Czlowieksniegu Napisano 2 Listopad 2021 Napisano 2 Listopad 2021 takafura "Bez obrazy ale masz jakieś źródło na potwierdzenie tak głębokiej analizy psychologicznej czy są to tradycyjnie jak to na forum domniemania ? Bedę wdzięczny do linka z jakimiś badaniami, ankietą, itp." Matko i córko... czego znów nie rozumiesz? Dla ułatwienia przywołałem przykład, jak można ludzi przez -naście lat niszczyć w majestacie prawa... Dwa- poszukaj sobie, co już w ubiegłym roku lekarze mówili... Trzy- tak, jak sugerowałem, przeczytaj projekt nowelizacji ustawy. Cztery... akurat Mirek ma a propos i exilibris medycyny znakomicie większą wiedzę, niż ci się wydaje...
takafura Napisano 2 Listopad 2021 Napisano 2 Listopad 2021 4 godziny temu, balans napisał: Problem z wami - fanatykami religijnymi* jest taki, że wchodzicie z brudnymi buciorami w życie innych osób, a przecież nikt wam nie nakazuje stosować antykoncepcji, aborcji w przypadku poważnego uszkodzenia płodu, czy też nie nakazuje co macie robić w niedzielę. Żyjcie po swojemu, ale odpier...niczcie się od innych ludzi. Lepiej zajmijcie się pedofilią we własnych szeregach, będzie z tego przynajmniej jakiś pożytek dla społeczeństwa. *Zdaję sobie sprawę, że część tylko udaje fanatyków aby uzyskać polityczne poparcie czarnych, ale to i tak na jedno wychodzi. Zaś problem z Tobą jest taki że dyskutujesz sam ze sobą, ba, wręcz z własnymi fobiami i urojeniami. Po pierwsze piszę sam, wiec ta liczba "z wami" mnoga już świadczy o lekkim odlocie. Każdy kto ma inne zdanie w temacie zabijania to z automatu "fanatyk religijny". Człowiek z biało-czerwoną flagą to zapewne faszysta, nie ma prawicy tylko skrajna prawica czy kibole. Domyślam się że dla Ciebie strefy wolne od LGBT to powiaty gdzie każda z 52 płci ma zakaz wstępu pod groźbą pobicia :)
takafura Napisano 2 Listopad 2021 Napisano 2 Listopad 2021 4 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: Cztery... akurat Mirek ma a propos i exilibris medycyny znakomicie większą wiedzę, niż ci się wydaje... Nawet nie śmiałem tego negować :) Nie lubię tylko jak ktoś przypisuje mi czegoś czego nie napisałem i potem z tym radośnie polemizuje ;)
Czlowieksniegu Napisano 2 Listopad 2021 Napisano 2 Listopad 2021 takafura.... Nie sądzę, aby Mirek "przypisuje mi czegoś czego nie napisałem i potem z tym radośnie polemizuje" Tym bardziej, im bardziej na twoje " jednak za zwlekanie czy wręcz zaniechanie nikogo w Polsce jeszcze nie udało się skazać. " odpisał, po prostu, że "Błędem lekarskim jest także zwlekanie z podjęciem decyzji i zaniechanie czynności." Nie chce mi się szukać, ale dolary vs orzechy, że nie jest prawdą, iż "za zwlekanie czy wręcz zaniechanie nikogo w Polsce jeszcze nie udało się skazać".
balans Napisano 2 Listopad 2021 Napisano 2 Listopad 2021 9 minut temu, takafura napisał: Po pierwsze piszę sam, wiec ta liczba "z wami" mnoga już świadczy o lekkim odlocie. Bo jest was tu na forum kilku, którzy [mówiąc delikatnie] bronią wizji państwa kreowanej właśnie przez Prezesa, a polegającej na stworzeniu zamordystycznej dyktatury nacjonalistyczno-klerykalnej. Coś na wzór Franco z pewnym dodatkiem Mussoliniego, a w przyszłości zapewne i Pinocheta... To tyle na dzisiaj. pa
fala Napisano 2 Listopad 2021 Autor Napisano 2 Listopad 2021 4 godziny temu, Tyr napisał: Np youtube w okienku wyszukiwania( tam gdzie jest napisane "szukaj) wpisujesz : polish prime minister eu parliament, ew Legutko , Tarczynski speech... Nooooo, ułtorytety, jeden głupi a drugi jeszcze głupszy, jeszcze dodaj tego cygana z opola co to ma dyplom doktora po kursach eksternistycznych.
Mirosław Jastrzebski Napisano 2 Listopad 2021 Napisano 2 Listopad 2021 Takfura Nie polemizuję i czytam ze zrozumieniem. Skazano lekarzy za brak decyzji i zaniechanie. Z prostego powodu, wyczerpuje znamiona błędu lekarskiego.
szutnik Napisano 2 Listopad 2021 Napisano 2 Listopad 2021 11 minut temu, balans napisał: Bo jest was tu na forum kilku, którzy [mówiąc delikatnie] bronią wizji państwa kreowanej właśnie przez Prezesa, a polegającej na stworzeniu zamordystycznej dyktatury nacjonalistyczno-klerykalnej. Coś na wzór Franco z pewnym dodatkiem Mussoliniego, a w przyszłości zapewne i Pinocheta... To tyle na dzisiaj. pa zasadniczo kwestia dotyczy nie kilku a stanu umysłu, którym to posługuje się w sposób trwały cicrca ok. 17 % wyborców oraz drugie tyle nie posiadających zdolności refleksyjnych ( choć bardziej trafne jest określenie - logicznych) . Weźmy przykład z innej beczki- kilka lat temu pewien tzw. prawnik , jako Prezes TK podpisał się był pod wyrokiem o zgodności z Konstytucją ustawy o tzw." Klauzuli Sumienia" , czym wykazał totalną ignorancję w dziedzinie prawa ... Ustawa ta , nieważne jak ładnie napisana służyła do nagonki na lekarzy wykonujących aborcję , ale co śmieszniejsze kiedyś może doprowadzić do jeszcze dalszych konsekwencji. Jakich? Ano wyobraźmy sobie sytuację , gdy jakiś dowolny chirurg odmówi przetoczenia krwi podczas operacji, bo w międzyczasie zmienił wyznanie z dowolnego na np. Świadków Jehowy i pacjent zemrze .... Z tego co pamiętam na pierwszych latach nauki prawa są zajęcie z logiki praktycznej ale jak widać i pan Ziobro i pan Kaczyński ale i pan Rzepliński raczej przysypiali na tych wykładach lub ( co bardziej prawdopodobne ) prowadzący te zajęcia nie był w stanie przebić się do ich zakutych , konserwatywnych łbów....
takafura Napisano 2 Listopad 2021 Napisano 2 Listopad 2021 Godzinę temu, Mirosław Jastrzebski napisał: Takfura Nie polemizuję i czytam ze zrozumieniem. Skazano lekarzy za brak decyzji i zaniechanie. Z prostego powodu, wyczerpuje znamiona błędu lekarskiego. Doceniam. Jednak jako po części urzędas państwowy mam pewne obserwacje nie tylko mojego korpo czyli LP ale także np. samorządów. Mianowicie - statystycznie rzecz biorąc najbezpieczniej trefną sprawę wymagającą ryzykownej (dla urzędnika) decyzji przeczekać, podsunąć przełożonemu, przesłać do innego działu, odesłać do innej instytucji. Pisząc wprost - unikanie podjęcia decyzji, inteligentne ściemnianie i robienie uniku jest 100 razy bezpieczniejsze niż działanie.
takafura Napisano 2 Listopad 2021 Napisano 2 Listopad 2021 1 godzinę temu, balans napisał: Bo jest was tu na forum kilku, którzy(...) To se ich hurtowo cytuj i oświecaj swoją tolerancją, mądrością, europejskością dla niepełnosprytnych a mi dupy nie zawracaj. Czyli pod moim postem odnoś się do moich banialuk a kolejne manifesty na tematy ogólne lub peany na cześć Prezesa Patokratora ( czyli władcy Wszechświata) wrzucaj osobno. Dzięki.
takafura Napisano 2 Listopad 2021 Napisano 2 Listopad 2021 2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: Nie chce mi się szukać, ale dolary vs orzechy, że nie jest prawdą, iż "za zwlekanie czy wręcz zaniechanie nikogo w Polsce jeszcze nie udało się skazać". Fakt, zbyt prostacko to sformułowałem, nie to dokładnie miałem na myśli. Proszę o wybaczenie... Precyzując - zwlekanie czy unikanie podejmowania trudnych decyzji jest dużo bezpieczniejsze od działania. Ps. Nie mam pojęcia czy to prawda - czytałem że w/w pacjentka trafiła do szpitala już w ciężkim stanie, że było konsylium i nie chodziło o czekanie aż płód obumrze bo zagrożenie życia pacjentki było już na starcie. Więc może jednak ci wszyscy powyżej - mam na myśli tych tolerancyjnych, światłych i postępowych poczekają jeszcze trochę przed kamieniowaniem lekarzy, Konstytucji i TK ?
szutnik Napisano 2 Listopad 2021 Napisano 2 Listopad 2021 41 minut temu, takafura napisał: Więc może jednak ci wszyscy powyżej - mam na myśli tych tolerancyjnych, światłych i postępowych poczekają jeszcze trochę przed kamieniowaniem lekarzy, Konstytucji i TK ? Może Ci przypomnę "kamieniowanie" tego ginekologa ?-https://pl.wikipedia.org/wiki/Romuald_Dębski To raczej Twoje środowisko skłonne jest do kamieniowanie i zbyt pochopnych sądów, bo moje raczej rozumie sytuację i dylematy spowodowane kolejnymi nieszczęsnymi ustawami i wyrokami tzw. TK.
Tyr Napisano 2 Listopad 2021 Napisano 2 Listopad 2021 Zaraz każdy błąd lekarski i wypadek komunikacyjny dla totalnej, niepełnosprytnej będzie winą rządu...
szutnik Napisano 3 Listopad 2021 Napisano 3 Listopad 2021 Nie nazywaj błędem lekarskim czegoś , co nim nie było. Błąd zakłada pomyłkę , niekompetencje a w tym i wielu podobnych przypadkach mamy do czynienia ze świadomym wyborem między zagrożeniem życia ( zapewne niewielkim lub łatwym do zatuszowania https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/alicja-wirwicka-nie-kazcie-nam-umierac-komentarz/t4l4g38,79cfc278 ) a pewnym wjazdem prokuratury i kłopotami w pracy.
Czlowieksniegu Napisano 3 Listopad 2021 Napisano 3 Listopad 2021 Tyr... nie, że jakoś za Sikorskim przepadam, ale z ciekawości- co wtedy robiły szyszki z przewodniej partii narodu? Wiem, wiem, nie wszyscy byli w PZPR i nie wszyscy dorabiali jako TW...
takafura Napisano 3 Listopad 2021 Napisano 3 Listopad 2021 36 minut temu, Tyr napisał: Uchodźca z Afganistanu;) Przeszedł baardzo długą drogę: W wywiadzie dla „Rzeczpospolitej” z października 2010 roku minister spraw zagranicznych Polski Radosław Sikorski powiedział: Już dwa lata temu mówiłem, że należałoby zachęcać Rosję do aspirowania do NATO. (…)
Tyr Napisano 3 Listopad 2021 Napisano 3 Listopad 2021 Zarobki Radosława Sikorskiego pod lupą Transparency International | Polska Times Ta hodowla opozycji droga jest dla "przyjaciół Polski";)
Czlowieksniegu Napisano 3 Listopad 2021 Napisano 3 Listopad 2021 takafura... "Już dwa lata temu mówiłem, że należałoby zachęcać Rosję do aspirowania do NATO. (…)" I podaj jakieś argumenty, że nie miałoby to sensu. Dwa- doceń, że szczerze mówi, co myśli. W przeciwieństwie do najróżniejszych kanapowych i nie tylko organizacji, które jak młode pelikany łykają kasę zza Buga. Pominę tych, którzy oficjalnie maślane oczy do współpracowników Kremla robią.
balans Napisano 3 Listopad 2021 Napisano 3 Listopad 2021 Z cyklu: Co tam Panie w Katotalibanie? To akurat było przewidzenia... https://www.onet.pl/informacje/onetlublin/represje-na-kul-za-publiczna-obrone-dziekana-uczelnia-nabrala-wody-w-usta/7mtzb5k,79cfc278
Tyr Napisano 3 Listopad 2021 Napisano 3 Listopad 2021 Katoliban? Dobrze, że jeszcze w jidysz nie bluźnisz na Polskę...
les05 Napisano 3 Listopad 2021 Napisano 3 Listopad 2021 10 minut temu, balans napisał: To akurat było przewidzenia... chyba przywidzenia.
balans Napisano 3 Listopad 2021 Napisano 3 Listopad 2021 15 minut temu, Tyr napisał: Katoliban? Dobrze, że jeszcze w jidysz nie bluźnisz na Polskę... Jidisz to akurat twoja specjalność, a zdjęcia nie kłamią...
srbm Napisano 3 Listopad 2021 Napisano 3 Listopad 2021 Armia 250 tysięcy – marzenie, które nie zostanie zrealizowane – Strategy&Future – geopolityka i geostrategia (strategyandfuture.org)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.