Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 godziny temu, Czlowieksniegu napisał:

Dyrektor ogłosił zbiórkę już jakiś czas temu...

Każda okazja do zbiórki kasy dobra.

Napisano
7 minut temu, les05 napisał:

Można się dorzucić, bo jak mówią dobro wraca, to co dajesz innym wróci do ciebie. A i Ojciec-dyrektor winy odpuści.

Znam lepsze kanały niż wspomaganie ojdyra.

Napisano
2 godziny temu, les05 napisał:

A i Ojciec-dyrektor winy odpuści.

Jak się czujesz winny to mu daj, a innych do złego nie namawiaj.

• 3 weeks later...
Napisano

[...]

W DPS w Drzewicy nie działa już kuchnia, a posiłki są dowożone z zewnątrz. W niedzielę w ramach wsparcia dla personelu placówki pojawiło się dwóch żołnierzy obrony terytorialnej. Jednak - jak przekazał Kaleta - starostwo powiatowe apeluje do wojewody łódzkiego, by do ośrodka skierować kolejnych żołnierzy.

[...]

https://tvn24.pl/lodz/koronawirus-w-polsce-dps-w-drzewicy-kolejni-chorzy-na-covid-19-4549060

Czyżby wreszcie dotarło* do czego można wykorzystać WOT, pomijając mokre sny Człowieka z obłędem w oczach o zwarciu ze Specnazem...

* chwała im za to...

Napisano

Na razie to WOT przede wszystkim chodzi po ulicach z długą bronią, strasząc obywateli. Przygotowania do "wyborów" robią? Ta formacja chyba zresztą właśnie do tego celu powstała, a później dorobiono ideologię, że ma walczyć ze Specnazem, a jeszcze później, że mają robić za partyzantów. A ostatnio pojawiła się w MON koncepcja "Obrony Totalnej", czyli każdy obywatel ma ze swojego domu zrobić barykadę i rzucać kamieniami do czołgów [to nie żart].

Napisano
39 minut temu, bjar_1 napisał:

I co z tego, przecież bankowo nie mają amunicji.

To ja dobrze o tym wiem. O tym, że nie mają uprawnień policji również wiem. No to w jakim celu ich wysłali na ulice? Mają poczuć się ważni, czy obywatele zastraszeni?

Napisano
1 minutę temu, balans napisał:

To ja dobrze o tym wiem. O tym, że nie mają uprawnień policji również wiem. No to w jakim celu ich wysłali na ulice? Mają poczuć się ważni, czy obywatele zastraszeni?

I jedno i drugie jak sądzę.... 

Ale to oni będą bronili kaczora i spółkę przed wyimaginowanym wrogiem....

Bo przed prawdziwym jeb jeb jeb paszczą nie wystarczy. 

Napisano
Godzinę temu, vis1939 napisał:

Wystarczy, że wyglądają "bojowo" aby przeciętny obywatel się obsrał i nie podskakiwał.A jak jakiś zacznie, to policją zaczną straszyć..

Straszyć to oni mogą... Nastolatków, i to tych młodszych...

Napisano

Ja mam szczęście do nakryć łba po "ZS Strzelec" już jeden beret i dwie czapki po nich w lesie znalazłem, ale tych orłów z wotu jeszcze nie mam w kolekcji:( Może który Grota zgubi?

Napisano
2 godziny temu, Erih napisał:

Straszyć to oni mogą... Nastolatków, i to tych młodszych...

Natkną się na naładowanych małolatów, stracą te "Graty" i będzie afera, po uj weekendowym partyzantom dawać broń na spacery?

• Tak trzymać 1
Napisano

Każda sensowna aktywność jest dla żołnierzy bezcenna jako trening logistyki, łączności, transportu, procedur , sprzętu itp.

To piszę ja, kpr. rezerwy który pamięta "wojsko" dla którego sukcesem było trakcie alarmu z wyjściem na drogi marszu to, że pojazdy opuściły teren koszar.

Ps. Zabawnie się czyta wyrwane z kontekstu i przekręcane wypowiedzi dowódcy WOT gen. Kukuły. No ale "znafców" zawsze sympatycznie poczytać.

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, takafura napisał:

To piszę ja, kpr. rezerwy który pamięta "wojsko" dla którego sukcesem było trakcie alarmu z wyjściem na drogi marszu to, że pojazdy opuściły teren koszar.

Mnie się udało w 1984 dojechać na trzy tygodnie do Nowej Dęby.

Edytowane przez fala
Napisano
3 godziny temu, fala napisał:

Mnie się udało w 1984 dojechać na trzy tygodnie do Nowej Dęby.

Im ktoś wtedy był bardziej rozgarnięty to krócej miał do czynienie z tym syfem. Ja niestety ponad 500 dni.

Napisano
6 godzin temu, takafura napisał:

.

No popatrz, a u mnie za wykrycie niezgłoszonego wcześniej, a niesprawnego w czasie alarmu sprzętu, trzy dni ancla jak obszył. Wymarsz "na lekko" 20 min i to żaden rekord.

Napisano
6 godzin temu, takafura napisał:

Każda sensowna aktywność jest dla żołnierzy bezcenna jako trening logistyki, łączności, transportu, procedur , sprzętu itp.

Rozmawiamy o wojsku czy o WOT? Bo to dwa różne byty są.