Speedy Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 1 minutę temu, Sedco Express napisał: Nienazwana do tej pory ulica dobiegająca do rosyjskiej placówki dyplomatycznej od teraz ma się nazywać ulicą Bohaterów Ukrainy. No luz, ale co z tego? Putin zaraz ogłosi, że chodzi tu o bohaterów wojny o wyzwolenie Ukrainy spod reżimu banderowców i narkomanów. Albo coś w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 I jeszcze "cywilnych ofiar putina" można by było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 Cytat 3 marca 2022 roku samolot odrzutowy rosyjskich sił powietrznych został zestrzelony przez Siły Ukraińskie nad Irpinem w obwodzie Kijowskim i rozbił się o dom Podobno był to myśliwiec Sukhoi Su-30SM. Pilot zginął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 Na pewno nie 3.3. Widziałem te fotki wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Marzec 2022 Autor Share Napisano 4 Marzec 2022 Hostomel... Wyraźnie, wg mnie, widać, że ukraińska narracja się zmieniła- coraz częściej zdjęcia czy filmy poza sprzętem, pokazują gruz... Czyżby próba przebicia się do świadomości Rosjan, skoro tamtejsze media niewiele o stratach mówią, a jak już, to mocno je zaniżają? vs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 23 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: To jest klasyczna nadinterpretacja, Panie Moderatorze. Nieładnie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Marzec 2022 Autor Share Napisano 4 Marzec 2022 Russian Mi-8 shot down near the SU-25, possibly trying to retrieve the pilot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Marzec 2022 Autor Share Napisano 4 Marzec 2022 Spirit... w kompie kaputt zrobiła mi karta dźwiękowa, a nie chce mi się iść po laptop... To w tym monologu padają, cytowane przez, np, Wprost? "– Putin się denerwował, że broń atomowa wkrótce na Ukrainie się pojawi, była sowiecka, teraz będzie amerykańska. Wcielenie Ukrainy do Unii Europejskiej to też jest zagrożenie (dla Rosji – red.), od kiedy Unia Europejska zaczęła mówić o własnych siłach zbrojnych, które też przecież będą nuklearne. Nic dziwnego że Putin wjechał, żeby zabezpieczyć swoje przody i tyły – stwierdza Cejrowski. Mówi też, że "kolaborantem jest Biden, którego synek pobierał na Ukrainie pieniądze za nic, a teraz Biden popiera Ukrainę, bo wie, że tam są dowody na jego syna". " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 16 godzin temu, Speedy napisał: Pytanie jaki jest stan techniczny rakiet przechowywanych w magazynach z górą 30 lat. Pozostaje mieć nadzieję, że jak to w Niemczech "Ordnung muss sein" i rakiety były w tym czasie poddawane okresowym przeglądom i serwisowane zgodnie z wszelkimi instrukcjami i regulaminami. „Według informacji tygodnika "Spiegel" duża część z 2700 obiecanych Ukrainie przez niemiecki rząd przeciwlotniczych pocisków rakietowych typu "Strela", znajdujących się w magazynach Bundeswehry jest nie tylko całkowicie przestarzała, lecz także nie nadaje się już do użytku”. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 11:18 „Rosyjski samolot myśliwsko-bombowy Su-34 został zestrzelony nad Wołnowachą na południowym wschodzie Ukrainy – poinformował w piątek sztab Operacji Zjednoczonych Sił Ukrainy na Facebooku. Jak podano, jednostka ta bombardowała domy mieszkalne i infrastrukturę cywilną”. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 19 minut temu, Spirit of Warsaw napisał: To jest klasyczna nadinterpretacja, Panie Moderatorze. Nieładnie… To raczej chodzi o ten film, tak gdzieś od 5 minuty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Marzec 2022 Autor Share Napisano 4 Marzec 2022 Grzesiu- podziękowali... Zmieniłem sprzęt i posłuchałem- polecam od 8.37... Jakbym jednego z użytkowników słuchał/czytał... Spirit- pochwalasz i nadal, że "To jest klasyczna nadinterpretacja, Panie Moderatorze. Nieładnie…"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ducati Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 Wot taka ciekawostka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 (edytowane) 6 minut temu, Ducati napisał: Wot taka ciekawostka I iluś tam ruskich tankistów , powie , że nie może walczyć na Ukrainie bo nie ma czym. Patrząc na porzucony sprzęt i takie obrazki , przypomina mi się lektura Marka Sołonina "Czerwiec 1941" i inne książki tego autora o 1941, opisujące co robili ruscy żeby nie walczyć. Edytowane 4 Marzec 2022 przez Cypis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wojna-rosja-ukraina-niemieckie-pociski-dla-ukrainy-nie-nadaja-sie-do-uzytku/bezzen8,79cfc278?fbclid=IwAR0dzJ92NpDtIxByX9ckwi8HFP5s5zXB3bnxHJiBqE3PHq68luoLeLfgQF0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: Grzesiu- podziękowali... Zmieniłem sprzęt i posłuchałem- polecam od 8.37... Jakbym jednego z użytkowników słuchał/czytał... Spirit- pochwalasz i nadal, że "To jest klasyczna nadinterpretacja, Panie Moderatorze. Nieładnie…"? Słuchaj śnieżny... To nie Cejrowski wyhodował bydlaka putina, to makrela, micron i inna menażeria. A ta inna menażeria wyhodowała naszą totalną opozycję i mamy co jest dziś. Ale do niektórych zakutych łbów nie dociera, że to taki ribbentrop - mołotow 2.0 miał być. Był knuty od nastu lat od kiedy bydlakowi putinowi zamarzył sie powrót do zsrr a makreli zarobki z tego tytułu. Frajera rżną, że pomagają a w sumie sabotują pomoc dla Ukrainy jak całe lewactwo. Bardzo podobnie było przed2 wś... Żeby szwaby dozbroili Ukraińców przed inwazją bandytów putinowskich, to może putin by przemyślał... Choć nie sądzę, bo liczył na szwbów i w sumie się nie przeliczył, bo pomagają mu jak mogą, nawet dziś... Edytowane 4 Marzec 2022 przez Tyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Marzec 2022 Autor Share Napisano 4 Marzec 2022 Tyr... Wiem, wiem, pamiętam... Ale ni cholery nie rozumiem, co ma to do Cejrowskiego i jego uzasadnienia inwazji na niepodległą Ukrainę... PS "Żeby szwaby dozbroili Ukraińców..." Ale nie krępuj się- wymień Wlk. Brytanię, Francję, USA także pod Trumpem, itp, itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 4 godziny temu, Woodhaven napisał: Trochę przypudrować i wystawić w muzeum, latać to on już nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 16 godzin temu, Spirit of Warsaw napisał: Nie wiesz? Not for publication Wiem, że nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 4 Marzec 2022 Share Napisano 4 Marzec 2022 Człowiek, że franca się zgodzę, ale brytole i usa trochę przestrzegali, ale w ślimaczym tempie.. szwaby mieli taki "balans" zysków i strat typu micha na łańcuchu... Jak byś prześledził po kiego były nasze ruchawki w kraju i sankcje na Polskę, korelacja nad wyraz czytelna, pewnie byś doszedł do sponsorów i spiskowych teorii dziejów;) Takie balansy niestety wyhodowały bydlaka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Marzec 2022 Autor Share Napisano 4 Marzec 2022 srbm "Jeńcy pod każdą szerokością geograficzną wyglądają tak samo. " vs Nawet jeśli Bucza mocno inscenizowane, to różnice w umundurowaniu, wyposażeniu, itp walą po oczach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi