Czlowieksniegu Napisano 18 Kwiecień 2020 Share Napisano 18 Kwiecień 2020 Po pierwsze primo- się domyśliłem. Po drugie primo- czekam na zamówione testy, żeby się rodzinnie sprawdzić. Ale... poziom przeciwciał. A po trzecie- patrz zdjęcie i jego przesłanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 18 Kwiecień 2020 Share Napisano 18 Kwiecień 2020 Myślałem..., że tak trochę ponad podziałami da radę coś wymyśleć, by parę osób przy twojej pomocy uratować... Masz jakieś układy w GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 18 Kwiecień 2020 Share Napisano 18 Kwiecień 2020 "Myślałem..., że tak trochę ponad podziałami da radę coś wymyśleć, by parę osób przy twojej pomocy uratować... Masz jakieś układy w GW" Nie bardzo wiem, o czym Ty do mnie... A, jeśli dobrze rozumiem, w GW już nie mam znajomych- w dyplomację poszli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 18 Kwiecień 2020 Share Napisano 18 Kwiecień 2020 No to odbierz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 18 Kwiecień 2020 Share Napisano 18 Kwiecień 2020 Co mam odebrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 18 Kwiecień 2020 Share Napisano 18 Kwiecień 2020 Albo zadzwoń 502317300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 18 Kwiecień 2020 Share Napisano 18 Kwiecień 2020 Telefon mam w samochodzie, albo cholera wie gdzie... Nie chce mi się łazić- pizzę jem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Jastrzebski Napisano 18 Kwiecień 2020 Share Napisano 18 Kwiecień 2020 @Tyr Wspomniałeś w innym wątku o maskach z zastawką membranową. Jest ich mało i są racjonowane. Personel używa w głównej mierze maseczek chirugicznych, które dają złudne poczucie bezpieczeństwa. Maski FFP3 to minimum, z zastrzeżeniem dotyczącym dobrego dopasowania. Zresztą na wnioski dotyczące obecnej epidemii i skuteczności w/w musimy poczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 19 Kwiecień 2020 Share Napisano 19 Kwiecień 2020 O maseczkach też ale chciałem mu parę tysi oszczędzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Kwiecień 2020 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 19 Kwiecień 2020 Share Napisano 19 Kwiecień 2020 I po co ten cały bałagan? Ach ta statystyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 19 Kwiecień 2020 Share Napisano 19 Kwiecień 2020 6 godzin temu, bjar_1 napisał: Słuszną ma linię nasza władza I pomyśleć ,że Tuskowi wytykano "zieloną wyspę " a tu pierdut i jesteśmy w grupie tak "wybitnej " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Kwiecień 2020 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2020 https://dziennikzachodni.pl/rozstrzelano-nosiciela-koronawirusa-w-korei-polnocnej-zlamal-warunki-kwarantanny/ar/c1-14787786 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Kwiecień 2020 Share Napisano 20 Kwiecień 2020 Ale Ty informujesz, czy podpowiadasz rozwiązanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 20 Kwiecień 2020 Share Napisano 20 Kwiecień 2020 Stare- to było miesiac temu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Kwiecień 2020 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 20 Kwiecień 2020 Share Napisano 20 Kwiecień 2020 Bjar, Venom się liczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 21 Kwiecień 2020 Share Napisano 21 Kwiecień 2020 Żydów wykończyli to teraz donoszą na innych sąsiadów. Pokolenia mijają ale styl życia i moralność nad Sekwaną się nie zmienia. Francja zmaga się z nową epidemią. "Plaga donosicielstwa niewidziana od II wojny" http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/7387382,francja-policja-koronawirus-covid-19-donosicielstwo.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Jastrzebski Napisano 21 Kwiecień 2020 Share Napisano 21 Kwiecień 2020 Z populacji 300 tys. Żydów mieszkających we Francji, ponad 220 tys. przeżyło wojnę. W tym Żydzi bez obywatelstwa francuskiego, którzy od początku lat trzydziestych przybywali z Europy Wschodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 21 Kwiecień 2020 Share Napisano 21 Kwiecień 2020 W dniu 15.04.2020 o 15:26, bjar_1 napisał: https://kobieta.onet.pl/koronawirus-sprzet-ktory-dotarl-do-polski-w-innych-krajach-nie-spelnial-norm/p0fgngm Taki szokujący news o sprowadzeniu szmelcu za grube miliony dolarów i cisza ? A co z Owsiakowym czy Kulczykowym towarem przywiezionym z Chin ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 21 Kwiecień 2020 Share Napisano 21 Kwiecień 2020 3 godziny temu, Mirosław Jastrzebski napisał: Z populacji 300 tys. Żydów mieszkających we Francji, ponad 220 tys. przeżyło wojnę. W tym Żydzi bez obywatelstwa francuskiego, którzy od początku lat trzydziestych przybywali z Europy Wschodniej. W umowie francusko-niemieckiej zawierającej plan deportacji Żydów z Francji do obozów w GG premier Francji dostrzegł pewien brak precyzji, której dopuścili się jego niemieccy koledzy, dlatego do kategorii osób podlegających wywózce własnoręcznie dopisał - dzieci również. Do ostatniej chwili pociągi wywoziły Żydów z Francji, ostatni odjechał na 2 dni przed wyzwoleniem Paryża. To że wszystkich nie wywieźli jest zasługą alianckiej ofensywy z plaż Normandii, zabrakło czasu. Dla kolei francuskiej był to bardzo dochodowy biznes i wywiązywała się z umowy rzetelnie ale składów miała mało a Niemcy nie chcieli użyczyć swoich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 21 Kwiecień 2020 Share Napisano 21 Kwiecień 2020 Godzinę temu, takafura napisał: Taki szokujący news o sprowadzeniu szmelcu za grube miliony dolarów i cisza ? A co z Owsiakowym czy Kulczykowym towarem przywiezionym z Chin ? A co z Rydzykowym sprzętem? Bo podobno zakupił jedną maseczkę, dla siebie zresztą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 21 Kwiecień 2020 Share Napisano 21 Kwiecień 2020 1 godzinę temu, takafura napisał: A co z Owsiakowym czy Kulczykowym towarem przywiezionym z Chin ? A co z tym premierowym, też z Chinlandii przywlekli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Jastrzebski Napisano 21 Kwiecień 2020 Share Napisano 21 Kwiecień 2020 Pierwsza teza brzmiała " Żydów wykończyli......". Skoro przeżyło około 70% Żydów to znaczy, że tak się nie stało. Na liście "Sprawiedliwych wśród narodów świata" jest 4100 Francuzów. I jak w każdym narodzie tam też nie brakowało zwykłych kanalii. Druga teza " nie wszystkich wywieźli jest zasługą alianckiej ofensywy...." to już konfabulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 22 Kwiecień 2020 Share Napisano 22 Kwiecień 2020 16 godzin temu, fala napisał: A co z tym premierowym, też z Chinlandii przywlekli. Spekulacje były że norm nie spełnia. Brzmiało dramatycznie. Nie było takich alarmujących newsów ani przy Owsiaku ani przy Kulczykowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.