les05 Napisano 27 Kwiecień 2022 Share Napisano 27 Kwiecień 2022 Borys nie może się mylić, niech szukają w Szczecinie aż znajdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 28 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2022 Majątek na żonę, apartament za milion. Co chciano ukryć w Trybunale Konstytucyjnym? Pięcioro orzekających w Trybunale Konstytucyjnym zawnioskowało do prezes Julii Przyłębskiej o utajnienie ich oświadczeń majątkowych. Ta wyraziła na to zgodę. Z jakich przyczyn - nie wiadomo. Zgodnie z art. 14 ustawy o statusie sędziów Trybunału Konstytucyjnego oświadczenia majątkowe sędziów są jawne. Ustawa nie przewiduje możliwości ich utajnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Kwiecień 2022 Share Napisano 28 Kwiecień 2022 Wiceminister finansów Piotr Patkowski 28.04.2022: "Prezes Glapiński był bezradnym prezesem NBP przez sześć lat, nie zrobił absolutnie niczego, żeby chronić polskich przedsiębiorców i polskich obywateli" "To dzięki panu prezesowi Belce dzisiaj możemy mówić o bardzo niskim bezrobociu" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 28 Kwiecień 2022 Share Napisano 28 Kwiecień 2022 W dniu 26.04.2022 o 22:16, takafura napisał: Na pytanie gdzie jest afera pada bardzo kulturalna odpowiedź o zrytym berecie. Ale ja to jestem niby ten cham i fanatyk ;) Kochanieńki , jak ja podałbym , że pani z kuchni kupiła ten dom za 10mln , to również nie byłoby dla mnie obrażliwe zapytanie o "zryty beret" Przyznaj , z jakiego brudnego palucha wyssałeś tą nieadekwatną kwotę , wybitnie umniejszającą zdolności finansowe pani Przyłębskiej ? Nie jestem z lasu ale nawet siedząc na prowincji wiem ,że takie ceny nieruchomości w na przedmieściach Warszawy to były za poprzedniej ekipy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 28 Kwiecień 2022 Share Napisano 28 Kwiecień 2022 W dniu 26.04.2022 o 22:16, takafura napisał: Ja w sumie odnosiłem sie do zupełnie innej sprawy a mianowicie przedstawiania kupna domu pod Warszawą jako kolejnej afery, defraudacji, oszustwa - sam nie wiem czego bo insynuacje były mgliste i jednocześnie bardzo histeryczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 28 Kwiecień 2022 Share Napisano 28 Kwiecień 2022 Godzinę temu, szutnik napisał: Przyznaj , z jakiego brudnego palucha wyssałeś tą nieadekwatną kwotę , wybitnie umniejszającą zdolności finansowe pani Przyłębskiej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 28 Kwiecień 2022 Share Napisano 28 Kwiecień 2022 Państwo Przyłębscy sprzedali dom w Poznaniu 11 października 2021 r. Jak wynika z bazy firmy Cenatorium, korzystającej z największej bazy cen transakcyjnych w Polsce, szefowa Trybunału Konstytucyjnego z mężem dostali za swoją poznańską nieruchomość 1 050 000 złotych. 3 lutego 2021 r. Julia i Andrzej Przyłębscy (jak wynika z księgi wieczystej małżeństwo ma wspólność majątkową) za dokładnie 1 490 000 złotych kupili dom w miejscowości Jazgarzewszczyzna pod Piasecznem. Z informacji zawartej w księdze wieczystej wynika, że dom został kupiony na kredyt przyznany w grudniu 2020 r. przez państwowy bank PKO BP. Hipotekę obciążono kwotą 1 870 000 złotych. https://wiadomosci.wp.pl/zakupila-nowy-dom-za-1-5-mln-zl-ujawniamy-tajemnice-oswiadczenia-majatkowego-prezes-tk-julii-przylebskiej-6761980981852992a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 28 Kwiecień 2022 Share Napisano 28 Kwiecień 2022 16 minut temu, takafura napisał: Państwo Przyłębscy sprzedali dom w Poznaniu 11 października 2021 r. Jak wynika z bazy firmy Cenatorium, korzystającej z największej bazy cen transakcyjnych w Polsce, szefowa Trybunału Konstytucyjnego z mężem dostali za swoją poznańską nieruchomość 1 050 000 złotych. 3 lutego 2021 r. Julia i Andrzej Przyłębscy (jak wynika z księgi wieczystej małżeństwo ma wspólność majątkową) za dokładnie 1 490 000 złotych kupili dom w miejscowości Jazgarzewszczyzna pod Piasecznem. Z informacji zawartej w księdze wieczystej wynika, że dom został kupiony na kredyt przyznany w grudniu 2020 r. przez państwowy bank PKO BP. Hipotekę obciążono kwotą 1 870 000 złotych. https://wiadomosci.wp.pl/zakupila-nowy-dom-za-1-5-mln-zl-ujawniamy-tajemnice-oswiadczenia-majatkowego-prezes-tk-julii-przylebskiej-6761980981852992a Jak rozumiem , podobnie wierzysz w zakup przez Pinokia tych hektarów pod Wrockiem za kwotę podaną w akcie notarialnym? ps. Normalnego obywatela skarbówka dojechałaby domiarem za takie cuda. ( i w jednym i w drugim przypadku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 29 Kwiecień 2022 Share Napisano 29 Kwiecień 2022 Jest się czym podniecać... W 2016 mnie kosztował niewielki dom-110 m2 w stanie do zamieszkania umeblowany bez działki około bańki a dziś pewnie od pótorej w górę. W małym mieście bez specjalnych atrakcji. Zarobki sędziów zwykłych to 3,2 x średnia krajowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 29 Kwiecień 2022 Share Napisano 29 Kwiecień 2022 Btw. oświadczeń. Ile kwitów byłoby już w prokuraturze i jakie ilości jadu płynęłyby z tvpiss, gdyby takie oświadczenie złożył jakiś "niewygodny" sędzia? https://wiadomosci.wp.pl/krystyna-pawlowicz-wypelnila-oswiadczenie-majatkowe-niezgodnie-z-prawem-6763147364383552a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Kwiecień 2022 Share Napisano 29 Kwiecień 2022 Teraz, Tyr napisał: W 2016 mnie kosztował niewielki dom-110 m2 w stanie do zamieszkania umeblowany bez działki około bańki To co ten dom miał, że taka cena? W tym czasie ja kupiłem 120m2 z działką pod Warszawą (20 minut do centrum obwodnicą) za 500 tysięcy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 29 Kwiecień 2022 Share Napisano 29 Kwiecień 2022 Art. 14. status sędziów TK Oświadczenie sędziego o jego stanie majątkowym 1. Sędzia Trybunału jest obowiązany do złożenia oświadczenia o swoim stanie majątkowym. Oświadczenie to dotyczy majątku odrębnego oraz objętego małżeńską wspólnością majątkową. 2. Oświadczenie, o którym mowa w ust. 1, zawiera w szczególności informacje o posiadanych zasobach pieniężnych, nieruchomościach, udziałach i akcjach w spółkach prawa handlowego, a ponadto o nabytym przez sędziego Trybunału albo jego małżonka od Skarbu Państwa, innej państwowej osoby prawnej, jednostek samorządu terytorialnego lub ich związków mieniu, które podlegało zbyciu w drodze przetargu. Oświadczenie to zawiera również dane dotyczące prowadzenia działalności gospodarczej oraz pełnienia funkcji w spółkach lub spółdzielniach, o których mowa w art. 11 zakaz zajmowania przez sędziego stanowiska we władzach spółki, spółdzielni lub fundacji ust. 1 pkt 1 i 2. 3. Oświadczenie, o którym mowa w ust. 1, składa się przed objęciem stanowiska, a następnie co roku do dnia 31 marca, a także w dniu opuszczenia stanowiska. Oświadczenie składa się według stanu na dzień złożenia oświadczenia. 4. Oświadczenie, o którym mowa w ust. 1, składa się w dwóch egzemplarzach. 5. Oświadczenie, o którym mowa w ust. 1, sędzia Trybunału składa Prezesowi Trybunału, a Prezes Trybunału – Pierwszemu Prezesowi Sądu Najwyższego. 6. Podmiot, któremu złożono oświadczenie, o którym mowa w ust. 1, do dnia 31 maja dokonuje analizy zawartych w nim danych i przekazuje jeden egzemplarz oświadczenia naczelnikowi urzędu skarbowego właściwego ze względu na miejsce zamieszkania sędziego Trybunału. 7. Oświadczenie, o którym mowa w ust. 1, jest jawne. Prezes Trybunału publikuje oświadczenia sędziów Trybunału, w tym oświadczenie złożone przez siebie, w Biuletynie Informacji Publicznej Trybunału Konstytucyjnego co roku do dnia 30 czerwca. 8. Niewykonanie obowiązku, o którym mowa w ust. 1, jest równoznaczne ze zrzeczeniem się przez sędziego Trybunału urzędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonikaNJ Napisano 29 Kwiecień 2022 Share Napisano 29 Kwiecień 2022 może jakby zajmowała się swoimi obowiązkami, zamiast szydzić z wyglądu innych kobiet i uskuteczniać dziwne porównania, nie popełniałaby takich błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 29 Kwiecień 2022 Share Napisano 29 Kwiecień 2022 Monika... znaczy się podobnie jak moje haus gestapo czytasz mi w myślach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonikaNJ Napisano 29 Kwiecień 2022 Share Napisano 29 Kwiecień 2022 5 hours ago, Tyr napisał: Jest się czym podniecać... W 2016 mnie kosztował niewielki dom-110 m2 w stanie do zamieszkania umeblowany bez działki około bańki a dziś pewnie od pótorej w górę. W małym mieście bez specjalnych atrakcji. Zarobki sędziów zwykłych to 3,2 x średnia krajowa... bez działki, małe miasto- to chyba antykami był umeblowany 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 29 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2022 Seria wyzwisk. Pawłowicz się nie hamowała „Ty chamie! Łobuzie! Dziadu kalwaryjski! Udowodnij najpierw, że brałam łapówki! V ruska kolumno! Łachu jeden! Albo na kolana, pod stół i odszczekać!” - napisała w mediach społecznościowych Krystyna Pawłowicz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 29 Kwiecień 2022 Share Napisano 29 Kwiecień 2022 19 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Seria wyzwisk. Pawłowicz się nie hamowała „Ty chamie! Łobuzie! Dziadu kalwaryjski! Udowodnij najpierw, że brałam łapówki! V ruska kolumno! Łachu jeden! Albo na kolana, pod stół i odszczekać!” - napisała w mediach społecznościowych Krystyna Pawłowicz. Gdybym miał czas na łażenie po sądach i parcie na szkło, podszedłbym dziś do policjanta i w tych słowach posłałbym wiązkę(nagrał). Oczywiście odpowiedziałbym za to, bo popełniłem wykroczenie/ przestępstwo, dopiero wtedy, gdy sędzia tfu trybunału, dostanie zakaz sprawowania stanowisk powyżej barmanki w spelunie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 29 Kwiecień 2022 Share Napisano 29 Kwiecień 2022 4 godziny temu, MonikaNJ napisał: bez działki, małe miasto- to chyba antykami był umeblowany Antyki z mieszkania zabralim, a dom pasywny, zeroenergetyczny z pompą ciepła, foto na dachu 10 kw, magazynem energii, automatyką w domu w zagrodzie i ogrodzie - wszystkiego. I do tego za swoje bo jeszcze nic donek z ekipą nie refundowali... Atak abstrahując to mam nieodparte wrażeni, że spokrewniona, spowinowacona z jedcośtam jest albo on sam rżnie głupa na tym nicku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 29 Kwiecień 2022 Share Napisano 29 Kwiecień 2022 Przypominam, że używanie wulgaryzmów jest sygnałem bezsilności, frustracji i totalnego gniewu. A co innego pozostało? https://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,26455528,uzywanie-wulgaryzmow-jest-sygnalem-bezsilnosci-frustracji-i.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonikaNJ Napisano 29 Kwiecień 2022 Share Napisano 29 Kwiecień 2022 (edytowane) Tyr napisał ''Atak abstrahując to mam nieodparte wrażeni, że spokrewniona, spowinowacona z jedcośtam jest albo on sam rżnie głupa na tym nicku...'' Jedburgh_Ops rżniesz głupa pod moim nickiem czy nie??? bo jeśli nie, to właśnie zostaliśmy rodziną. Edytowane 29 Kwiecień 2022 przez MonikaNJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 29 Kwiecień 2022 Share Napisano 29 Kwiecień 2022 Genetycznie, informatycznie a nawet towarzysko da się sprawdzić;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 29 Kwiecień 2022 Share Napisano 29 Kwiecień 2022 Monika... nie przejmuj się... prawilni patrioci tak mają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 29 Kwiecień 2022 Share Napisano 29 Kwiecień 2022 Jakoś zawsze uniki robisz i lizawki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 29 Kwiecień 2022 Share Napisano 29 Kwiecień 2022 Tyr- ale... do kogo to alibi? Do mnie, czy do Moniki? PS Już kiedyś pisałem- twoje nadzieje, marzenia czy fobie seksualne nie są, na szczęście, interesujące dla Użytkowników Forum... Co więcej takafura wspominał, że ja wmawiam Użytkownikom twoje zainteresowanie seksem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 29 Kwiecień 2022 Share Napisano 29 Kwiecień 2022 6 minut temu, Czlowieksniegu napisał: (...) prawilni patrioci tak mają... Już kiedyś pytałem gdzie dają certyfikat zajebistości dający takie poczucie wyższości, pozwalający w sumie chamsko przysrywać rozmówcy w każdym poście ? Czy to jakiś znak rozpoznawczy tych mądrzejszych i tolerancyjniejszych że ciągle czytam wrzutki "funkcjonariusz partyjny" "zryty beret" itp. ? Ps. Pytania w/w retoryczne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi