Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

"Paczka papieru w sklepie kosztuje 2000 rubli. Ma 500 arkuszy. Okazuje się, że arkusz A4 jest nie tylko czterokrotnie droższy od rubla, ale kosztuje też więcej niż akcja Sbierbanku na giełdzie w Londynie"

Napisano
Godzinę temu, PAULUS_pl napisał:

Myślisz że ruskim robi to jakąkolwiek różnicę?

Trudno powiedzieć, ale wiem, że gdy Paryż ogłoszono miastem otwartym, Hitler to uszanował. Nie przypuszczam, żeby Putin chciał być gorszym od Hitlera ale mogę się mylić.

Napisano
38 minut temu, karpik napisał:

"Użycie atomu gdy zagrożone będzie istnienie rosji"

Przez ten miesiąc nazbierali sobie niemało powodów, wg. nich zagrażających istnieniu. Kpina, jeśli  nie straszą, powód znajdą. Zobacz, co klepią swojemu ludowi, że Moskwie zagrażają Ukraińcy...

Napisano

Pieskow mówił o sankcjach wobec oligarchów

„Prezydent Biden jest dumny, że udało mu się zabrać wszystko od tak zwanych rosyjskich oligarchów, którzy podobno są architektami tego, co się dzieje.

Oczywiście prezydent USA nie rozumie, że to nie są oligarchowie. To absolutnie uczciwi legalni przedsiębiorcy. Zostali obrabowani”.

Napisano
3 godziny temu, Czlowieksniegu napisał:

Czeska minister obrony Jana Černochová zapowiedziała, że z powodu stanowiska Węgier wobec wojny na Ukrainie nie pojedzie na spotkanie Grupy Wyszehradzkiej. Jej zdaniem, „dla węgierskich polityków tania rosyjska ropa jest teraz ważniejsza od ukraińskiej krwi”.

Skoro Ukry okupują węgierskie Zakarpacie, to niby dlaczego Węgrzy mają kochać Ukrów?

Napisano
18 minut temu, balans napisał:

Skoro Ukry okupują węgierskie Zakarpacie, to niby dlaczego Węgrzy mają kochać Ukrów?

Bo są Węgrzy i są niestety też węgierskio-orbanowskie proputinowskie dziadostwo.

Napisano

„Rosja wycofa wojska z rejonów Kijowa i Charkowa, Czernihowa i Sumy w ciągu tygodnia lub dwóch i przeniesie je do Donbasu”, Arestovich , doradca Szefa Kancelarii Prezydenta Ukrainy ds. komunikacji strategicznej w dziedzinie bezpieczeństwa narodowego i obrony

Napisano
10 minut temu, Cypis napisał:

„Rosja wycofa wojska z rejonów Kijowa i Charkowa, Czernihowa i Sumy w ciągu tygodnia lub dwóch i przeniesie je do Donbasu”, Arestovich , doradca Szefa Kancelarii Prezydenta Ukrainy ds. komunikacji strategicznej w dziedzinie bezpieczeństwa narodowego i obrony

Coś ruski knują.

Napisano (edytowane)

Nie wiem czy było , ale wrzucam trochę masakry jaką robią Ukraińcy Bayraktarami

https://t.me/gruz_200_rus/1311

na niektórych filmikach wygląda jakby tuż przed uderzeniem , ruscy orientowali się , że coś zaraz w nich uderzy.

Edytowane przez Cypis
Napisano
4 godziny temu, les05 napisał:

Ukraińcy powinni Lwów ogłosić miastem otwartym i wycofać wojska. Nie chciałbym, żeby zabytkowe miasto, pełne polskich pamiątek, skończyło jak Charków czy Mariupol. 

Ciebie naprawdę po....ło? Czy chcesz błysnąć dowcipem a la Jaxa-Ronikier ?

Napisano
Godzinę temu, karpik napisał:

Coś ruski knują.

Przegrywają wojnę , to chcą przynajmniej coś uzyskać w rejonie Donbasu i drogę lądową na Krym, tak  aby choć trochę zachować twarz przed swoim ludem i móc ogłosić sukces.Mam nadzieję ,że i tu się przeliczą.

Napisano

Les05 ty to na pewno napisałeś ???  "Ukraińcy powinni Lwów ogłosić miastem otwartym i wycofać wojska. Nie chciałbym, żeby zabytkowe miasto, pełne polskich pamiątek, skończyło jak Charków czy Mariupol."  Warszawa też jest pełna pamiątek i Kraków i Poznań i Rzeszów i tysiące miast w Polsce może masz pomysł jak przenieść kraj z dala od Ruskich lub ogłosić Polska państwem otwartym !!! . Fan czołgów hamerykańskich i samolotów przepłacanych nagle stwierdza że to wszystko niepotrzebne bo w razie ich użycia w kraju przeciwnicy coś popsują , oj aż mi cię żal że tak martwisz się o zabytki. Ludzie są nieważni ważne są dobra materialne . W pięknym świetle się postawiłeś no super !!!

• Tak trzymać 1
Napisano
9 godzin temu, Cypis napisał:

Vs.

"Rosja zaczęła niszczyć ukraińskie rezerwy ropy i żywności – powiedział Vadim Denisenko, doradca szefa MSW Ukrainy

Powiedział też, że Rosja zaczęła gromadzić nowe wojska do granicy z Ukrainą, co może oznaczać rychłe rozpoczęcie przez armię rosyjską nowych prób przemieszczenia się w głąb terytorium Ukrainy."

Napisano
13 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

CERN zerwał współpracę z ruską dziczą.

Na wschód o Bugu zawsze była "dzicz", bo jak inaczej nazwać rozpruwanie brzuchów ciężarnym Polkom, nabijanie polskich dzieci na sztachety w płocie, robienie im za pomocą młotka i gwoździa orzełka na czole, przybijanie do wrót od stodoły, czy też wrzucanie do studni.

Kiedyś napisałem tu na forum, że za blokowanie nam ekshumacji dołów śmierci z dziesiątkami tysięcy okrutnie pomordowanych Polaków, w większości zresztą kobiet i dzieci, oraz za kult Bandery, Szuchewycza i innych bandytów z UPA i Haliczyny, NEMEZIS wystawi im rachunek...

I wcale mnie to nie cieszy, bo wojna to straszna rzecz i przeważnie cierpią na niej niewinni ludzie, a i my będziemy mieć tak przy okazji przerąbane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie