Krzymen Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) Tłumacz Google : Polscy legioniści podzielali francuską wizję świata kolonialnego i dlatego automatycznie stali się częścią kolonizującego świata. Nie wiem o których legionistów tu chodzi – tych z San Domingo (1802-1803), czy tych walczących w Afryce i Indochinach w oddziałach Legii Cudzoziemskiej ? Ci pierwsi zgłaszali się do Legionów Dąbrowskiego i Legii Naddunajskiej z myślą o walce o Polskę, a ci drudzy raczej nie mieli złudzeń i wiedzieli na co się piszą ... Edytowane %s o %s przez Krzymen
Cronos Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) Typowa wrzuta M81, byle zrobić kupoburze, nie w temacie, pewno wyrwane z kontekstu sprzed kilkunastu lat. Olać. Edytowane %s o %s przez Cronos 1
PAULUS_pl Napisano %s o %s Napisano %s o %s 3 godziny temu, M81 napisał: Tu masz opinię ulubieńców twoich ulubieńców. Nie archiwalną.
Cronos Napisano %s o %s Napisano %s o %s A jednooki zjeb przekroczył jak dla mnie dziś wszelkie granice.
Jedburgh_Ops Napisano %s o %s Napisano %s o %s 6 godzin temu, Cronos napisał: A jednooki zjeb przekroczył jak dla mnie dziś wszelkie granice. Gdyby zrobić nalot na biuro tych śmieci brauna, ale taki solidny, maksymalnie dynamiczny, żeby nie zdążyli wyłączyć kompów, to na sto procent tam na stałe gra toto poniżej i inne takie...
Krzymen Napisano %s o %s Napisano %s o %s 23 godziny temu, Cronos napisał: pewno wyrwane z kontekstu sprzed kilkunastu lat. Olać. Okazuje się, że z września 2025 ... Polnische Legionäre auf Haiti. https://www.deutschlandfunknova.de/beitrag/kolonialismus-polnische-legionaere-auf-haiti Niemcy promują narrację o „polskim kolonializmie”. https://kresy.pl/wydarzenia/niemcy-promuja-narracje-o-polskim-kolonializmie/ 1
canabis.dw Napisano %s o %s Napisano %s o %s Wszyscy niemcowie promują taką narracje czy jeden portal w Niemczech coś napisał, a narracje promuje polska-prawicowa czesc internetu? 1
Cronos Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Czytam sondaże zaufania politykierów, pal licho że za onetem, I interesujący jest brak zaufania. 64% Polaków nie ufa tow. Braunowi ( Wygrywa od końca). Natomiast przeraża 25% poparcie (czy tam tolerancja)... Ja P. ćwierć narodu to toleruje... JA P ! Kawa przestała smakować...
Jedburgh_Ops Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 6 godzin temu, Cronos napisał: Natomiast przeraża 25% poparcie (czy tam tolerancja)... Ja P. No, ja też p., ale z drugiej strony popatrz: Do proruskiej i antysemickiej PZPR należało w PRL ponad 3 mln luda, choć to się oczywiście zmieniało z dekady na dekadę, niemniej w porywach było około 3,1 mln. Nie wszyscy w tutejszym kraju zasłużyli na rok 1989 i tak już jest.
Cronos Napisano 39 minut temu Napisano 39 minut temu Godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał: No, ja też p., ale z drugiej strony popatrz: Do proruskiej i antysemickiej PZPR należało w PRL ponad 3 mln luda, choć to się oczywiście zmieniało z dekady na dekadę, niemniej w porywach było około 3,1 mln. Nie wszyscy w tutejszym kraju zasłużyli na rok 1989 i tak już jest. Bardzo się nie zgodzę z porównania. PZPR to była partia z której większość się nabijała po wyjściu z zebrania komitetu i nikt go nie brał na poważnie. (Z opowiadań członków mojej rodziny, którzy tego się nigdy nie wstydzili i nie wypierali faktów że należeli dla kariery). I barak był zabawną komedią. A tu mamy smutno straszny dramat.
Rekomendowane odpowiedzi