Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
5 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

A klamka tego świra z prawej to ASG, czy może tym popaprańcom brauna wydaje się pozwolenia na broń i na noszenie jej w miejscach publicznych?

Odpust był, na straganach za grosze.

Napisano
Godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał:

A klamka tego świra z prawej to ASG

Tego nie wiem, ale od dawna krąży informacja, że część tych pokemonów to emeryci ze służb, czy wojska.
A ci mogą mieć pozwolenia, choć niekoniecznie 24/7/365 i wszędzie.

Napisano

Konfa miała wczoraj wiec w Zamościu. Fotoreporter Tygodnika Zamojskiego był na miejscu i uwiecznił ciekawe indywidua (tak, "kotwica" też jest!!!)

M.

9388a-WhatsApp-Image-2026-06-14-at-15.21.58.jpg

Napisano
11 minut temu, beaviso napisał:

Konfa miała wczoraj wiec w Zamościu.

I zupełnie przez przypadek i bez związku, jednym z uczestników i prelegentów, był znany i "ceniony" prawilny patriota Marcin Rola.
Którzy, rzecz jasna, podobnie jak KKP i jej funki, że pominę zwolenników, nic a nic nie ma wspólnego z Kremlem i jego imperialnymi mokrymi snami.

PS Albin Siwak z Bohdanem Porębą turlają się w piekle ze śmiechu...

18822-12.jpg

Napisano
Godzinę temu, beaviso napisał:

Konfa miała wczoraj wiec w Zamościu. Fotoreporter Tygodnika Zamojskiego był na miejscu i uwiecznił ciekawe indywidua (tak, "kotwica" też jest!!!)

M.

Miałem jechać do zoo bo dawno byłem ale teraz żałuję podwójnie bo bym sobie inny zwierzyniec jeszcze obejrzał 😁

• Haha 1
Napisano
Godzinę temu, beaviso napisał:

M.

Jeśli jest na forum ekspert | badacz | Wielki Interpretator grafik tego miłego pana to uprzejma prośba o pochwalenie się wiedzą.

Ja tam rozpoznaję tylko dwie tak jakby ciupagi, zatem zakładam, że ów zacny i bez wątpienia Prawdziwy Polak zszedł do nas z gór.

image.thumb.jpeg.b80a8b072cac9a8723b4311be31b0b90.jpeg

Napisano
56 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Ja tam rozpoznaję tylko

Amator....

Masz, pomijając oczywiste i te, których za bardzo nie widać:

- swarzyca/svarga vel kołowrót
- symbol Welesa
- topory bojowe... "dog whistle" ?
- pajęczyna... kiedyś, na szyi, to wyrokowiec. Teraz nie mam pojęcia.

Napisano
3 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

Amator...

We freskach tego typu zatrzymałem się na etapie git ludzi i tatuażach robionych igłą krawiecką tuszem z wkładu do długopisu z kiosku Ruchu.

Też sztuka, proszę nie lekceważyć.

Napisano
1 minutę temu, Jedburgh_Ops napisał:

We freskach tego

To i tak zdecydowanie lepiej, niż np pacjent ze zdjęcia.

Osobiście nie potrafię sensownie połączyć kropek w stylu "rodzimowiercy", "Skandynawia", "pogańscy Słowianie" z np PWalczącą, czy Punisherem...

Napisano
40 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

- pajęczyna... kiedyś, na szyi, to wyrokowiec. Teraz nie mam pojęcia.

A to stopnie wojskowe już nie obowiązują? Garownicy zawsze tatuowali sobie na ramionach (w miejscu naramienników) stopnie WP stosowne do wysokości wyroku.

Napisano
11 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

A to stopnie wojskowe już

W tym rozumieniu, pajęczyna miała inne znaczenie- fakt pobytu i, w zależności od liczby "kręgów", długość pobytu.

Ma, ale to już z "cywila" także inne znaczenia- np na łokciu.

Napisano
25 minut temu, bodziu000000 napisał:

On jeszcze nie zszedł z drzewa 

I tam zostanie na wieki wieków amen. Został na niego wydany wyrok najważniejszy - losu i CV jego rodziców.

Napisano
40 minut temu, bjar_1 napisał:

O kurła, ale sceny :D

Ktoś z pamięci, bo nie chce mi się szukać, podpowie, jakie są kary za "Gestapo" wobec niemieckiej policji?
Czy też, bo mam uczucie, że w pakiecie się łapią, za propagowanie nazizmu?

Napisano
46 minut temu, bjar_1 napisał:

Darek, jak się czujesz? 😂 No dobra wypłakałam się ze śmiechu; ale tak serio to jednak straszny obciach. Miał bronić Batyra a z krzyżem biega u Niemców🫢

Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, bjar_1 napisał:

Lekcja do odrobienia dla tej sieroty (z żoną w TVPiS) Siemoniaka i drugiego mięczaka Kierwińskiego.

PS

Darek, tłuściochu - kup se apke tai-chi na krześle dla seniorów i spaślaków to spokojnie postawisz się czterem-pięciu szkopskim bahnschutzom, grenzschutzom, a nawet GSG 9.

🤣 🤣 🤣

Edytowane przez Jedburgh_Ops