Erih Napisano 5 Marzec 2021 Share Napisano 5 Marzec 2021 2 minuty temu, fala napisał: No comment, wezmę to na karb weekendowego luzu. Poniedziałek zaczyna się w sobotę - w ramach weekendowego luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Marzec 2021 Share Napisano 7 Marzec 2021 Szybko poszło - https://www.onet.pl/informacje/onetrzeszow/dwa-wilki-z-okolic-brzozowa-zastrzelone-mialy-stwarzac-niebezpieczenstwo/8f2k4dh,79cfc278 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryan100 Napisano 7 Marzec 2021 Share Napisano 7 Marzec 2021 Wilki były głuche ? Nowa pilarka to jakieś 120 dB , takafura da się tego słuchać x2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Marzec 2021 Share Napisano 7 Marzec 2021 Może miały stopery w uszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryan100 Napisano 7 Marzec 2021 Share Napisano 7 Marzec 2021 No raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 7 Marzec 2021 Share Napisano 7 Marzec 2021 Biedne lasy w Brzozowie, teraz już pilarze mają wolną rękę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 7 Marzec 2021 Share Napisano 7 Marzec 2021 26 minut temu, bryan100 napisał: Wilki były głuche ? Nowa pilarka to jakieś 120 dB , takafura da się tego słuchać x2 ? Nie ogarniam tego. Wszystkie zwierzaki jakie dotychczas spotkałem w lesie uciekały. No, może lochy z 20-ma warchlakami oddaliły sie powoli i z godnością plus ledwo żywe lisy nie uciekały ( jak sie okazało ciężko chore). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryan100 Napisano 7 Marzec 2021 Share Napisano 7 Marzec 2021 27 minut temu, balans napisał: Biedne lasy w Brzozowie, teraz już pilarze mają wolną rękę... Ja bym raczej temu GDOŚ powył pilarką nad pustym saganem i mierzył ile wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 8 Marzec 2021 Share Napisano 8 Marzec 2021 Z kronikarskiego obowiązku https://www.onet.pl/informacje/codziennypoznanpl/wilk-w-centrum-poznania-ekspert-komentuje-i-ostrzega/eepxxy5,30bc1058 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 8 Marzec 2021 Share Napisano 8 Marzec 2021 Ciekawy to expert. Pewnie z teczką... Za dziesięć lat pewnie będzie doradzał odstrzał z powodu wad genetycznych wynikających z chowu wsobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 9 Marzec 2021 Share Napisano 9 Marzec 2021 W dniu 7.03.2021 o 16:01, bryan100 napisał: Ja bym raczej temu GDOŚ powył pilarką nad pustym saganem i mierzył ile wytrzyma. Konsultowałem sie z biologiem prowadzącym badania nad ssakami i dla niego ta historia z wilkami nie uciekającymi przez kilka minut mimo odpalonych pilarek jest skrajnie niewiarygodna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Marzec 2021 Share Napisano 9 Marzec 2021 takafura- powiedzcie to wilkom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 9 Marzec 2021 Share Napisano 9 Marzec 2021 O wilkach wiem tyle co z netu ale generalnie po tylu latach mieszkania i pracowania w lesie jakieś tam obserwacje i nawet doświadczenia z dzikimi zwierzakami mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 9 Marzec 2021 Share Napisano 9 Marzec 2021 Godzinę temu, takafura napisał: Konsultowałem sie z biologiem prowadzącym badania nad ssakami i dla niego ta historia z wilkami nie uciekającymi przez kilka minut mimo odpalonych pilarek jest skrajnie niewiarygodna. Oglądałem ten reportaż z pilarzami, dla mnie byli niewiarygodni - opowiadali bez emocji i unikali wzrokiem kamery. Może się mylę, ale wg mnie wygląda na to, że ktoś chciał sobie zapolować na wilki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 9 Marzec 2021 Share Napisano 9 Marzec 2021 to pisano jeszcze przed wydaniem decyzji o odstrzale https://next.gazeta.pl/next/7,172392,26850186,walczyli-z-wilkami-przy-pomocy-pil-naukowiec-trudno-uwierzyc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 9 Marzec 2021 Share Napisano 9 Marzec 2021 Czyli to o walce z wilkami to bajka z mchu i paproci plus lobby myśliwskie w tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryan100 Napisano 9 Marzec 2021 Share Napisano 9 Marzec 2021 3 godziny temu, takafura napisał: Czyli to o walce z wilkami to bajka z mchu i paproci plus lobby myśliwskie w tle. Skurwysyńsywo nie bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 9 Marzec 2021 Share Napisano 9 Marzec 2021 Te w miastach na monitoringu i nagraniach to też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryan100 Napisano 9 Marzec 2021 Share Napisano 9 Marzec 2021 10 minut temu, Tyr napisał: Te w miastach na monitoringu i nagraniach to też? Też. Zawsze możesz kupić pilarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 9 Marzec 2021 Share Napisano 9 Marzec 2021 Mam pilarkę. Kupiłem grzmiący patyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Marzec 2021 Share Napisano 9 Marzec 2021 Tyr- nie, że ci życzę*, ale to trzeba włączone ze sobą, a nie zapakowane na kredensie obok TV...żeby sąsiedzi widzieli... * w trosce o wilki oczywista oczywistość.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 9 Marzec 2021 Share Napisano 9 Marzec 2021 Jakie włączone? Załadowane i zabezpieczone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 9 Marzec 2021 Share Napisano 9 Marzec 2021 3 godziny temu, Tyr napisał: Mam pilarkę. Kupiłem grzmiący patyk. Przerost formy nad treścią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 10 Marzec 2021 Share Napisano 10 Marzec 2021 A ty czym się odganiasz od wilków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 10 Marzec 2021 Share Napisano 10 Marzec 2021 Sprejem pieprzowym, choć raczej od psów. Odgania skutecznie, trwałej krzywdy nie czyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi