bjar_1 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Skoro Tusk pisze, że to dywersja, no to jej nie było. Dziękuję, można się rozejść.
Cypis Napisano %s o %s Napisano %s o %s w doniecku przymusowe zaciemnienie , podstacja poszła w piz...u
szutnik Napisano %s o %s Napisano %s o %s 3 godziny temu, bjar_1 napisał: Skoro Tusk pisze, że to dywersja, no to jej nie było. Dziękuję, można się rozejść. "Niewykluczone, że mamy do czynienia z aktem dywersji." - No trochę inaczej to brzmi w oryginale A poza tym jeżeli byłaby to dywersja ( co jest mało prawdopodobne) , to i tak zniknie z obiegu medialnego . Zbyt duża byłaby panika. Możesz kpić ale czy to technicznie możliwe , podejrzewam ,że nie wiesz. 40 lat temu widziałem działanie ciekłego azotu na zapięcia rowerowe w Niemczech i efekty były podobne, tylko pytanie czy w tej skali możliwe ? Tego nie wiem...
Spirit of Warsaw Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu https://wiadomosci.wp.pl/incydenty-na-kolei-potwierdzily-sie-najgorsze-przypuszczenia-7222748214201216a?utm_medium=push&utm_source=pushwp&wpclid=sAb-----------8B0AamrevIBtoGIFJGNEFTNmgxbVdDTGowVFV0cTRXVlprMWhNUnN0MzF54gYDODg48AZw_gYRV1BILVBGQy1NMzhNWS00VFiCBwdER0pNUFNWigcHREdKTVBTVpAHgJfw7AGwBy64B96t68gGoB8B
bjar_1 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu https://kolejowyportal.pl/premier-potwierdza-celowe-uszkodzenie-toru-niedaleko-zyczyna/?fbclid=IwdGRjcAOHvCBjbGNrA4e8G2V4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAhjYWxsc2l0ZQIyNQABHlnFWmo_sJgClZryvKQlRCYwxuH9rI2Hz5McCsWWq_02lN676ZN4QGgnbxOu_aem_GCqXOVimGPdzKu04nNJUFg
Jedburgh_Ops Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Wyobraźmy sobie teraz, co będzie, jeśli uszkodzony zostanie tor na trasie, po której jeździ polskie Pendolino. Ze względu na jakość polskich torowisk ono wprawdzie nie jeździ z normalną prędkością 250 km/h, a maksymalnie do 200 km/h, ale to wystarczy. Przy tej prędkości żaden maszynista nie dostrzeże kilkudziesięciocentymetrowego ani nawet metrowego ubytku w szynie i z Pendolino zrobi się obiekt nisko latający.
Cronos Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Coś cisza u Memcena, Bosaka i Szurnik, chyba komunikacja z kremlem dzis nawala:/
abcd Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu S-syn musiał być dobrze poinstruowany przez mocodawców dokonał uszkodzenia na zakręcie torów co potęguje ewentualną katastrofę
Jedburgh_Ops Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Niebezpieczeństwo było ogromne. Generał ujawnił nieznane fakty o dronach lecących do Polski Generał Maciej Klisz ujawnił nowe informacje dotyczące naruszenia polskiej przestrzeni powietrznej. Jak się okazało, w stronę Polski leciało o wiele więcej dronów. - Narracja, że to były obiekty z kartonu i tektury, nie do końca jest prawdziwa - wskazał generał.
beaviso Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowane) 47 minut temu, Cronos napisał: Coś cisza u Memcena, Bosaka i Szurnik, chyba komunikacja z kremlem dzis nawala:/ Ale szeregowe pieski już szczekają. Popatrzyłem po kontach znajomych "forwarderów" i tam już idzie narracja następująca: Antypolski rząd bandy Tuska natychmiast do dymisji! Dywersanci grasują niewykryci, a służby w tym czasie ścigają Kryształowe Zero. M. Edytowane 14 godzin temu przez beaviso
beaviso Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowane) 7 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Niebezpieczeństwo było ogromne. Generał ujawnił nieznane fakty o dronach lecących do Polski Generał Maciej Klisz ujawnił nowe informacje dotyczące naruszenia polskiej przestrzeni powietrznej. Jak się okazało, w stronę Polski leciało o wiele więcej dronów. - Narracja, że to były obiekty z kartonu i tektury, nie do końca jest prawdziwa - wskazał generał. Nic ciekawego z tej wypowiedzi nie wynika. Zwykle leciało tych dronów wiele, zwykle w kierunku zachodnim. Tamtej nocy po prostu część poleciała dalej... Odpowiedzi na to co nas interesuje nie ma. Czyli - #1 Czy te zestrzelone niosły ładunek bojowy? #2 Co i wskutek czego spadło na chałupę w Wyrykach? Parę dni temu rozmawiałem z kimś kto zapewne zna odpowiedź na nr 2, ale nie śmiałem ciągnąć za język. Z udawaną poważną miną odpowiedział, że upadek AMRAMMa to "wariant podany do publicznej wiadomości". Wariant... ;) M. Edytowane 14 godzin temu przez beaviso
bjar_1 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 55 minut temu, abcd napisał: S-syn musiał być dobrze poinstruowany przez mocodawców dokonał uszkodzenia na zakręcie torów co potęguje ewentualną katastrofę Tak, zupełnie jak z podręcznika dywersji dla Cichociemnych.
Jedburgh_Ops Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 56 minut temu, beaviso napisał: Wariant... ;) „Wariant”, ponieważ ze wszystkich krętactw rządowych wyparował ruski cruise. Przez 36 godzin parował, parował, aż wyparował.
Jedburgh_Ops Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowane) „Zadrżał cały budynek”. Świadek o eksplozji na torach Jak na wybuch to chyba @karpik ma rację, że miejsce wybuchu jest za eleganckie. Być może bandzior po wybuchu wrócił na miejsce i ślicznie poukładał/poprawił podsypkę, żeby pozornie z daleka nic nie było widać, że z szyną jest coś nie halo. Edytowane 13 godzin temu przez Jedburgh_Ops
bjar_1 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu W temacie: https://youtu.be/agznZBiK_Bs?si=8zs7O2PfPtyzPmuA
Jedburgh_Ops Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Z życia dziczo-szumowiny... Barbarzyńcy z Rosji. „Rusicz” ogłosiła przerażający konkurs fotograficzny Znana z wyjątkowej brutalności rosyjska jednostka paramilitarna „Rusicz” ogłosiła konkurs na najlepsze zdjęcie przedstawiające zamordowanych ukraińskich jeńców wojennych.
Jedburgh_Ops Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 10 minut temu, bjar_1 napisał: W temacie: https://youtu.be/agznZBiK_Bs?si=8zs7O2PfPtyzPmuA Czyli według drugowojennych speców dopiero zakres 58÷60 cali (1,47÷1,52 m) robi robotę. Ale dla ówczesnej techniki torowisk i wózków jezdnych taboru. Dziś może jest inaczej...
beaviso Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowane) 55 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: „Wariant”, ponieważ ze wszystkich krętactw rządowych wyparował ruski cruise. Przez 36 godzin parował, parował, aż wyparował. Ale nie wyparował ze zdjęcia na zrzutce Pomagamy.pl (zanim zrzutka nie wyparowała.) Pytanie tylko - czy cruise (zapewne z "równoważnikiem gabarytowo-masowym" zamiast głowicy) spadł ot tak, czy może po jego porażeniu rakietą? W zał. zdjęcie obiektu, który wpadł przez przebity strop, czyli skrzydła tej rakiety (samo go nie przebiło, ale "głowica" o masie 400 kg - jak najbardziej tak - a skrzydło zawisło w wyrwie.) Plus dla porównania zdjęcie Ch-101 zwalonego na Ukrainie. M. Edytowane 12 godzin temu przez beaviso
Jedburgh_Ops Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 5 minut temu, beaviso napisał: Ale nie wyparował ze zdjęcia na zrzutce Pomagamy.pl (zanim zrzutka nie wyparowała.) Pytanie tylko - czy cruise (zapewne z "równoważnikiem gabarytowo-masowym" zamiast głowicy) spadł ot tak, czy może po jego porażeniu rakietą? W zał. zdjęcie obiektu, który wpadł przez przebity strop, czyli skrzydła tej rakiety (samo go nie przebiło, ale "głowica" o masie 400 kg - jak najbardziej tak - a skrzydło zawisło w wyrwie.) Plus dla porównania zdjęcie Ch-101 zwalonego na Ukrainie. M. Dlatego od początku miałem teorię, że na chałupę mogło spaść coś cennego dla wywiadu technicznego, a tylko na zatkanie dzioba mediom korzystniej jest niby spekulować, że spadł 9X albo AMRAAM. Bo to po prostu widać, słychać i czuć po zachowaniach tzw. czynników oficjalnych. Nie ma cudów - z jakichś powodów mieszkańcom chałupy i ludziom z okolicy nałożono kaganiec pod karą, czyli zakaz fotografowania szczątków tego, co spadło. Nie zdążono tylko z tym kagańcem, bo za szybko ktoś cyknął dziurę w dachu, gdzie widać „nie to, co trzeba”.
beaviso Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Nie mogę już edytować, a załączyły mi się zdjęcia cz-b. Tutaj w kolorze.
Jedburgh_Ops Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 26 minut temu, beaviso napisał: Nie mogę już edytować, a załączyły mi się zdjęcia cz-b. Tutaj w kolorze. Pewnie znasz wszystkie filmiki z przedziurawionego domu. Kamera nie zjeżdża poniżej świętych obrazków na ścianach. Jak już ktoś miał jakiegoś ...phona z kamerką i jak już tego kogoś spotkało takie nieszczęście to nie wiem kto nie nakręciłby również wszystkiego tego, co leży na podłodze i wokół całego domu i w ogóle w obejściu i wokół niego. I to jest jeden z kilku dowodów na to, co spadło na ten dom.
beaviso Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu @Jedburgh_Ops Nie oglądałem. Ale łatwo wygooglać więcej fotek. Na podłodze nie widać obiektów. Za to w ścianie są przebicia od małych fragmentów o dużej energii kinetycznej. M.
Rekomendowane odpowiedzi