Krzymen Napisano wczoraj o 10:10 Napisano wczoraj o 10:10 (edytowane) Tłumacz Google : Polscy legioniści podzielali francuską wizję świata kolonialnego i dlatego automatycznie stali się częścią kolonizującego świata. Nie wiem o których legionistów tu chodzi – tych z San Domingo (1802-1803), czy tych walczących w Afryce i Indochinach w oddziałach Legii Cudzoziemskiej ? Ci pierwsi zgłaszali się do Legionów Dąbrowskiego i Legii Naddunajskiej z myślą o walce o Polskę, a ci drudzy raczej nie mieli złudzeń i wiedzieli na co się piszą ... Edytowane wczoraj o 10:20 przez Krzymen
Cronos Napisano wczoraj o 10:39 Napisano wczoraj o 10:39 (edytowane) Typowa wrzuta M81, byle zrobić kupoburze, nie w temacie, pewno wyrwane z kontekstu sprzed kilkunastu lat. Olać. Edytowane wczoraj o 10:39 przez Cronos 1
PAULUS_pl Napisano wczoraj o 11:50 Napisano wczoraj o 11:50 3 godziny temu, M81 napisał: Tu masz opinię ulubieńców twoich ulubieńców. Nie archiwalną.
Cronos Napisano wczoraj o 13:22 Napisano wczoraj o 13:22 A jednooki zjeb przekroczył jak dla mnie dziś wszelkie granice.
Jedburgh_Ops Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 6 godzin temu, Cronos napisał: A jednooki zjeb przekroczył jak dla mnie dziś wszelkie granice. Gdyby zrobić nalot na biuro tych śmieci brauna, ale taki solidny, maksymalnie dynamiczny, żeby nie zdążyli wyłączyć kompów, to na sto procent tam na stałe gra toto poniżej i inne takie...
Krzymen Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 23 godziny temu, Cronos napisał: pewno wyrwane z kontekstu sprzed kilkunastu lat. Olać. Okazuje się, że z września 2025 ... Polnische Legionäre auf Haiti. https://www.deutschlandfunknova.de/beitrag/kolonialismus-polnische-legionaere-auf-haiti Niemcy promują narrację o „polskim kolonializmie”. https://kresy.pl/wydarzenia/niemcy-promuja-narracje-o-polskim-kolonializmie/ 1
canabis.dw Napisano 18 minut temu Napisano 18 minut temu Wszyscy niemcowie promują taką narracje czy jeden portal w Niemczech coś napisał, a narracje promuje polska-prawicowa czesc internetu?
Rekomendowane odpowiedzi