Grzebiuszka Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 W niedzielę , 1 września 2013 we wczesnych godzinach popołudniowych zmarł nestor polskich poszukiwaczy Wojtek Stojak.Wszyscy chyba pamiętamy jego Klub Poszukiwaczy Skarbów nadawany najpierw we wrocławskiej telewizji regionalnej, potem w nowej formie na antenie ogólnopolskiej.Od wielu lat jego artykuły co miesiąc można było przeczytać w Odkrywcy. Chyba najbardziej wśród poszukiwaczy zasłynął akcją odkopania wielkiego zrzutowiska na wrocławskich Maślicach. Był świetnym poszukiwaczem, wspaniałym kolegą i człowiekiem. Rozwiązał wiele zagadek poszukiwawczo -skarbowych, a jego prywatne teczki zawierają ogromne ilości informacji do wyjasnienia, których niestety Wojtek już nie wyjaśni. Cześć jego pamięci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 ...Panie i Panowie ze Stolycy zDolnego Śląska, organizujemy się na pogrzeb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Żal. Szukam, szukania mi trzeba"... Wojtek chyba zdecydował, że czas poszerzyć nieco pole poszukiwań... Byłem z nim od początku jego skarbowej drogi, kiedy pod wrażeniem książki Władka Antkowiaka, ruszyliśmy z jej autorem na MRU. Potem było kilka wspaniałych lat poszukiwań i Wielkiej Przygody, w którą Wojtek coraz bardziej się zagłębiał. Widziałem jak rodzi się pasja z której nie ma odwrotu. Poszukiwania były jego żywiołem. Był też wspaniałym i niezwykle kreatywnym człowiekiem. Serdeczne wyrazy współczucia dla Uli i Małgosi. Bywaj Wojtku![*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Miałem okazję uścisnąć dłoń tego Wielkiego Człowieka - pasjonata. Godziny rozmów przez telefon.....Gdzie, kiedy i o której godzinie jest pogrzeb ?Jak mamy się ubrać ? Cywilnie, czy po roboczemu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Wyrazy wspolczucia dla rodziny wsanialy czlowiek i pasjonat nas opuscil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Odeszła wielka legenda. Wyrazy współczucia dla Całej rodziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Wraz z Nim skończyła się pewna epoka [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red alf Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Okrutnie przykro:( Ogromny żal... Niech odpoczywa w pokoju.[*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4sherman Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 [*] Osierocił wielką rodzinę Poszukiwaczy. Tam na Niebiańskich Błoniach znalazł swój skarb... P.S. Też oglądałem Klub Poszukiwaczy Skarbów (na ogólnopolskiej tv) i zawsze czytałem Jego felieton w Odkrywcy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Pozostały miłe wspomnienia, sterty złomu, zapach błota z Maślic. Nie wiem czy w chmurach nie będzie Mu za miękko kopać. Wojtuś do zobaczenia później, znacznie później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Wieczny odpoczynek, racz mu dać Panie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Wielka szkoda...[*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koenig Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 R.I.P.. Człowiek z zasadami,dobry człowiek.Żałuję bardzo,współczuję Rodzinie i bliskim.Andrzej Koenig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzklankaGrogu Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Wiele wspomnień kołacze mi się po głowie, wiele wspólnych chwil, godzin i nocy zarwanych nad mapami, dokumentami .... łopatą. Nawet oddana krew nie pomogła. [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Wiadomo kiedy i gdzie pogrzeb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa2 Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Niech spoczywa w pokoju...Żal że odszedł taki człowiek[*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 po powodzi zlikwidowali dzialki przy Karlowicza i mozna bylo zobaczyc wrescie co jest pod gorka ktora zawsze zwracala moja uwage , sprawdzilem obiekt i dzwonie do Wojtka - zostaw wszystko i przyjezdzaj predko ! po dwoch godzinach byl na karlowicach , mowi - miezkalem tu na Czajkowskiego pokazuje mi dom , dalej opowiada o poprzednim miejscu zamieszkania w okolicach Rynku , jego opowiesc jest barwna , mowi - widzisz te krzaki ? tu kopalismy nogami chelmy co poniewieraly sie po drodze , bylo tego duzo , nikt nie zbieral , wszedzie sie to poniewieralo .... taki byl Wojtek , lubial rozmawiac i dzialac , znal wielu ludzi a jeszcze wiecej znalo jego , jestem szczesliwy ze moglem byc jednym z nich ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morek Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Wieczny odpoczynek..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Również udało mi się go poznać, pozostał wierny swojej pasji do samego końca. Kondolencje dla rodziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aru Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Wielka szkoda. Spoczywaj w pokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyg-zag Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 ]*[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Szacunek,żal,pamięć i pokłon.[*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamion-1944 Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Wieczny Odpoczynek Racz Mu Dać Panie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 2 Wrzesień 2013 Share Napisano 2 Wrzesień 2013 Bardzo, bardzo żal, odszedł zdecydowanie za wcześnie. Pan Wojtek imponował mi swobodnym, wręcz romantycznym podejściem do eksploracji, bez zachłanności i przeliczania fantów na mamonę. Prawdziwy pasjonat, potrafił żyć w sposób niebanalny i miał dystans do siebie. Zawsze będzie mi się kojarzył z Nim ten utwór: http://www.youtube.com/watch?v=lhHCvlrEi8Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.