MarekA Napisano 30 Czerwiec 2018 Napisano 30 Czerwiec 2018 Prawo można zmienić bardzo szybko, obecna władzą ma w tym ogromną wprawę. Potrafi to zrobić w kilkadziesiąt minut.
MarekA Napisano 2 Lipiec 2018 Napisano 2 Lipiec 2018 Wierni do końca:Jak mówią źródła Onetu, Macierewicz do Mielca pojechał rządową limuzyną w asyście ochrony Żandarmerii Wojskowej. Był też przyjmowany ze wszystkimi honorami, tak jakby nadal sprawował funkcję ministra obrony. Zresztą, jak twierdzą nasi informatorzy, dowódca podkarpackiej brygady WOT nie zaprosił na uroczystość urzędującego ministra Mariusza Błaszczaka."http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/dowodca-brygady-wot-zaprosil-macierewicza-blaszczak-go-zdymisjonowal/96b3z3dWOT ma bronić Ojczyzny czy Antoniego?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 09:10 02-07-2018
les05 Napisano 3 Lipiec 2018 Napisano 3 Lipiec 2018 WOT ma bronić Ojczyzny czy Antoniego?To kusi i to nęci. Trudny wybór przed WOT-em. Może będą głosować albo ciągnąć losy?
Czlowieksniegu Napisano 3 Lipiec 2018 Napisano 3 Lipiec 2018 Les- a co jest w przysiędze?Ale spokojnie- jeszcze kilka takich wyskoków, i sztafety ochronne przerobią na OC albo OHP.
les05 Napisano 3 Lipiec 2018 Napisano 3 Lipiec 2018 CzlowieksnieguPrzysięga, to nie problem. W mojej było coś o sojuszu ze Związkiem Radzieckim i dało się to odkręcić. Ale zgoda, że obecna władzunia już nie pała do WOT-u tak gorącym uczuciem co AM.
Woodhaven Napisano 9 Lipiec 2018 Napisano 9 Lipiec 2018 Ustalenia Wyborczej" i portalu Wp.pl: mamy dowód na to, że co najmniej 260 ton konserw ze świń zagrożonych afrykańskim pomorem trafiło do wojska. Żołnierzy nie informowano o pochodzeniu mięsa. Rząd trzyma sprawę w tajemnicy.http://wyborcza.pl/7,75398,23650756,tajne-konserwy-szly-na-poligon.html#BoxGWImg
fala Napisano 9 Lipiec 2018 Napisano 9 Lipiec 2018 Woodhaven, ale o tym pisałem rok temu .W sieci Starsky Food i innych sklepach z polskim jedzeniem w tym czasie zniknęły polskie konserwy mięsne.Teraz się pojawiły z nalepkami firmy miejscowej, za 250% ceny jak poprzednio.
Czlowieksniegu Napisano 9 Lipiec 2018 Napisano 9 Lipiec 2018 Panie i Panowie- ale gdy w wątku http://odkrywca.pl/postrzelony-przez-mysliwego,757042.html#757042 wirakocza jak sądzę nie widzi problemu w waleniu świni po przejściach do puszki.Może, po prostu, tak jak są firmy odzieżowe dla patriotów", to tak samo konsumy dla nich otworzyć?
balans Napisano 9 Lipiec 2018 Napisano 9 Lipiec 2018 Te konserwy powinni najpierw przetestować na wyklętych" z WOT.Jeżeli przeżyją, to można je zapodać tym liniowym. Inna sprawa, że te obecne konserwy nijak się mają do tych z czasów PRL-u. Bo w tamtych [słusznie minionych czasach] z kilograma mięsa robiono 0,8 kg przetworów/wędlin/szynek, a obecnie z kilograma mięsa powstaje" 2-2,5 kg czegoś o smaku gumy...
balans Napisano 9 Lipiec 2018 Napisano 9 Lipiec 2018 U mnie w osiedlowym sklepie pojawiły się jakiś czas temu konserwy o nazwie Konserwa z PRLu". Oczywiście do prawdziwej Turystycznej" z tamtej epoki nijak się mają, ale chyba nie są najgorsze, bo moje kapryśne koty je tolerują...
Czlowieksniegu Napisano 11 Lipiec 2018 Napisano 11 Lipiec 2018 [...]Andrzej Duda o zakupach na rzecz armiiJeszcze wczoraj przed rozpoczęciem szczytu NATO Andrzej Duda zapowiedział nowe zakupy na rzecz polskiej armii. – Mogę z góry państwu powiedzieć, że na pewno w ciągu najbliższego miesiąca, półtorej miesiąca dowiecie się państwo o nowych zakupach dla polskiej armii. Plan modernizacji i dozbrajania polskiej armii jest realizowany i tutaj mogę to z pełną odpowiedzialnością powiedzieć. – zdradził prezydent w rozmowie z dziennikarzami.[...]http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23659661,andrzej-duda-zapowiada-duze-inwestycje-w-sily-zbrojne-rp.html#BoxNewsLink&a=66&c=96Konserwy?Kropidła?Toi-toi'e, żeby na poligonie było łatwiej?
beaviso Napisano 11 Lipiec 2018 Napisano 11 Lipiec 2018 Półtorej miesiąca". Tako rzecze doktor Duda?A tymczasem Słowacy w końcu wybrali - F-16 Block 70/72.M.
Woodhaven Napisano 11 Lipiec 2018 Napisano 11 Lipiec 2018 Słowacja - blok F-16 70/72 V Konfiguracja samolotuhttp://dsca.mil/major-arms-sales/slovakia-f-16-block-7072-v-configuration-aircraft
balans Napisano 12 Lipiec 2018 Napisano 12 Lipiec 2018 Ciekawe jaki offset sobie Słowacy załatwili? Bo nam Wielki Brat za zakup F-16 zaproponował, w ramach dostępu do nowych technologii, budowę Przemysłowych Tuczarni Trzody Chlewnej" na paszy importowanej z USA. Myślę, że Słowacy [jeżeli nikt tam w łapę nie wziął], to przynajmniej zapewnią sobie bazę remontową u siebie, a nie za oceanem jak my...
bodziu000000 Napisano 13 Lipiec 2018 Autor Napisano 13 Lipiec 2018 http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23668236,gen-gocul-o-wielkim-wstydzie-za-macierewicza-wspominal.html#BoxNewsLink&a=66&c=96Gen. Gocuł o "wielkim wstydzie za Macierewicza. "Wspominał o Goebbelsie i 1945 rokuGen. Mieczysław Gocuł w obszernym wywiadzie dla "Polityki wspomina okoliczności swojego odejścia z armii. Były szef Sztabu Generalnego mówi o wielkim wstydzie, jakiego doświadczył za czasów poprzedniego kierownictwa MON. "Mnie już brakowało twarzy - opowiada.Generał Mieczysław Gocuł w latach 2013-17 był najważniejszym żołnierzem w Polsce, szefem Sztabu Generalnego. Był w grupie blisko 30 generałów i ponad 250 pułkowników, którzy po objęciu kierownictwa nad MON przez Antoniego Macierewicza odeszło ze służby."Wypowiedzenie złożyłem 4 lipca 2016 roku, symbolicznie w Dniu Niepodległości Stanów Zjednoczonych. Szczyt NATO w Warszawie był 8-9 lipca. Nie widziałem już jednak możliwości dotrzymywania słów złożonej przysięgi wojskowej - mówi w wywiadzie dla tygodnika "Polityka gen. Gocuł.Mnie już brakowało twarzy, żeby wytrzymać wstyd, jaki przynosili moi przełożeni za granicą, niwecząc wysiłek długich lat- wyznaje generał.Na pytanie Marka Świerczyńskiego z "Polityki o największy ze wstydów, gen. Mieczysław Gocuł mówi o dwóch takich przypadkach."Fakt, że wyrzucono nas z przedszczytowego spotkania z amerykańskim sekretarzem obrony w Brukseli. Po uścisku dłoni na korytarzu, na tle flag polskiej i amerykańskiej, który później był eksponowany we wszystkich spotach telewizyjnych MON związanych ze szczytem NATO, sekretarz obrony Ashton Carter wszedł do pomieszczenia amerykańskiego, za nim szedł minister i ja - i nam nie pozwolono wejść. Na korytarzu jakiś asystent ministra powiedział: nie ma spotkania, proszę wyjść. Ludzi tam było dość dużo, może setka, cały korytarz. Poczułem się jak zbity pies - relacjonuje.A drugi?To spotkanie z minister obrony Niemiec Ursulą von der Leyen, gdzie minister postawił warunek dalszej współpracy obronnej z Niemcami - rozstrzygnięcie kwestii mniejszości polskiej w Niemczech, która według jego słów nie została załatwiona od drugiej wojny światowej. Wspominał o Goebbelsie i 1945 roku. Zażenowanie pani minister i jej delegacji było nie do opisania. Po tym spotkaniu podszedłem do pani minister, próbowałem łagodzić i zapewniłem, że moim zdaniem to nie jest powszechne odczucie społeczne w Polsce- mówi wojskowy.Generał zdradza, że tuż przed swoim odejściem spotkał się prezydentem Andrzejem Dudą, który poprosił go o ocenę stosunków międzynarodowych."Odparłem, że nie jestem w stanie powtórzyć mu pewnych rzeczy, bo nie przystoi ich cytowanie przy prezydencie. Spytał, czy chodzi o Goebbelsa i panią von der Leyen. Czyli to doszło do prezydenta innymi kanałami - wspomina były szef Sztabu Generalnego."
bodziu000000 Napisano 13 Lipiec 2018 Autor Napisano 13 Lipiec 2018 http://www.rp.pl/Stan-sil-zbrojnych/307129888-Na-czym-poleci-polski-pilot.html
Czlowieksniegu Napisano 13 Lipiec 2018 Napisano 13 Lipiec 2018 http://vod.pl/programy-onetu/reportaze-onetu-psychiatryk-w-wojsku/tpq94x3?utm_source=gazeta&utm_medium=click&utm_campaign=redirect#info
les05 Napisano 14 Lipiec 2018 Napisano 14 Lipiec 2018 Tego Gocuła należało już dawno wyrzucić z wojska, bo na czele armii musi stać lew a nie zaszczuty pies. Przyszedł AM i tow. Gocuł czmychnął do nory krzycząc KONSTYTUCJA, KONSTYTUCJA. Pan Antoni zna się na ludziach i pogonił dziada. Armia jest mu za to wdzięczna. A teraz Gocułek skamle w Polityce.
balans Napisano 14 Lipiec 2018 Napisano 14 Lipiec 2018 Pan Antoni to się zna na ale Misiewiczach - ksywka Kakałko"...
bodziu000000 Napisano 16 Lipiec 2018 Autor Napisano 16 Lipiec 2018 http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23678842,gen-roman-polko-polska-armia-jest-silna-tylko-na-papierze.html#MT2
balans Napisano 16 Lipiec 2018 Napisano 16 Lipiec 2018 Polską armię zaczął wykańczać PSYCHIATRA, a wykończył do reszty PSYCHICZNY. Miliardy złotych idą co roku na MON i gdzieś te pieniądze znikają zupełnie bez efektu? A wojsko nie ma pieniędzy nawet na hełmy i buty dla żołnierzy. W tym miejscu pomijam haracz jaki płacimy US-manom za rotacyjną okupację naszego kraju [Ustawa 447].
les05 Napisano 16 Lipiec 2018 Napisano 16 Lipiec 2018 Zaczął nie psychiatra, ale hrabia wesoły Bronek. Miliardy idą na zakupy sprzętu, może i dobrze że nie u naszych popapranych rzemieślników, tylko na Antypodach.
Rekomendowane odpowiedzi