balans Napisano 2 Październik 2021 Share Napisano 2 Październik 2021 11 minut temu, les05 napisał: Nasz sojusznik? Anglicy o tym wiedzieli? Oni nie wiem, ale nasi z Pisu jak najbardziej byli o tym przekonani. Zresztą oba kraje łączyła wtedy wspólna polityka wsadzania kija w szprychy Unii. No i Brytyjczycy przerabiają aktualnie to co my 40 lat temu - kilometrowe kolejki przed sklepami i dystrybutorami, a tam puste półki i reglamentowane paliwo, a coraz częściej jego brak. W sumie niezłe jaja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 2 Październik 2021 Share Napisano 2 Październik 2021 23 minuty temu, balans napisał: Oni nie wiem, ale nasi z Pisu jak najbardziej byli o tym przekonani. Zresztą oba kraje łączyła wtedy wspólna polityka wsadzania kija w szprychy Unii. No i Brytyjczycy przerabiają aktualnie to co my 40 lat temu - kilometrowe kolejki przed sklepami i dystrybutorami, a tam puste półki i reglamentowane paliwo, a coraz częściej jego brak. W sumie niezłe jaja... Wspólne działania w jednej lub kilku sprawach, to jeszcze nie oznacza sojuszu. Anglicy po za sojuszem z USA i kilkoma krajami ze Wspólnoty Narodów nie spoufalają się z każdym, który chciałby. To są jednak Wyspiarze z doświadczeniem wielowiekowej samodzielnej polityki, której zasady mają we krwi a bytność Wlk. Brytanii w UE była jedynie krótkim epizodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Październik 2021 Share Napisano 2 Październik 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 2 Październik 2021 Share Napisano 2 Październik 2021 Ale debil napisał tego mema:) Chyba jakiś lewus z iq 80... Wróć...Sorry... albo mądry bo tam już inna kultura. Ta islamsko- hinduistyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartee Napisano 2 Październik 2021 Share Napisano 2 Październik 2021 7 minutes ago, Tyr napisał: jakiś lewus z iq 80 ciekawe ile ma Dziobaczek - sądząc po tym tekście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 2 Październik 2021 Share Napisano 2 Październik 2021 167 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 2 Październik 2021 Share Napisano 2 Październik 2021 W dniu 29.09.2021 o 18:46, Czlowieksniegu napisał: Konferencja prasowa, która mam nadzieję skończy się nie tylko zarzutami prokuratorskimi, ale wyrokami sądowymi, to poza KK, ponownie, tak jak w 2015 miała za zadanie zohydzić imigrantów en masse. W oparciu o jakąś liczbę imigrantów ( podobnież z ponad 1000 zatrzymanych zbadano w ciągu kilku dni 200, z których 50 miało być lub mieć związki z terroryzmem, narkotykami, pedofilią, zoofilią i cholera wiem czym jeszcze ). Nie wiem na ile to z konferencji prasowej jest wiarygodne, ale ciągle epatowanie epitetami o "wielbicielach przewodniej partii narodu", "w jakimś amoku", "z problemami w czytaniu ze zrozumiem" plus przypisywanie fanatyzmu, jakiegoś ideologicznego zaślepienia oponentom świadczy raczej o socjotechnicznych sztuczkach odwracania kota ogonem. Wniosek prosty: Łukaszenka jest bardziej wiarygodny, to w Polsce mamy faszyzm, reżim, kłamliwą propagandę itp. Idą prawdziwie chłodne noce, już niedługo przeczytamy o kolejnych ofiarach faszystowskiej Polski, pewnie także jakieś dzieci - ze strony total oposition będzie amok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 2 Październik 2021 Share Napisano 2 Październik 2021 Łukaszence biznes ( dokładnie tak - biznes) bardzo sie opłaca ale zaczęło mu brakować dostaw uchodźców więc zarządził dekretem że od 17.X będą zniesione wizy z Pakistanem, Jordanią, Egiptem, RPA ( razem to 400 000 000 mieszkańców, 1 % zainteresowanych migracją zarobkową to 4 mln) Warto zerknać na mapę gdzie na Białorusi nie potrzeba wiz: https://bezviz.by/pl/karta Ja tam się nie znam, podniecano się grupką 32 migrantów koczujących w namiotach ale stawka rośnie, tu chodzi o dziesiątki lub setki tysięcy "uchodźców" których Białoruś właśnie ściąga na granicę z Polską. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 3 Październik 2021 Autor Share Napisano 3 Październik 2021 3 godziny temu, bjar_1 napisał: Portal dorzeczy.pl opublikował dokument, który ma wskazywać na powody zatrzymania Ziemkiewicza. " Wnioskował pan o pozwolenie na wjazd do Wielkiej Brytanii jako gość na dwa dni. Jednakże uważam, że wykluczenie pana ze Zjednoczonego Królestwa sprzyja interesowi publicznemu. Wynika to z pańskiego zachowania oraz głoszonych poglądów, które są sprzeczne z brytyjskimi wartościami i mogą być obraźliwe dla innych, a tym samym sprawiają, że uzyskanie możliwości wjazdu jest niepożądane." - czytamy w dokumencie brytyjskiego Urzędu ds. Cudzoziemców, cytowanym przez dorzeczy.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 3 Październik 2021 Autor Share Napisano 3 Październik 2021 6 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: btw- ciekawe, dlaczego córka podmiotu lirycznego studiuje na Oxfordzie a nie na którejś z uczelni w naszej socjalistycznej Ojczyźnie? Przecież w Polsce jest najwspanialsza uczelnia rydzyka , wiec po co wysyła córke do W. Brytani . Tam wielu kolorowych , a krew nie woda a majtki nie pokrzywy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 3 Październik 2021 Autor Share Napisano 3 Październik 2021 6 godzin temu, Tyr napisał: Nasza totalna pewnie napisała donos mową pełną miłości;) - Halo, policja? Za pół godziny taki zarośnięty grubasek o mordzie debila wyląduje na Heathrow, nazywa się Raphael Zemkevich i jest z Polski. Zatrzymajcie go i odeślijcie do Warszawy. - Niby dlaczego mielibyśmy to zrobić? - Bo tak! - Co? A kim pan niby jest? - Jestem z organizacji lewackiej. - A to co innego! Do wszystkich jednostek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 3 Październik 2021 Share Napisano 3 Październik 2021 7 godzin temu, Tyr napisał: 167 Gratulacje! To tyle co Doda, albo nawet trochę więcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Październik 2021 Share Napisano 3 Październik 2021 Tyr "Ta islamsko- hinduistyczna. ..." Ale, że co? Będziemy Bąkiewiczem i podobnymi nawracać Wlk. Brytanie? Mogą próbować- skończą jak Ziemkiewicz... PS "Zostałem zatrzymany za poglądy, które ponoć nie licują z wartościami uznawanymi w Wielkiej Brytanii " Fiu fiu... Ciekawe, co mają powiedzieć hurtowo zatrzymywani w naszej socjalistycznej Ojczyźnie, po Marszach Kobiet i podobnych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 3 Październik 2021 Share Napisano 3 Październik 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 3 Październik 2021 Autor Share Napisano 3 Październik 2021 2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: "Zostałem zatrzymany za poglądy, które ponoć nie licują z wartościami uznawanymi w Wielkiej Brytanii " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 3 Październik 2021 Share Napisano 3 Październik 2021 9 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Fiu fiu... Ciekawe, co mają powiedzieć hurtowo zatrzymywani w naszej socjalistycznej Ojczyźnie, po Marszach Kobiet i podobnych... Ale znalazłeś analogię, przecież tam oprócz ***** *** i aborcji na życzenie nie ma poglądów. Przykład terroru sprzed roku: "część osób posłuchała organizatorek protestów i odmawiała podania swoich danych. Takie osoby były zatrzymywane. Zatrzymywaliśmy też osoby w związku z podejrzeniem popełnienia przestępstwa – powiedział nadkom. Sylwester Marczak, rzecznik Komendanta Stołecznego Policji. Zatrzymanych zostało co najmniej 10 osób" Ktoś przeżył z tej zatrzymanej 10-tki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 3 Październik 2021 Share Napisano 3 Październik 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 3 Październik 2021 Share Napisano 3 Październik 2021 Nie musi się tłumaczyć, jest całkowicie usprawiedliwiony. Nie wiem czy wszystkie nagrody są już rozdane ale powinien jakąś dostać w końcu upił się w słusznej sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 3 Październik 2021 Share Napisano 3 Październik 2021 8 godzin temu, les05 napisał: Myślę ,że bardziej adekwatne byłoby Twoje zdjęcie , skoro takie jest Twoje mniemanie o człowieku , który złomotał prawie czterokrotnie większego sąsiada , zmuszając go do uznania swoich racji , wypłacenia 50mln ojro i bekania codziennie 0,5 mln kary. W sumie ,jak policzysz Swoją rodzinę x 2 ojro , to może uświadomisz sobie ile będzie Cię kosztować ta opinia. ps. Nie mam zbyt wysokiego mniemania o sposobie prowadzenia polityki przez Babisa , ale ten numer wyszedł mu koncertowo. Tylko pytanie , kto zasługuje na miano debila (i)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Październik 2021 Share Napisano 3 Październik 2021 szutnik "kto zasługuje na miano debila" Sporo osób czeka na wynik procesu... Co będzie o tyle zabawne, że to prokurator musi udowodnić, że podmiot liryczny nie jest debilem. I tak, jak nie uważam za stosowne obrażania kogokolwiek, tym bardziej na takim stanowisku, to jazda po brzytwie level master się szykuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Październik 2021 Share Napisano 3 Październik 2021 srbm... Ferency... Może w takim razie przywołamy także Kukiza "Chce upartyjnić (czytaj „upisić”) Państwo na wzór bolszewicki. I – przysięgam – nie piszę tego złośliwie. Prezes tak centralizuje Państwo, że wkrótce samorządy zostaną poddane kontroli „jedynie słusznej partii” a prezydenci, burmistrzowie i wójtowie podlegać będą wojewodom mianowanym bezpośrednio przez Zakon PiS. " "Jak zostanę politykiem to naplujcie mi w ryj i mówcie do mnie szmato. " "Jest pani „pisowską” kurwą. "Metodami UB-eków i burdelmam zaprowadzicie samych siebie na szafot. A tak po ludzku – jest mi przykro, że Ty i Mateusz traktujecie mnie jak idiotę, a posłów K’15 jak prostytutki. Nigdy nie mierzcie nikogo swoją miarą. Dno. " Albo Ziemkiewicza? "Kto nie wykorzystał nietrzeźwej niech pierwszy rzuci kamieniem" "Od dawna twierdzę, że PiS to sekta. Problem w tym, że PO to gang. Właśnie na tym polega nieszczęście polskiej sytuacji – inkwizytor kontra mafioso, sekciarze przeciwko gangsterom. Pan Davies oczywiście dostrzega tylko właściwą połowę tego nieszczęścia. " "Po roku rządów premiera Kaczyńskiego powszechna demoralizacja wydaje się bowiem jeszcze większa niż za jego poprzedników." Nie ukrywam, że cytaty tendencyjne, ale prawdziwe :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 3 Październik 2021 Share Napisano 3 Październik 2021 16 minut temu, Czlowieksniegu napisał: szutnik "kto zasługuje na miano debila" Sporo osób czeka na wynik procesu... Co będzie o tyle zabawne, że to prokurator musi udowodnić, że podmiot liryczny nie jest debilem. I tak, jak nie uważam za stosowne obrażania kogokolwiek, tym bardziej na takim stanowisku, to jazda po brzytwie level master się szykuje. Dlatego tak cenię Bartoszewskiego za jego "dyplomatołki " :) Bo obrażać , to też trzeba "umić" I równie daleki jestem od obrażania kogokolwiek , a już szczególnie za pomocą pojęć jednoznacznie kojarzących mi się z jednostkami chorobowymi - to obraża ludzi chorych... A podmiot liryczny , cóż nie jest chory tylko bezdennie głupi :( ps, Żadnej jazdy po brzytwie nie będzie. Ot, zarzuty można postawić i ciągnąć "wnikliwe i dogłębne zbadanie" przez tyle lat, że albo ludzie zapomną albo skończy się kadencja i będzie można zwalić na następców, że nie wyjaśnili, nie pociągnęli do odpowiedzialności itp. - patrz Gawłowski :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 3 Październik 2021 Share Napisano 3 Październik 2021 Oprócz zamachów stanu, polexitów i końców demokracji kaczystom doszła kolejna zbrodnia- rozpicie Adama Ferencego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 3 Październik 2021 Share Napisano 3 Październik 2021 42 minuty temu, szutnik napisał: Myślę ,że bardziej adekwatne byłoby Twoje zdjęcie , skoro takie jest Twoje mniemanie o człowieku , który złomotał prawie czterokrotnie większego sąsiada , zmuszając go do uznania swoich racji , wypłacenia 50mln ojro i bekania codziennie 0,5 mln kary. W sumie ,jak policzysz Swoją rodzinę x 2 ojro , to może uświadomisz sobie ile będzie Cię kosztować ta opinia. ps. Nie mam zbyt wysokiego mniemania o sposobie prowadzenia polityki przez Babisa , ale ten numer wyszedł mu koncertowo. Tylko pytanie , kto zasługuje na miano debila (i)? Ile z tych milionów dostał? Złamanego grosza nie dostał, to co prezentujesz, podniecając się ojro w mln liczonych, to jest jedynie twoje chciejstwo. Typowa postawa człowieka, który utracił kontakt z rzeczywistością i wierzy we własne świadome czy nieświadome imaginacje. Więcej realizmu a mniej zaciekłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 3 Październik 2021 Share Napisano 3 Październik 2021 5 minut temu, srbm napisał: Oprócz zamachów stanu, polexitów i końców demokracji kaczystom doszła kolejna zbrodnia- rozpicie Adama Ferencego. Dlatego pił ale się nie uśmiechał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.