Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
6 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

takafura... przywołanie Katynia, to jednak cios poniżej pasa.. równie dobrze możemy wspomnieć, że do dziś nie wiadomo kto Urlicha von Jungingena trafił pod ziobro...

Ale jak poczytasz, także w prawilnych mediach, jaki bu..ałagan w podkomisji jest i na jakie pomysły wpadają*, to zauważysz, że chodzi o gonienie króliczka** a nie złapanie.

Przywołałem Katyń w tym celu aby pokazać że nawet w tak oczywistej sprawie nadal są osoby w sowietach mówiące  publicznie bzdury i kłamstwa.

Czytałem, Jorgensen jest dla mnie wiarygodny, jego list wyjaśnia wszystkie dziwne rzeczy związane z komisją smoleńską.

Ps. Jak dla mnie gdy zsumuje się osiągnięcia Anodiny, Laska i Macierewicza to wynik jest mniejszy od zera. Sprawa jest pogrzebana na zawsze - no, może na chwilę odżyje przed wyborami, Rosjanie za pomocą pożytecznych idiotów będą napuszczać nas na siebie.

Napisano

takafura

" że nawet w tak oczywistej sprawie nadal są osoby w sowietach mówiące  publicznie bzdury i kłamstwa"

To aluzja wobec Człowieka z obłędem w oczach? Tym bardziej im bardziej w, prawdopodobnie, oczywistej sprawie, kolejny rok mota się i wymyśla.

Jorgensen- w jego przypadku prawdopodobnie największe znaczenie mają tarcia między jego żoną a Człowiekiem z obłędem w oczach. Choć sporo czasu i AM, i Stankiewicz w podobny sposób Świat widzieli.

"Jak dla mnie gdy zsumuje się osiągnięcia Anodiny, Laska i Macierewicza to wynik jest mniejszy od zera."

Ale wiesz, że na dziś formalnie obowiązuje Raport Laska i nawet największe wygibasy AM tego nie zmienią.

Napisano
19 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Ale wiesz, że na dziś formalnie obowiązuje Raport Laska i nawet największe wygibasy AM tego nie zmienią.

Teraz też tak myślę choć na początku  działania komisji liczyłem na uporządkowanie faktów i takie ich udokumentowania aby choć cześć spekulacji uciąć raz na zawsze.

Napisano

takafura

" Teraz też tak myślę choć na początku działania komisji liczyłem na uporządkowanie faktów i takie ich udokumentowania aby choć cześć spekulacji uciąć raz na zawsze. "

Nie, że "też tak myślę", ale formalnie obowiązuje i wygłupy członków podkomisji nie mają na to wpływu.

Spekulacje... masz na myśli parówki, hel, dobijanie rannych, itp itd?

Trzy- zawsze się znajdzie ekipa, której wynik nie będzie pasował. Chaos w podkomisji doskonale to potwierdza.

Napisano
Godzinę temu, bjar_1 napisał:

A kiedy wrak wróci?

Pewnie dawno by zwrócili, ale gdy ten z obłędem w oczach zaczął świrować o zamachu, to szybko wraku nie oddadzą, bo nie mają pewności, że ktoś im świni do niego nie podłoży. Być może też jest im na rękę, że ten wrak skutecznie skłócił Polaków. A przy tym jaki mają interes iść nam na rękę w sytuacji, gdy my za wszelką cenę staramy się naszczać niedźwiedziowi na buty?

Napisano
2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał:

Nie, że "też tak myślę", ale formalnie obowiązuje i wygłupy członków podkomisji nie mają na to wpływu.

Spekulacje... masz na myśli parówki, hel, dobijanie rannych, itp itd?

Dla mnie liczy się prawda a nie to co formalnie zatwierdzili.

Prokuratorzy wojskowi oficjalnie drwili z rewelacji o odczytach detektorów wskazujących TNT i tydzień później z taką samą powagą to odszczekali. A Lasek formalnie i nieformalnie powielał raport sowiecki - np. wyniki sekcji. Nie ma sensu ciągnąć tej listy - nie ufam Laskowi i sowietom.

A parówki - jak inaczej wytłumaczyć laikom czym się różni eksplozja od implozji ?

Co do helu czy dobijania rannych - ważne KTO te bzdury wprowadził do obiegu ( cytowałem już sławnego i wiarygodnego pana Turowskiego), nie przypisuj tych twierdzeń wszystkim którzy nie ufają w ciemno sowietom.

Napisano
40 minut temu, bjar_1 napisał:

Jarosław I Łaskawy zezwolił?

Przecież to expertka od katastrof lotniczych...

PS. Sorry za OT, ale w czasach mojej młodości na wycieczkach śpiewało się między innymi piosenkę o Felku Stankiewiczu. Czy ktoś pamięta?

Napisano (edytowane)
W dniu 14.03.2021 o 09:11, balans napisał:

A chociażby po to aby raz na zawsze zamknąć temat, który wałkowany przez przez tzw. Podkomisję tylko ośmiesza nasz kraj.

I za każdym razem gdy objawi się następny świr wydawać kasę? niech najpierw obalą raport PKBWL to pogadamy. Bez tego to kopa i won. Acha i fantasmagorie mają  sami finansować, jak będzie ok to kasa do zwrotu.

Edytowane przez fala
Napisano
W dniu 14.03.2021 o 21:14, takafura napisał:

Prokuratorzy wojskowi oficjalnie drwili z rewelacji o odczytach detektorów wskazujących TNT i tydzień później z taką samą powagą to odszczekali.

Człowieku, nie wstyd Ci, co Ty tutaj wypisujesz? Co Ty tu w ogóle robisz? Masz jakieś pojęcie o lotnictwie, o lataniu, o prawie lotniczym, o procedurach lotniczych?

Tylko na pisowskie kłamstwa i brednie Cię stać?

Komisja powypadkowa (ta profesjonalna) - wbrew Twoim kłamstwom - nie potwierdziła żadnej obecności TNT, jak głosisz w swoich bredniach. Jedyne, co potwierdziła to obecność we wraku śladów materiałów wysokoenergetycznych - takich samych, jakie są np. w paście do butów i w artykułach spożywczych, m.in. w przetworach mięsnych.

Znasz się na samolotach i na wszystkich płynach oraz innych materiałach chemicznych w nich używanych? Masz blade pojęcie, ile w rozbitym samolocie „samo się dystrybuuje” materiałów wysokoenergetycznych, na które zawsze zareagują wykrywacze tego typu materiałów? Nie masz o tym żadnego pojęcia. Stać Cię tylko na wypisywanie kłamstw i bredni sekty smoleńskiej.

Napisano
Godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał:

Człowieku, nie wstyd Ci, co Ty tutaj wypisujesz? Co Ty tu w ogóle robisz? Masz jakieś pojęcie o lotnictwie, o lataniu, o prawie lotniczym, o procedurach lotniczych?

Tylko na pisowskie kłamstwa i brednie Cię stać?

Komisja powypadkowa (ta profesjonalna) - wbrew Twoim kłamstwom - nie potwierdziła żadnej obecności TNT, jak głosisz w swoich bredniach. Jedyne, co potwierdziła to obecność we wraku śladów materiałów wysokoenergetycznych - takich samych, jakie są np. w paście do butów i w artykułach spożywczych, m.in. w przetworach mięsnych.

Znasz się na samolotach i na wszystkich płynach oraz innych materiałach chemicznych w nich używanych? Masz blade pojęcie, ile w rozbitym samolocie „samo się dystrybuuje” materiałów wysokoenergetycznych, na które zawsze zareagują wykrywacze tego typu materiałów? Nie masz o tym żadnego pojęcia. Stać Cię tylko na wypisywanie kłamstw i bredni sekty smoleńskiej.

Czy ja coś pisałem o lotnictwie, prawie lotniczym, procedurach, komisji lotniczej itp. ?

Więc nie wpychaj mi dziecka w brzuch, polemizujesz w tym momencie sam ze sobą a to taki intelektualny samogwałt.

Podałem proste do sprawdzenia w necie fakty:

1. Prokuratorzy wojskowi publicznie na konferencji zaprzeczyli rewelacjom Gmyza o wielu odczytach TNT na detektorach.

2. Bardzo szybko to publicznie odszczekali - było wiele wskazań na TNT

( są filmy na YT)

3.  Zamiast powielać bzdury o paście do butów samozwańczy "ekspercie"  poczytaj co mówi o detektorach ich producent i dystrybutor Prezes zarządu spółki Korporacja Wschód Jan Bokszczanin:

http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/biuletyn.xsp?documentId=58FD4769E99CEB49C1257AD2004FA6B5

Ps. Nie wiem jaki masz problem, nie interesuje mnie to ale możesz zamiast zaklęć o "sekcie smoleńskiej" trochę się wysilić podając laikowi jakieś fakty, linki ? Krzykiem to możesz swoja starą lub dzieciaki przepłoszyć, w dyskusji to sie ośmieszasz...

I zauważ łaskawie, że ja tu nic nie wymyślam tylko cytuję opinię mądrzejszych od siebie - prokuratorów wojskowych, producenta detektorów Bokszczanina. Widzisz różnicę czy to dla Ciebie za trudne ?

Napisano

Ten samolot przewoził naszych żołnierzy z Afganistanu, czułe przyrządy bez trudu więc znajdą na szczątkach śladowe ilości TNT. I co to ma udowodnić? Ostatnie minuty tego tragicznego lotu są zbadane i przeanalizowane sekunda po sekundzie i tylko ktoś inteligentny inaczej może twierdzić, że były wybuchy w powietrzu i ktoś się zamachnął na człowieka, który nie miał szansy na reelekcję.

Napisano
7 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Stać Cię tylko na wypisywanie kłamstw i bredni sekty smoleńskiej.

Niektórzy widzą wszędzie białe myszki a inni sektę smoleńską;)

Napisano
58 minut temu, balans napisał:

Ten samolot przewoził naszych żołnierzy z Afganistanu, czułe przyrządy bez trudu więc znajdą na szczątkach śladowe ilości TNT. I co to ma udowodnić?

Racja.

Jednak to co napisałeś nie jest to w sprzeczności z 3 faktami które podałem.  Nazywanie tego "bredniami sekty smoleńskiej i pisowskimi kłamstwami" przez poprzednika świadczy o negowaniu faktów z powodów mi nieznanych - może emocjonalnych, może intelektualnych - nie mam pojęcia.

A aby coś udowodnić trzeba poznać całość i musi to być spójne. Mimo że jestem zupełnym laikiem w tej materii to nawet ja wiem że ustalenie np. pod którym fotelem w samolocie wybuchł ładunek jest możliwe także dzięki sekcjom ciał - anatomopatolog na podstawie skali i typu obrażeń tworzy "mapę". Podobnie fachowcy oceniają uszkodzenia konstrukcji - gdzie materiały są tylko pogięte, a gdzie poszarpane czy nadtopione. Do tego analiza próbek zawierających nie tylko materiały wysokoenergetyczne ale także co może ważniejsze produkty ich spalania świadczące o eksplozji.

Jak śladowe szczątki TNT są na klamkach i pokrowcach foteli to jedno, ale jak są (teoretycznie) na elementach konstrukcyjnych samolotu i pasuje to do "mapy" uszkodzeń konstrukcji i ciał co całkiem inna inszość.

Dlatego ważne były sekcje, dlatego ważne jest wrak, dlatego ważny był też czas. I tu spierdzielono wszystko, zrobiono dokładnie na odwrót jak zrobili to Holendrzy w sprawie MH17.

Napisano
14 minut temu, Tyr napisał:

Niektórzy widzą wszędzie białe myszki a inni sektę smoleńską;)

Zamiast siły argumentów argument siły i rytualne zaklęcia.

A może wolą pyskówki i  internetowe napierdalanki :)

Napisano

Nie wiem jakie spektrum mają TNT, piorunian rtęci i i proch nitrocelulozowy ale tego pierwszego w broni strzeleckiej nie ma.

Napisano

Wątek aż pękający od „znawców lotnictwa”. To ile „znawcy” widzieliście katastrof lotniczych, w tym dużych samolotów komunikacyjnych, w tym ruskich? No ile? Pochwalcie się, a od razu wątek nabierze wiarygodności.

Nie macie pojęcia, o czym bredzicie pisowscy fanatycy. Czy to będzie Ił-62, czy to będzie Tu-154, po takich katastrofach, jakie spotkały polskie lotnictwo z udziałem tych samolotów wszystko i szczątki wszystkich ludzi są zbryzgane naftą, płynem AMG-10 i wszystkim innym, co wysokoenergetyczne. Wykrywacz substancji wysokoenergetycznych zawsze zareaguje na miejscu każdej katastrofy samolotu komunikacyjnego dowolnej produkcji, bo zareagowałby nawet na miejscu katastrofy motoszybowca.

I to jest wasz pisowski trotyl - życiodajny pokarm waszej sekty.

Napisano
30 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Wykrywacz substancji wysokoenergetycznych zawsze zareaguje na miejscu każdej katastrofy samolotu komunikacyjnego dowolnej produkcji, bo zareagowałby nawet na miejscu katastrofy motoszybowca.

Zalinkowałem Ci wypowiedź przed komisją sejmową producenta i dystrybutora detektorów.

Każdy kto porówna jego i Twoją "ekspercką" opinię zauważy ze przekraczasz granice śmieszności i w treści i w formie. Masz zespół Tourette'a ? W każdym poście musisz licytować się na wielkość penisa ?

Ps. Piszę ostrożnie opierając się na wypowiedziach prokuratorów wojskowych i producenta detektorów. Podkreślam że piszę to jako laik i inż. leśnik - gdzie tu fanatyzm ?

Napisano
2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał:

takafura- obstawa z BOR miała hukowce, czy broń ostrą?

A oddali nam z powrotem broń i kamizelki ? Bo jak się z 8 lat temu jeszcze trochę tym interesowałem to wiem że jakiś problem był.

A jaki to ma związek - BOR strzelał na pokładzie do kogoś ?

Napisano

takafura- nie patrząc na okoliczności przyrody- na serio wierzysz, że gdyby Człowiek z obłędem w oczach miał cień dowodu i akceptację Kaczyńskiego, to mimo pandemii Raport nie zostałby już dawno ogłoszony?

Dolary vs orzechy, że po każdej erupcji Macierewicza na Kremlu strzelają korki od szampana. Putinowi w żaden sposób ta katastrofa nie była potrzebna, czego nie można powiedzieć o podsycaniu przez ostatnie lata histerii. A może tak w nieskończoność dolewać do ognia, czy to komentarzami posłusznych idiotów*, czy trzymaniem złomu u siebie.

Na dziś nawet Kaczyńskiemu temat nie jest na rękę- obojętnie czy i co Macierewicz ogłosi, będzie to równoznaczne z częściowym rozpadem sekty, a jednocześnie Macierewicz urwie się ze smyczy, jaką jest ideologia związana katastrofą i dziesiątki milionów, które ten cyrk przytulił w międzyczasie.

* świadomych lub nie swojej roli