Skocz do zawartości

Co z figurami II...

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, takafura napisał:

Wg Helmutów Polska ma być montownią oraz dostarczycielką siły roboczej do zbierania szparagów, truskawek czy opiekunek osób starszych. Tak było od lat i tak ma zostać.

Jak się rozpier#oliło u siebie przemysł to można tylko jeździć do rzeszy zbierać szparagi. U nas szczytem produkcji jest technologia zbijania europalet. Przecież nawet drewno z tych Twoich lasów w dużej części jedzie do Niemiec.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Cieszę się, że masz dobry humor. Od kiedy wierzysz Żydom? Bloomberg powiedział... 
Tak żyje ta nasza gospodarka, a przedsiębiorcy są gazowani, bo wyszli powiedzieć, że nie mają pieniędzy.

11 godzin temu, bjar_1 napisał:

U nas szczytem produkcji jest technologia zbijania europalet. Przecież nawet drewno z tych Twoich lasów w dużej części jedzie do Niemiec.

Czy ja coś już wspominałem Ci o trochę nieaktualnych podręcznikach ?

Co do zbijania kawałków drewna - w paletach mieliśmy faktycznie jeszcze niedawno drugie miejsce na świecie. Lepiej jest z meblami - Polska jest 6 największym producentem i 3 eksporterem mebli na świecie.

A z pozyskanych prawie 40 m3 drewna tylko kilka mln jedzie surowe do Niemiec, ponad 90 % jest przerabiane w Polsce na płyty, meble, okna, palety. Więc nie ma się czego wstydzić?

12 minut temu, takafura napisał:

A z pozyskanych prawie 40 m3 drewna tylko kilka mln jedzie surowe do Niemiec, ponad 90 % jest przerabiane w Polsce na płyty, meble, okna, palety. Więc nie ma się czego wstydzić?

I pomyśleć, że w latach 70-tych nasze komputery ODRA należały do światowej czołówki, a obrabiarki sterowane numerycznie, to nawet do USA żeśmy eksportowali. A dziś specjalizujemy się w wyrobach z drewna i wikliny, jak jakiś afrykański bantustan...

"Co do zbijania kawałków drewna....."

Jakiś czas temu słyszałem, czy czytałem, że będziemy potentatem w produkcji e-aut, będących w dodatku efektem pracy naszych słowiańskich inżynierów... Liczby, które padały, powodowały, że taki Tesla się chowa...

Teraz, takafura napisał:

A co do pozyskiwania to przeraża ta rabunkowa gospodarka - wytyczanie dróg przez lasy, żeby tylko dobrać się do drzew. U mnie teraz kładą 80-100 letnie jodły, tzn. pień się zabiera, a czubki i gałęzie leżą i gniją. A że jeszcze jest tam stanowisko cietrzewia to inna sprawa. Masakra ogólnie.

Z 40 metrów sześciennych drewna to wiele się nie nastruga, a gdzie helikoptery ? 

Czego by nie zaczęli na dobre zmieniać lub plusować to i tak się w kamień do kiszenia kapusty zamienia.Najsprawniej wychodzi im kierowanie strumieni pieniędzy do własnej kieszeni.Nawet z podkrążonymi , wywołującymi współczucie oczami da się sprawnie ukraść kilka worków pieniędzy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie