Skocz do zawartości

Co z figurami II...

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dla idei to się skończyło w 89 roku. Wszystko co miało miejsce później, z Kościołem włącznie, to było już tylko dla kasy. Idee to są tylko dla "ciemnego ludu". Przykro mi to pisać, bo też kiedyś wierzyłem w ideały.

Napisano
W dniu 23.02.2020 o 18:27, Czlowieksniegu napisał:

On nie pytał, ile Ty masz lat, ale od ilu lat korzystasz z internetów...

To było pytanie retoryczne, skłaniające do autorefleksji. Co nie jest łatwe jak widać.

Napisano

Znaczy się że jak chlejemy wóde na potęgę to wirus nas nie wlzja. 

Tylko w tym stanie ciężko o wydajność. 

Czasy takich twardzieli co po pół litra przy maszynie stali już dawno minęły. 

Napisano
Godzinę temu, Tyr napisał:

Toska weź nie rozśmieszaj... Twardziel, pół litra?

Jak ci praca w piciu szkodzi.... 

Porzuć pracę o co chodzi. 

Takie tam z PRL. 

Napisano

W dowolnie wybranym momencie mogę się czy to zwykłej, czy krzyżowej poddać...

Nie- przeczytałem taką dość długą analizę ekonomiczną- dotyczyła mniej karuzeli, a bardziej ściągalności VAT. Na dziś to c.a. 50 %.. a niedawno naliczony a nie zapłacony to mniej niż 20 % ?

Napisano

A ile worków marchewki to  1% żeczonych strat w piwnicy państwa? 

I czy jest u ciebie świadomość znikającego powyższego w spółkach SP? 

Napisano
1 godzinę temu, Czlowieksniegu napisał:

W dowolnie wybranym momencie mogę się czy to zwykłej, czy krzyżowej poddać...

Gratuluje samopoczucia ? Miałem pięć zwykłych i szóstą krzyżową w czasach pierwszej Smuty i mimo że zakończyły się pomyślnie , to szczególnie przy krzyżówce nie było mi wesoło- ot, czasami człowiek ma więcej szczęścia niż rozumu.Do dzisiaj , na widok mordy Modzelewskiego mam myśli podpadające pod paragraf ? . Więc raczej odpukaj w niemalowane i nie wywołuj wilka...

Napisano
49 minut temu, bjar_1 napisał:

A propos pisowskiego wycinania Puszczy Białowieskiej(...)

O tym co leśnicy robią w lasach gospodarczych w przypadku   wystąpienia zagrożeń   decydują procedury opisane w "Instrukcji Ochrony Lasu".

Ale jak Tobie łatwiej ogarnąć rzeczywistość dodając z przodu zawsze przymiotnik "pisowski" - można i tak. Bo Prezes, bo ciemnogród, itp.

Ps. Ten szanowany naukowiec optuje zdecydowanie za biernym przeczekaniem gradacji kornika - bo to proces naturalny.  A co z pożarami ?  Może źle robimy jako leśnicy że mamy w każdym nadleśnictwie własne auto gaśnicze, wieże z kamerami wykrywające dym, wynajęte samoloty parolowo-gaśnicze. Pożary to też naturalne procesy, prawda ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie