Czlowieksniegu Napisano 20 Marzec 2020 Share Napisano 20 Marzec 2020 Dyrektor ogłosił zbiórkę już jakiś czas temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 20 Marzec 2020 Share Napisano 20 Marzec 2020 3 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: Dyrektor ogłosił zbiórkę już jakiś czas temu... Każda okazja do zbiórki kasy dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 20 Marzec 2020 Share Napisano 20 Marzec 2020 Można się dorzucić, bo jak mówią dobro wraca, to co dajesz innym wróci do ciebie. A i Ojciec-dyrektor winy odpuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 20 Marzec 2020 Share Napisano 20 Marzec 2020 7 minut temu, les05 napisał: Można się dorzucić, bo jak mówią dobro wraca, to co dajesz innym wróci do ciebie. A i Ojciec-dyrektor winy odpuści. Znam lepsze kanały niż wspomaganie ojdyra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 20 Marzec 2020 Share Napisano 20 Marzec 2020 2 godziny temu, les05 napisał: A i Ojciec-dyrektor winy odpuści. Jak się czujesz winny to mu daj, a innych do złego nie namawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Kwiecień 2020 Share Napisano 11 Kwiecień 2020 A ludziki z 11 Małopolskiej Brygady Obrony Terytorialnej od kilku dni... robią wymazy do badań na COVIDA... Zlecenie od wojewody małopolskiego dostali- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Kwiecień 2020 Share Napisano 11 Kwiecień 2020 Może mają tam jakiś abteilung od wojny bronią biologiczną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Kwiecień 2020 Share Napisano 12 Kwiecień 2020 [...] W DPS w Drzewicy nie działa już kuchnia, a posiłki są dowożone z zewnątrz. W niedzielę w ramach wsparcia dla personelu placówki pojawiło się dwóch żołnierzy obrony terytorialnej. Jednak - jak przekazał Kaleta - starostwo powiatowe apeluje do wojewody łódzkiego, by do ośrodka skierować kolejnych żołnierzy. [...] https://tvn24.pl/lodz/koronawirus-w-polsce-dps-w-drzewicy-kolejni-chorzy-na-covid-19-4549060 Czyżby wreszcie dotarło* do czego można wykorzystać WOT, pomijając mokre sny Człowieka z obłędem w oczach o zwarciu ze Specnazem... * chwała im za to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 12 Kwiecień 2020 Share Napisano 12 Kwiecień 2020 Na razie to WOT przede wszystkim chodzi po ulicach z długą bronią, strasząc obywateli. Przygotowania do "wyborów" robią? Ta formacja chyba zresztą właśnie do tego celu powstała, a później dorobiono ideologię, że ma walczyć ze Specnazem, a jeszcze później, że mają robić za partyzantów. A ostatnio pojawiła się w MON koncepcja "Obrony Totalnej", czyli każdy obywatel ma ze swojego domu zrobić barykadę i rzucać kamieniami do czołgów [to nie żart]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Kwiecień 2020 Share Napisano 12 Kwiecień 2020 Teraz, balans napisał: Na razie to WOT przede wszystkim chodzi po ulicach z długą bronią I co z tego, przecież bankowo nie mają amunicji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 12 Kwiecień 2020 Share Napisano 12 Kwiecień 2020 Nie po to godzinami ćwiczyli "jeb-jeb-jeb" w borówkach, żeby teraz ewentualnie marnować amunicje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 12 Kwiecień 2020 Share Napisano 12 Kwiecień 2020 39 minut temu, bjar_1 napisał: I co z tego, przecież bankowo nie mają amunicji. To ja dobrze o tym wiem. O tym, że nie mają uprawnień policji również wiem. No to w jakim celu ich wysłali na ulice? Mają poczuć się ważni, czy obywatele zastraszeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 12 Kwiecień 2020 Share Napisano 12 Kwiecień 2020 1 minutę temu, balans napisał: To ja dobrze o tym wiem. O tym, że nie mają uprawnień policji również wiem. No to w jakim celu ich wysłali na ulice? Mają poczuć się ważni, czy obywatele zastraszeni? I jedno i drugie jak sądzę.... Ale to oni będą bronili kaczora i spółkę przed wyimaginowanym wrogiem.... Bo przed prawdziwym jeb jeb jeb paszczą nie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 12 Kwiecień 2020 Share Napisano 12 Kwiecień 2020 Wystarczy, że wyglądają "bojowo" aby przeciętny obywatel się obsrał i nie podskakiwał.A jak jakiś zacznie, to policją zaczną straszyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 12 Kwiecień 2020 Share Napisano 12 Kwiecień 2020 Godzinę temu, vis1939 napisał: Wystarczy, że wyglądają "bojowo" aby przeciętny obywatel się obsrał i nie podskakiwał.A jak jakiś zacznie, to policją zaczną straszyć.. Straszyć to oni mogą... Nastolatków, i to tych młodszych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 12 Kwiecień 2020 Share Napisano 12 Kwiecień 2020 Swojego czasu w MarWoj załogi okrętów kolekcjonowały berety ŻW.... teraz będzie się zbierać naleśniki WOTu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 12 Kwiecień 2020 Share Napisano 12 Kwiecień 2020 Ja mam szczęście do nakryć łba po "ZS Strzelec" już jeden beret i dwie czapki po nich w lesie znalazłem, ale tych orłów z wotu jeszcze nie mam w kolekcji:( Może który Grota zgubi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 12 Kwiecień 2020 Share Napisano 12 Kwiecień 2020 2 godziny temu, Erih napisał: Straszyć to oni mogą... Nastolatków, i to tych młodszych... Natkną się na naładowanych małolatów, stracą te "Graty" i będzie afera, po uj weekendowym partyzantom dawać broń na spacery? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 13 Kwiecień 2020 Share Napisano 13 Kwiecień 2020 Każda sensowna aktywność jest dla żołnierzy bezcenna jako trening logistyki, łączności, transportu, procedur , sprzętu itp. To piszę ja, kpr. rezerwy który pamięta "wojsko" dla którego sukcesem było trakcie alarmu z wyjściem na drogi marszu to, że pojazdy opuściły teren koszar. Ps. Zabawnie się czyta wyrwane z kontekstu i przekręcane wypowiedzi dowódcy WOT gen. Kukuły. No ale "znafców" zawsze sympatycznie poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 13 Kwiecień 2020 Share Napisano 13 Kwiecień 2020 Ktoś im cyknął fotkę na ćwiczeniach instruktażowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Kwiecień 2020 Share Napisano 13 Kwiecień 2020 Co to? Jakiś głośnik? Czy urządzenie do rażenia dzwiękami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 13 Kwiecień 2020 Share Napisano 13 Kwiecień 2020 (edytowane) 2 godziny temu, takafura napisał: To piszę ja, kpr. rezerwy który pamięta "wojsko" dla którego sukcesem było trakcie alarmu z wyjściem na drogi marszu to, że pojazdy opuściły teren koszar. Mnie się udało w 1984 dojechać na trzy tygodnie do Nowej Dęby. Edytowane 13 Kwiecień 2020 przez fala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 13 Kwiecień 2020 Share Napisano 13 Kwiecień 2020 3 godziny temu, fala napisał: Mnie się udało w 1984 dojechać na trzy tygodnie do Nowej Dęby. Im ktoś wtedy był bardziej rozgarnięty to krócej miał do czynienie z tym syfem. Ja niestety ponad 500 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 13 Kwiecień 2020 Share Napisano 13 Kwiecień 2020 6 godzin temu, takafura napisał: . To piszę ja, kpr. rezerwy który pamięta "wojsko" dla którego sukcesem było trakcie alarmu z wyjściem na drogi marszu to, że pojazdy opuściły teren koszar. No popatrz, a u mnie za wykrycie niezgłoszonego wcześniej, a niesprawnego w czasie alarmu sprzętu, trzy dni ancla jak obszył. Wymarsz "na lekko" 20 min i to żaden rekord. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 13 Kwiecień 2020 Share Napisano 13 Kwiecień 2020 6 godzin temu, takafura napisał: Każda sensowna aktywność jest dla żołnierzy bezcenna jako trening logistyki, łączności, transportu, procedur , sprzętu itp. Rozmawiamy o wojsku czy o WOT? Bo to dwa różne byty są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi