyjazdu do Europy, pisałem nawet o tym na jakimś forum: - po przybyciu na front syryjscy bojownicy przy pierwszej okazji poddają się Ukraińcom lub nawet sami do nich dezerterują - trafiają do jakiegoś obozu jenieckiego, gdzie, jak przypuszczam, warunki bytowe już są lepsze niż mieli w Syrii i przebywają tam do końca wojny - po zakończeniu wojny składają oświadczenie, że nie mogą wrócić do Syrii, bo grozi im tam kara śmierci za dezercję. Ukraina należy do Rady Europy i obowiązuje ją prawo, że nie można nikogo wydalić do kraju, gdzie grozi mu kara śmierci. I Syryjczycy zostają w Europie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 Śpieszmy się ich " kochać"... A może, to taka "subtelna" forma czystek w kadrze, w ramach lansowanego od wczoraj " pozbywania się wroga wewnętrznego". Jak onegdaj w Hiszpanii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 Jw. Człek nie nadąża....I jeszcze jeden, o który chyba wspominał Tyr, gen. Mordiczew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 A odnośnie uchodźców i migrantów to aż się chce pisać to nazwisko przez "u" Janina Ochojska o Straży Granicznej: Putinowskie traktowanie ludzi, okrucieństwo - Wydarzenia w INTERIA.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 43 minuty temu, Speedy napisał: po przybyciu na front syryjscy bojownicy przy pierwszej okazji poddają się Ukraińcom Ja się tylko obawiam, a może raczej mam nadzieję, że Ukraińcy nie będą brali ich do niewoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 38 minut temu, Speedy napisał: No właśnie - ja się zastanawiałem, czy mnóstwo Syryjczyków nie potraktuje tego jako okazji do legalnego przyjazdu do Europy, pisałem nawet o tym na jakimś forum: - po przybyciu na front syryjscy bojownicy przy pierwszej okazji poddają się Ukraińcom lub nawet sami do nich dezerterują - trafiają do jakiegoś obozu jenieckiego, gdzie, jak przypuszczam, warunki bytowe już są lepsze niż mieli w Syrii i przebywają tam do końca wojny - po zakończeniu wojny składają oświadczenie, że nie mogą wrócić do Syrii, bo grozi im tam kara śmierci za dezercję. Ukraina należy do Rady Europy i obowiązuje ją prawo, że nie można nikogo wydalić do kraju, gdzie grozi mu kara śmierci. I Syryjczycy zostają w Europie. Spieszę Cię uspokoić, ponieważ polski rząd z jakichś przyczyn nie chce o takich sprawach mówić, a przynajmniej nie teraz. Mam w MSWiA znajomego urzędnika nie najniższej rangi, który od dekad zajmuje się tam uchodźstwem i migracją. To, że teraz nagle pół Afryki i Bliskiego Wschodu oświadcza na ukraińsko-polskiej granicy, jakoby „studiowało” na którejś z ukraińskich wyższych uczelni to widzą wszyscy, tym bardziej że ci cwaniacy często albo nie mają żadnych dokumentów, albo mają kserokopię jakiegoś niby swojego dokumentu. Odkąd jest wojna na Ukrainie Polska zrobiła dość skuteczne sito na tych cwaniaków i są odsyłani do krajów pochodzenia w trybie natychmiastowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 19 Marzec 2022 Share Napisano 19 Marzec 2022 Jakie nie zrobili nic, a nieruchomości to kto spieniężał? Wywiad ostrzegał przed wojną w Ukrainie. Donald Tusk o rządzie: Wiedzieli od listopada, nie zrobili nic | Polityka - Wiadomości Gazeta.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi