Czlowieksniegu Napisano 2 Grudzień 2017 Share Napisano 2 Grudzień 2017 les05 (515 / 63) 2017-12-02 13:06:38Zadam jedno proste (?) pytanie, takie pierwsze z brzegu...Przywołujesz sławne" ośmiorniczki- powiedz mi, ile one kosztowały w porównaniu, choćby, do Berczyńskiego, zanim podwinął ogon i uciekł? Że, np, o jego lobbowaniu i dostępie do dokumentacji przetargowej nie wspomnę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 2 Grudzień 2017 Share Napisano 2 Grudzień 2017 Ośmiorniczki podałem jako symbol, ludzi i środowisk, które dorwały się do władzy nie po to by zmieniać kraj, ale by robić własne geszefty. Cena ośmiorniczek nie ma tu nic do rzeczy, choć to że nikt nie płacił z własnych pieniędzy o czymś chyba świadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 2 Grudzień 2017 Share Napisano 2 Grudzień 2017 Błagam...Naprawdę chcesz, żebym wątek przez cytatę z pewnej posłanki zszedł całkiem na psy?PS Aaaaa.... to AM swoim znajomym płaci z własnej kieszeni? I to z jego oszczędności na czarną godzinę Misiu sobie coiny walił? Pfffffff.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 2 Grudzień 2017 Share Napisano 2 Grudzień 2017 Strach się bać!!! Jak coś wiesz to podrzuć do Onetu czy GW, na pewno jeszcze dziś puszczą. Prawda jest taka, że nic na nich nie macie. Nie dziwi mnie, że to was wq... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Grudzień 2017 Share Napisano 2 Grudzień 2017 Po tym wpisie już na 100% wiem, że jesteś trolem i specjalnie podkręcasz. Witam w klubie.B. Obertrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 2 Grudzień 2017 Share Napisano 2 Grudzień 2017 Biar_1, na trola zbyt leniwy jestem. Jestem kimś, kto reaguje na zbyt jednostronne posty, zbyt proste odpowiedzi na skomplikowane problemy, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 2 Grudzień 2017 Share Napisano 2 Grudzień 2017 Jestem kimś, kto reaguje na zbyt jednostronne posty, zbyt proste odpowiedzi na skomplikowane problemy, itd."I kto to pisze :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 2 Grudzień 2017 Share Napisano 2 Grudzień 2017 Kol.Les05, bez urazy, ale jesteś typową ofiarą SEKTY [wiem co mówię, bo jakieś 35 lat temu miałem do czynienia w pracy ze starszym zboru", który koniecznie chciał mnie przerobić].To co obecnie ma miejsce w naszym kraju, to typowy przykład porewulucyjnego zamordyzmu, który można przyrównać tylko do rządów Jakobinów we Francji lub do rządów Dzierżyńskiego w Rosji - z tą różnicą, że jeszcze głowy nie spadają...Bo mamy teraz w Polsce WSZECHWŁADZĘ służb specjalnych, których chyba jest tak ze cztery razy więcej niż za komuny i które to specsłużby mają praktycznie nieograniczone kompetencje i możliwości. Mamy - jak za komuny, aresztowania uczestników [nielegalnych?] manifestacji, mamy naloty CBA na ludzi, którzy podpadli obecnej władzy, mamy pogróżki w rodzaju my się jeszcze zemścimy".Mamy brutalne wejście z buciorami" do prywatnych sypialni. Mamy nakaz co mamy robić i jak żyć w niedziele. Mamy prymitywną propagandę w niby publicznej TV. Mamy historię pisaną na nowo - historię, która jest równie prawdziwa, jak ta z czasów PRL-u.Mamy praktycznie likwidację Trybunału Konstytucyjnego i Trójpodziału Władzy. Mamy stopniową likwidację pozarządowych organizacji. Mamy dotowanie dziesiątkami milionów Sekty z Torunia, mamy wycinanie Puszczy Białowieskiej i eksterminację dziko żyjącej zwierzyny.Mamy stopniową likwidację naszej armii, na rzecz paramilitarnej bojówki. Mamy politykę zagraniczną, która skłóciła nas praktycznie ze wszystkimi sąsiadami. Mamy wszędzie Misiewiczów zamiast fachowców. Mamy PZPR-wskich prokuratorów i innych karierowiczów z tamtych czasów, na ważnych stanowiskach w PiS-ie.. Można tak jeszcze długo wymieniać..._________________________________________________________Ale mi tam Warszawki" nie żal - niech ich tną! A chociażby za to, że przez te dwadzieścia kilka lat po solidarnościowej rewolucji, nasze elity"robiły wszystko, aby z Polaków zrobić chłopów pańszczyźnianych. Ci obecni nie są wiele lepsi, ale za to są mściwi i bardzo dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 2 Grudzień 2017 Share Napisano 2 Grudzień 2017 Łomatko.To nie wymaga odpowiedzi, tu potrzebny jest terapeuta i to doświadczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 2 Grudzień 2017 Share Napisano 2 Grudzień 2017 No to zapodaj w kilku punktach - gdzie napisałem nieprawdę?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 3 Grudzień 2017 Share Napisano 3 Grudzień 2017 Balans - z Hiszpania sie Tobie pomieszalo chyba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 3 Grudzień 2017 Share Napisano 3 Grudzień 2017 Dalej czekam na argumenty, które wypunktują - gdzie rzekomo napisałem nieprawdę!?A od siebie dorzucę jeszcze Obłęd Smoleński", który stał się w tym kraju obowiązującą religią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 3 Grudzień 2017 Share Napisano 3 Grudzień 2017 Przepraszam, że dopiero teraz odzywam się, ale najpierw obowiązki.Łatwiej byłoby mi napisać, w którym zdaniu kol. się nie myli. Nasze poglądy niestety są diametralnie różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 3 Grudzień 2017 Share Napisano 3 Grudzień 2017 Kol. Balans jak możesz mówić o rządach Jakobinów czy Dzierżyńskiego skoro, jak sam zauważyłeś, głowy nie spadły. Są środowiska, które powitałyby z radością, co tam spadające głowy, żeby przynajmniej spałowali, albo zbluzgali nienawistnie, a tu nic tylko Kulson taki jaki. A p. Marka Rosiaka kto zamordował, siepacze od Kaczora czy b. działacz PO? Nie mówię, że nasłał go Tusk, co to, to nie, ale ma on na sumieniu różne działania i zaniechania, z których będzie się musiał rozliczyć. Tak więc kol Balans nie wypatruj Tuska na białym koniu, dostał inne zadania, przed nim inne wybory – Wronki czy Barczewo, oto jest pytanie. Bo mam takie wrażenie, że w czasach Tuska, kolega czuł się jak w raju, a dziś żyje jak w sennym koszmarze. Koszmarem dla kol. są służby specjalne. Specsłużb jest tyle ile było, że więcej niż za komuny, to prawda, bo kradną na potęgę, kol. Balans. Co można było kraść za komuny? Teraz możliwości jest więcej. Poza tym – terroryści, ekoterroryści, imigranci, przemytnicy, szpiedzy, zielone ludziki, cyberprzestępcy, a o UFO jakoś cicho :) Aresztowania uczestników manifestacji. Gdzie?, kogo? Proszę o konkrety, kogo aresztowali. Tego muzyka z KOD-u?, skoro był alfonsem i wysyłał kobiety do burdeli, no to sorry. Ale mało dostał, niedługo wyjdzie i znów będzie wam śpiewał.‘’Mamy nakaz co mamy robić i jak żyć w niedziele’’ Wy może i macie, jakiś nakaz, ja robię co chcę. A że sklepy mają być zamknięte, to nareszcie będzie jak w Niemczech, przecież o to wam chodzi, ma być po europejsku. Afrykanów i muzułmanów kolega lubi?, to polubi. W Europie już polubili.Kolega pisze o prymitywnej propagandzie" i rzuca jednocześnie takie wytarte slogany: - Mamy politykę zagraniczną, która skłóciła nas praktycznie ze wszystkimi sąsiadami. - Mamy praktycznie likwidację Trybunału Konstytucyjnego i Trójpodziału Władzy- mamy wycinanie Puszczy Białowieskiej- Mamy stopniową likwidację pozarządowych organizacji. Itp.Wzięte żywcem z GW czy TVN? To są slogany, które nie schodzą z łam polskojęzycznych gazet i rozgłośni finansowanych z niemieckich i rosyjskich fundacji. Bo gdy zapytam kolegę, jaką to zlikwidowano ostatnio pozarządową organizację? To co usłyszę? Nic. Bo takich przypadków nie zanotowano. A, że rząd nie chce finansować różnych liberalnych dewiantów, którzy chcą żyć na koszt podatników i prawdziwą pracę omijają z daleka, to nich poproszą o kasę Sorosa, albo może kol. Balans ich wesprze. O polityce zagranicznej można by dużo pisać. Problemy w stosunkach z Niemcami, Ukraińcami czy Litwinami były od dawna, tylko teraz nie są ukrywane. Nasze interesy, przynajmniej niektóre - ale znaczące, stoją w sprzeczności z interesami tamtych państw i na razie nikt nie chce ustąpić. Ważne jest żeby właściwie zdefiniować problemy i przy dobrej woli stron, powoli je rozwiązywać. Łatwo jest pisać na ten temat, ale lata miną zanim coś tu się zmieni. Dopóki sytuacja na Ukrainie się nie unormuje i Niemcy nie zrobią porządku u siebie, to nie ma co liczyć na poprawę. My na pewno białej flagi nie wywiesimy i żadnych „hołdów berlińskich” nie będzie. A tak niewiele trzeba, wystarczy Radka wysłać do Berlina, żeby załatwił co trzeba, to znowu nas będą klepać po ramionach, europejska prasa będzie życzliwa i kolega będzie spać spokojnie. Ale nie znamy te numery :) I właśnie kolego, mógłby jeszcze długo wyjaśniać zawiłości współczesnego świata, i o sekcie, puszczy i o eksterminacji dziko żyjącej zwierzyny (tu z krzesła spadłem) ale na razie wystarczy. Proszę nie wierzyć we wszystko, co kol. przeczyta i usłyszy, do każdej informacji należy podchodzić sceptycznie, bo kłamią bękarty po Gebelsie, na potęgę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 3 Grudzień 2017 Share Napisano 3 Grudzień 2017 Jak ty z tym krzesłem sobie radzisz na tym drzewie?, podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 3 Grudzień 2017 Share Napisano 3 Grudzień 2017 1. Chociaż z jednym się zgadzamy - służb specjalnych mamy obecnie dużo więcej niż za komuny i mają obecnie te służby takie uprawnienia i możliwości, o których się dawnym SB-kom nawet nie śniło...2. Jak ja uwielbiam argumenty w rodzaju - nie popierasz Kaczyzmu" to automatycznie wypatrujesz Tuska na białym koniu". Nie dość, że jest to prymitywne, to akurat ja w tym wątku jasno zadeklarowałem, że nie mam nic przeciwko temu, aby Kaczyści wycięli warszawkę".3. Aktualnie toczy się kilkaset spraw odnośnie udziału w ielegalnych demonstracjach i zgromadzeniach". A to mi przypomina lekcję Wychowania Obywatelskiego z lat 60-tych, w trakcie której moja wychowawczyni tłumaczyła, że Konstytucja gwarantuje wolność zgromadzeń, ale tylko tych, które popierają władze. Jestem na to trochę uczulony, bo w takim podziemnym pisemku z lat 80-tych, które nazywało się PARAGRAF" zostałem wymieniony z imienia nazwiska, na okoliczność aresztowania mnie za udział w demonstracji 11 listopada i podane zostały sankcje jakie mnie wtedy dotknęły...4. Wycinanie Puszczy Białowieskiej nie jest wymysłem GW i TVN - tylko faktem! Podobnie zresztą jak łamanie Konstytucji przy wyborze Trybunału Konstytucyjnego. A jak nazwać - jak nie barbarzyństwem dopuszczenie do polowań urządzeń celowniczych i noktowizyjnych, które do tej pory stosowali tylko specjalsi! Jak nazwać próbę wystrzelania łosi i żubrów w Polsce [łosie w ostatniej chwili uratował Kaczyński, z żubrami nie wiadomo co będzie].5. Politykę zagraniczną mamy naprawdę świetną - tylko dlaczego praktycznie nie mamy sojuszników? I dlaczego odpowiedzialny za tą politykę Minister jest wymieniany jako pierwszy do dymisji?6. Jakim prawem z naszych podatków jest sponsorowany, dziesiątkami milionów złotych, pewien biznesmen z Torunia - gdy nie ma pieniędzy chociażby na służbę zdrowia!7. Jakim prawem niszczy się naszą armię, tworząc paramilitarną [prywatną?] bojówkę.8. Nie ma pieniędzy na podwyżki dla emerytów, ale są miliardy złotych na pancerne limuzyny i wypasione samoloty dla tzw VIP-ów.Chesz więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
husky1 Napisano 3 Grudzień 2017 Share Napisano 3 Grudzień 2017 Jedyne, co Fala zrozumial z powyzszego tekstu, to zdanie o krzesle :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 3 Grudzień 2017 Share Napisano 3 Grudzień 2017 husky, bo jedyne prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Grudzień 2017 Share Napisano 3 Grudzień 2017 Balans, Fala...Za chwilę dowiemy się, że Raport z likwidacji będzie obowiązkową lekturą w szkole podstawowej bo dzieło słuszne i się na Pulitzera nadaje.Później, może*, Aneks będzie na tapecie na lekcji historii w liceum.Przy okazji, jak wróci nauka języka rosyjskiego, to będzie gotowa czytanka :-)* w co wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 3 Grudzień 2017 Share Napisano 3 Grudzień 2017 Fala - szkoda prądu na dyskusję z odrębnym gatunkiem w dziejach ludzkości.;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 3 Grudzień 2017 Share Napisano 3 Grudzień 2017 Jedburgh_Ops - dlaczego nie chcesz dyskutować? Jak, bez dyskusji, chcesz rozwiązać problem różnicy zdań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Grudzień 2017 Share Napisano 3 Grudzień 2017 Marek- a z czym chcesz dyskutować?les05 (522 / 63) 2017-11-19 23:18:40skoro każdy, kto nie ma mokrych snów o AM, to czytelnik GW, TVN, Onetu lub innych niepolskich mediów, potomek UB'eków, że naszych mentorów oderwano od koryta, zapewne sponsorujemy liberalnych dewiantów..W sumie dobrze, że nic o wegetarianach, cyklistach, masonach, itp nie wspomnieli :-)W sumie, siadając do obiadu, czuję się głupio, że już prawie pół wieku widelec używam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 3 Grudzień 2017 Share Napisano 3 Grudzień 2017 No dobra :-)Jednak ciśnie mi się na usta pytanie - konflikt Prezydenta z Antonim. Ubeckie metody"... Traktowanie Andrzeja tak jakby był Adrianem itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 3 Grudzień 2017 Share Napisano 3 Grudzień 2017 CzlowieksnieguTy jesteś głupi, udajesz głupiego, czy Ci za to płacą? Bo, że czujesz się głupio to już napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Grudzień 2017 Share Napisano 3 Grudzień 2017 Bruksela mu płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi