Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Tłumacz Google : Polscy legioniści podzielali francuską wizję świata kolonialnego i dlatego automatycznie stali się częścią kolonizującego świata.

Nie wiem o których legionistów tu chodzi – tych z San Domingo (1802-1803), czy tych walczących w Afryce i Indochinach w oddziałach Legii Cudzoziemskiej ? Ci pierwsi zgłaszali się do Legionów Dąbrowskiego i Legii Naddunajskiej z myślą o walce o Polskę, a ci drudzy raczej nie mieli złudzeń i wiedzieli na co się piszą ...

Edytowane przez Krzymen
Napisano (edytowane)

Typowa wrzuta M81, byle zrobić kupoburze, nie w temacie, pewno wyrwane z kontekstu sprzed kilkunastu lat. Olać.

Edytowane przez Cronos
  • Tak trzymać 1
Napisano
6 godzin temu, Cronos napisał:

A jednooki zjeb przekroczył jak dla mnie dziś wszelkie granice.

Gdyby zrobić nalot na biuro tych śmieci brauna, ale taki solidny, maksymalnie dynamiczny, żeby nie zdążyli wyłączyć kompów, to na sto procent tam na stałe gra toto poniżej i inne takie...

Napisano

Wszyscy niemcowie promują taką narracje czy jeden portal w Niemczech coś napisał, a  narracje promuje polska-prawicowa czesc internetu?

• Tak trzymać 1
Napisano

Czytam sondaże zaufania politykierów, pal licho że za onetem, I interesujący jest brak zaufania. 64% Polaków nie ufa tow. Braunowi ( Wygrywa od końca). Natomiast przeraża 25% poparcie (czy tam tolerancja)... Ja P. ćwierć narodu to toleruje... JA P ! Kawa przestała smakować...

Napisano
6 godzin temu, Cronos napisał:

Natomiast przeraża 25% poparcie (czy tam tolerancja)... Ja P.

No, ja też p., ale z drugiej strony popatrz: Do proruskiej i antysemickiej PZPR należało w PRL ponad 3 mln luda, choć to się oczywiście zmieniało z dekady na dekadę, niemniej w porywach było około 3,1 mln. Nie wszyscy w tutejszym kraju zasłużyli na rok 1989 i tak już jest.

Napisano
Godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał:

No, ja też p., ale z drugiej strony popatrz: Do proruskiej i antysemickiej PZPR należało w PRL ponad 3 mln luda, choć to się oczywiście zmieniało z dekady na dekadę, niemniej w porywach było około 3,1 mln. Nie wszyscy w tutejszym kraju zasłużyli na rok 1989 i tak już jest.

Bardzo się nie zgodzę z porównania. PZPR to była partia z której większość się nabijała po wyjściu z zebrania komitetu i nikt go nie brał na poważnie. (Z opowiadań członków mojej rodziny, którzy tego się nigdy nie wstydzili i nie wypierali faktów że należeli dla kariery). I barak był zabawną komedią. A tu mamy smutno straszny dramat.