Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
28 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Zlituj się...

Co zlituj.... naród polski jest jest jednak głupi i żadne zaklęcia tego nie zmienią. Alfons prezydentem , na konferencji o mało co nie przypierdolił dziennikarzowi za niewygodne pytania, kompletna dengrongolada, pierdolę nie wracam.

• Tak trzymać 1
Napisano
5 godzin temu, fala napisał:

Co zlituj.... naród polski jest jest jednak głupi i żadne zaklęcia tego nie zmienią. Alfons prezydentem , na konferencji o mało co nie przypierdolił dziennikarzowi za niewygodne pytania, kompletna dengrongolada, pierdolę nie wracam.

Ponieważ protoplastą tytułu tego wątku było „Z kamerą wśród zwierząt” to jako urodzony wesołek i kosmopolita patrzę na te sprawy ciut inaczej. Ja to, co wspomniałeś powyżej, nazywam faktem, że tutejsze społeczeństwo coraz mniej zasłużyło/zasługuje na rok 1989. Mój najlepszy przyjaciel (od podstawówki do dziś), z którym działaliśmy w podziemiu w stanie wojennym ma Polonię Restitutę za tę działalność, miejsce w historii i w… Wikipedii. Mnie wystarczą fajne wspomnienia z tamtego okresu, a nie musieliśmy z moim przyjacielem „spać na styropianie”, ponieważ byliśmy młodocianą aktywną partyzantką warszawską i lotnym pododdziałem między dzielnicami Mokotowem a Żoliborzem, bo takie zadanie mieliśmy przydzielone.

Absolutnie masz rację, żeby tutaj nie wracać. Masz mój przyjacielski „zakaz”. Natomiast śmiej się razem ze mną, gdy po polexicie dzieci i wnuki szumowiny, która do tego doprowadzi, będą nagle zdziwione, że nie należy im się „Erasmus”, nie należy im się ruch bezwizowy i że wyjazd za granicę będzie rarytasem z paszportem. I śmiejmy się wtedy razem z uwstecznienia cywilizacyjnego tutejszego społeczeństwa i z jego zdziwienia, że nie należą mu się unijne granty, fundusze, dotacje i subsydia na cokolwiek. Będzie ten motłoch miał swoje wymarzone (nazywane wg najnowszego trendu) „SAFE-SRAFE 0 procent”.

Niech Ci nie strzeli do głowy, żeby tu wracać.

Napisano

Dziś w drodze do praca, spośród śmiesznych wlepek na słupach (już mam paznokieć zjechany od zdzierania tych z krzyżem celtyckim🤣) zauważyłem z logiem skrzyżowanego miecza i młotka. Średnio znam, coś świta... Googluje... No to już mam narodowo bolszewickich strasserowców na dzielni 🥴🤤

Napisano
Godzinę temu, Cronos napisał:

zauważyłem z logiem skrzyżowanego miecza i młotka.

Jakie mało kreatywne te ludzie są. Ile można krzyżować młot z czymś? Był już młot z cyrklem, młot z sierpem, teraz młot z mieczem?