Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo dawno temu, gdy byłem bardzo młody, też się bawiłem w "wojnę" i "partyzantów" [niektóre elementy wyposażenia były trochę inne, bo pamiętały II WŚ], ale całość przypominała te obecne podchody. Czy to znaczy, że byłem prekursorem WOT w tym kraju?

• Super 1
  • 1 month later...
Napisano

Ja już po szkoleniu wyrównawczym. Świetni instruktorzy, miła atmosfera. Wkońcu nie jakieś hura i na wroga, tylko praca w sekcjach. Grot bardzo celny, odrzut prawie żaden. Pierwsze oceniane strzelanie 45/50.

Napisano

31 minut temu, karpik napisał:

Ja już po szkoleniu wyrównawczym. Świetni instruktorzy, miła atmosfera. Wkońcu nie jakieś hura i na wroga, tylko praca w sekcjach. Grot bardzo celny, odrzut prawie żaden. Pierwsze oceniane strzelanie 45/50.

Nie szukaj wrogów daleko, balansa masz blisko. "Niedzielnych partyzantów z WOT" zalicza do jednej z plag niszczących naszą armię. Więc jeśli masz Grota odbezpieczonego, to śmiało daj kilka serii wokół, na pewno tam gdzieś się czai. ?

Napisano
35 minut temu, karpik napisał:

Pierwsze oceniane strzelanie 45/50.

Ładny wynik. Gratuluję!!!!!!!!

Kiedyś z AK-47 ze składaną kolbą (na AKM już się nie załapałem) miałem 48/50 - ale to było bardzo dawno.

Napisano
W dniu 20.11.2019 o 12:39, balans napisał:

Bardzo dawno temu, gdy byłem bardzo młody, też się bawiłem w "wojnę" i "partyzantów" [niektóre elementy wyposażenia były trochę inne, bo pamiętały II WŚ], ale całość przypominała te obecne podchody. Czy to znaczy, że byłem prekursorem WOT w tym kraju?

Zgadza się. Stara dobra szkoła LWP. Też ją przechodziłem.

Napisano

Spokojnie, Banaś głupi nie jest, w odpowiednim czasie odtajni te i wiele innych, zależy to od okoliczności w jakich się facet znajdzie.Więc czekajmy , zostało mu jeszcze coś około 66 miesięcy nietykalności.

• 2 weeks later...
Napisano
34 minuty temu, karpik napisał:

Pierwszy punkt apelu porannego. "Nie kwestujemy i nie pojawiamy się na imprezach WOŚP w mundurze" ?

No jasne. Owsiak wrogiem nr 1. Żałosne.

Napisano

Owsiak jest politykiem, choć z oczywistych (finansowych) względów do tego się nie przyznaje a od polityków wojsko powinno trzymać się z daleka. 

Napisano

W którym miejscu pisałem o "opłacanym przez obce siły polityku"? Jedno proste zdanie a sprawia trudności. Strach pomyśleć co by to było gdybym napisał dwa albo o zgrozo trzy zdania.

Napisano

Les05 masz rację Owsiak politykiem, może nawet księdzem bez sutanny , albo masonem, cichym doradcą Putina i utajnionym członkiem KGB albo nawet po kryjomu członkiem Mosadu. Oj niektórym dopieka zimowe słoneczko , dopieka i od gorąca fałdy mózgowe i zwoje się prostują  oj prostują . Tak jak czytam to widzę że system się w naszym kraju obalił ale ludzie z myśleniem NKWD pozostali oj pozostali.

• Tak trzymać 2
Napisano

Po co sarkazm ??. To Ci postaram się wytłumaczyć jak chłopu na miedzy - tu zaglądają nie tylko debile i oszołomy ale także ludzie co nie dają się wciągać w idiotyczne  dyskusje i poglądy. Zanim naciśnie się klawisz ENTER to czasami warto poczytać co się wypociło na klawiaturze i czy to ma jakiś sens czy tylko ośmieszy piszącego.

• Tak trzymać 2
Napisano (edytowane)

Wystarczy brak entuzjazmu lub nawet sceptycyzm a od razu wybija język miłości i tolerancji:

- każdy kto ma inne zdanie niż Jarek jest opłacanym przez obce siły politykiem

- niektórym dopieka zimowe słoneczko , dopieka i od gorąca fałdy mózgowe i zwoje się prostują  oj prostują

- system się w naszym kraju obalił ale ludzie z myśleniem NKWD pozostali oj pozostali,

I to wszystko w imię tolerancji, zwalczania "debili i oszołomów" i poprawy poziomu konwersacji na forum.

Ps. Uważam że to za mało. Powinno się blokować pisanie na forum. Bo jak można nie popierać Owsiaka i napisać że "wojsko powinno się trzymać od polityków z daleka".

Edytowane przez takafura
Napisano

Jak uczy historia (tych oczywiście co chcą się uczyć i tą zdolność posiadają) to przeważnie Ci co najgłośniej krzyczą "łapaj złodzieja" sami najbardziej lepkie ręce mają i najwięcej za skórą....

a les coś taka matka kurka na forum

Napisano

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Kler koniecznie chce mieć monopol na zbieranie pieniędzy, bo zawsze był pazerny na nie, więc wycina konkurencję. A ponieważ ma wielkie wpływy i władzę w naszym bantustanie, to nikt z "dobrej zmiany" się nie wychyli. I tyle w temacie.

Napisano
4 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

Ale co niektórych WOŚP boli... Zawsze mogą coś wrzucić do PCK Wrocław.. się funkcjonariusze partyjni ucieszą...

Oj widzę że jednych boli WOŚP a innych przeciwnicy WOŚP. Ciekawe że jedni i drudzy są święcie przekonani że to właśnie oni mają rację ?  

A później - jaki ten naród podzielony, ale ktoś go dzieli.

Napisano
56 minut temu, les05 napisał:

Widać, że sekciarski stosunek do wosp co niektórym rozum odbiera.

Zapomniałeś, że za złotego cielca robi u nas Rydzyk, a konkurencja jest niemile widziana...

• Tak trzymać 1