bjar_1 Napisano 31 Lipiec 2019 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2019 Takie hobby... https://wiadomosci.onet.pl/kraj/byly-radny-pis-ktory-znecal-sie-nad-zona-oskarzony-o-stosowanie-przemocy-wobec/h7grm2g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 31 Lipiec 2019 Share Napisano 31 Lipiec 2019 W Gdańsku będą świętować 80 rocznicę przybycia do nas Niemców na gościnne występy. Będzie zabawa, tańce, kiełbaski z grilla i goście w strojach z epoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 31 Lipiec 2019 Share Napisano 31 Lipiec 2019 Zacytuję tutaj Wirakoczę. " brak słów...........aby to nazwać.......mój zasób wszelkiej maści przekleństw, inwektyw jest za ubogi aby nazwać tego typu działania..... " To się w mojej starej pale nie mieści. Flagi i sztandary pewnie będą w kolorach tęczy. A gdzie pamięć i cześć tych wszystkich poległych i pomordowanych ? Oni się w grobach nie będą obracać, tylko już za wentylatory robić... Na ich grobach mamy tańczyć !? H A Ń B A !!! Idąc tym tropem rozumowania, to co kuźwa, za 4 lata na Wołyniu będziemy Trepaka tańczyć ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 31 Lipiec 2019 Share Napisano 31 Lipiec 2019 ...Niemieckie ministerstwo sprawiedliwości zamieściło na Twitterze wypowiedź swojej szefowej Katariny Barley z SPD na temat zakończenia drugiej wojny światowej. Wypowiedź ta może sugerować, że 8 maja 1945 r. to przede wszystkim Niemcy zostali wyzwoleni. „Nie tylko dla nas, Niemców, jest to dzień wyzwolenia” – pisze Barley z okazji 74. rocznicy zakończenia drugiej wojny światowej.... bo ONI przecież walczyli: https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Ruch_oporu_podczas_II_wojny_światowej Polski ruch oporu podczas II wojny światowej (7 kategorii, 6 stron Ruch oporu w III Rzeszy (4 kategorie, 120 stron) taki von Stauffenberg - najsłynniejszy bojownik taki Canaris - jaskuteczniejszy szpieg aliancki z perspektywy po 1945 r. - większość żołnierzy deklarowało się jako kucharze i muzycy... więc te śpiewy i kiełbaski - czemu nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 31 Lipiec 2019 Share Napisano 31 Lipiec 2019 Kopi, Traper... Dzięki!!! bo już myślałem, że ze mną coś nie tak...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 31 Lipiec 2019 Share Napisano 31 Lipiec 2019 Jestem w stanie pojąć tok myśli organizatorów tych tańców, aczkolwiek pomysł wyszedł im niezręcznie. Tańce powinny być jednak na 9 Maja. Może choć Niemcy wykażą się taktem i bąkną "przepraszam". PS Kultywowanie wyłącznie klęsk jest kiepskim pomysłem, ale radosne świętowanie klęsk to aberracja. Napisałbym od serca, co myślę, ale jedyne co byłoby akceptowalne dla modów, to 'ciężki błąd piarowski" a dalej tylko bluzgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 1 Sierpień 2019 Share Napisano 1 Sierpień 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 1 Sierpień 2019 Share Napisano 1 Sierpień 2019 - Bodziu, proszę... Dziś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 1 Sierpień 2019 Share Napisano 1 Sierpień 2019 Bez humoru żyć się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Sierpień 2019 Share Napisano 1 Sierpień 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 1 Sierpień 2019 Share Napisano 1 Sierpień 2019 Najlepsze życzenia z Warszawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 2 Sierpień 2019 Share Napisano 2 Sierpień 2019 Okazuje się, że Schleswig Holstein był statkiem pasażerskim... Zaraz się okaże, że obrońcy Westerplatte zaatakowali wycieczkowca... https://wpolityce.pl/polityka/457455-niemiecki-pisarzschleswig-holstein-byl-statkiem-pasazerskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 2 Sierpień 2019 Share Napisano 2 Sierpień 2019 Marcin- serio myślisz, że cytowanie co większego łba ma sens? Chcesz się licytować? " Prof. Henryk Zieliński umożliwił mi dostęp do prohibitów i z zapartym tchem siedziałam w bibliotece i czytałam. To były przedwojenne gazety i książki historyczne z okresu międzywojennego. Stamtąd czerpałam wiedzę o Katyniu czy układzie Ribbentrop-Mołotow " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 2 Sierpień 2019 Share Napisano 2 Sierpień 2019 Zaproszonego jako prelegenta na gdańską potańcówkę z okazji wybuchu wojny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 2 Sierpień 2019 Share Napisano 2 Sierpień 2019 Najlepsze są słomiane inwestycje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 2 Sierpień 2019 Share Napisano 2 Sierpień 2019 dla informacji jakby ktoś nie wiedział o co chodzi człowiekowiśniegu z jachtem https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-kuriozalna-wpadka-jacht-i-love-poland-nie-wezmie-udzialu-w-p,nId,3127303 "...Kolejne problemy z I Love Poland. Z powodu braku odpowiednich badań nowego masztu jednostka nie weźmie udziału w prestiżowych regatach Fastnet Race. Przeciąga się naprawa jachtu. Koszty idą już według mojego informatora w setki tysięcy złotych...." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 2 Sierpień 2019 Share Napisano 2 Sierpień 2019 17 godzin temu, Spirit of Warsaw napisał: Najlepsze życzenia z Warszawy. A gdzie Tryzub? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 2 Sierpień 2019 Share Napisano 2 Sierpień 2019 pasi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 2 Sierpień 2019 Share Napisano 2 Sierpień 2019 3 godziny temu, les05 napisał: pasi? Mam tzw. mieszane uczucia. Z jednej strony to pamięć powstańcom się należy, ale z drugiej strony wpajanie młodym ludziom, że to było nasze wielkie zwycięstwo i należy brać z niego przykład, jest szczytem hipokryzji. Bo to była totalna katastrofa i klęska, której skutki do dzisiaj odczuwamy. Hańba tym, którzy sami siedząc w wygodnych fotelach, wysyłali nieprzeszkoloną i prawie nie uzbrojoną młodzież na niemieckie bunkry. Chwała bohaterom, którzy poświęcili życie w tej z góry przegranej walce, wykonując decyzję ludzi zupełnie nieodpowiedzialnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 2 Sierpień 2019 Share Napisano 2 Sierpień 2019 Miała być "Dobra Zmiana" a jest Bizancjum. Mnie to zresztą wcale nie zdziwiło. https://fakty.interia.pl/polska/news-tvn24-109-lotow-marka-kuchcinskiego,nId,3127861 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 2 Sierpień 2019 Share Napisano 2 Sierpień 2019 Władza zawsze deprawuje ludzi podatnych na zepsucie. Dobra czy zła zmiana, to tylko hasła, choć uważam, że jest tego mniej niż dawniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 2 Sierpień 2019 Share Napisano 2 Sierpień 2019 Czy to słynny człowiek z obłędem w oczach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 3 Sierpień 2019 Share Napisano 3 Sierpień 2019 Nawiązując do Kuchcińskiego. 109 lotów w ciągu roku ? Cieeeeenias. Ja w ciągu 1.5 roku wykonałem ponad 300 lotów na trasie Wrocław (Strachowice) - Poznań (Ławica) - Warszawa (Okęcie) i za 2 godz. powrót tą samą trasą. Tam i nazad traktuję jako jeden lot. Nie byłem pilotem, mechanikiem pokładowym, stewardem czy jakimś tam politykierem. Ba, jeszcze mi za te loty płacono :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 3 Sierpień 2019 Share Napisano 3 Sierpień 2019 7 godzin temu, traper6 napisał: Nawiązując do Kuchcińskiego. 109 lotów w ciągu roku ? Cieeeeenias. Ja w ciągu 1.5 roku wykonałem ponad 300 lotów na trasie Wrocław (Strachowice) - Poznań (Ławica) - Warszawa (Okęcie) i za 2 godz. powrót tą samą trasą. Tam i nazad traktuję jako jeden lot. Nie byłem pilotem, mechanikiem pokładowym, stewardem czy jakimś tam politykierem. Ba, jeszcze mi za te loty płacono Gdyby Bozia chciała aby Kuchciński tyle latał, to pewnie dałaby mu skrzydła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 3 Sierpień 2019 Share Napisano 3 Sierpień 2019 24 minuty temu, Barbapapa napisał: Chyba wczoraj jakiś golas zaatakował policjanta i został szybciutko sprowadzony do parteru. W UK policja ma inną taktykę: Cóż mogę rzec, róbta co chceta... https://www.se.pl/gorzow/kostrzyn-agresywny-golas-zaatakowal-policjanta-funkcjonariusz-zostal-ranny-aa-qyaW-xrbZ-9d3U.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.