Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 5

Rekomendowane odpowiedzi

Koncern Meta poinformował o usunięciu fałszywych grup i profili m. in. na Facebooku związanych z białoruskim KGB i zamieszczających posty oskarżające o złe traktowanie migrantów z Bliskiego Wschodu i nawołujące do protestów przeciwko rządowi polskiemu. (PAP)

"Gdzie są dzieci z Michałowa?"

16 minut temu, MonikaNJ napisał:

hmmm a ruskie pierogi obecnie zwane w Polsce ukraińskimi to dopiero nazizm ;-) a zostając w kulinariach- kiedyś mój mąż był w Kijowie służbowo i wieczorem poszedł z Ukraińcami do restauracji a tam w karcie "barszcz polski" od ukraińskiego różnił się brakiem kapusty 😁

🤣

Mieszkamy z żoną przy ulicy, gdzie jest rewelacyjna knajpka ukraińska prowadzona przez Ukrainki i jedną Białorusinkę. To tak teraz pod wpływem performance'u nędznej pijaczki Zacharowej będę tam wkraczał i od drzwi „Sieg Heil”, a obsługa będzie wiedziała, że proszę o barszcz ukraiński (a mają tam przewspaniały).

Mam tylko nadzieję, że światowa psychologia, socjologia i psychiatria zajmą się kiedyś takimi paniami Zacharowymi i jej podobnymi. :classic_mellow:

Edytowane przez Jedburgh_Ops

19 minutes ago, Ados napisał:

Pierogi ruskie – popularny wśród Polaków w Polsce[1] i na Rusi[2] rodzaj pierogów, których nazwa wywodzi się od Rusi Czerwonej (Galicja Wschodnia)[3][4]. Nie należy jej mylić, jak to często jest robione, z Rosją, gdzie ten typ pierogów nie jest znany. Dawniej bardzo popularne wśród Polaków mieszkających na terenach Rusi (województwa ruskiego Korony Królestwa Polskiego, następnie w Rzeczypospolitej). Ukraińcy uważają je za danie kuchni polskiej, jak i ukraińskiej[5].

wszystko się zgadza Ados , pisząc to pozwoliłam sobie na mały sarkazm.

Wojna wojna ale jestem ciekaw czy rozdupcony przez Maciara wywiad polski wojskowy coś ściąga z Ukrainy z Ruskiego sprzętu . Nie chodzi oczywiście o całe pojazdy ale powinien nasz wywiad przynajmniej ściągać z rozbitych różnych pojazdów elektronikę oraz systemy opto-elektroniczne czy łącznościowe , Nie wiemy czym się ta wojenka zakończy ani kiedy i czym oraz się rozwinie. Boję się że owszem może amerykańcy coś ściągną ale to myśmy powinni wysłać na te terytorium masę specjalistów którzy zabiorą sprzęt do testów aby było w przyszłości wiadomo jak niszczyć  lub zakłócać orków. To jedyna szansa na pozyskanie danych o potencjalnym sprzęcie zmodyfikowanym przez ostatnie 30 lat u orków o którym wiemy tyle co oni przekazywali. Nawet jak by był niedoskonały lub lepszy albo gorszy od naszego to lepiej wiedzieć przed walka a nie w trakcie. Boję się że nasz wywiad siedzi na dupach w Polsce i ani myśli wysyłać ludzi na Ukrainę, a potem będzie wielkie zdziwko. Bo my jak zwykle w hasłach "ani guzika...."

Jeżeli premier Węgier Viktor Orban zrealizuje obietnicę, że będzie płacić Rosji w rublach za surowce energetyczne, to będzie to pogwałcenie sankcji Unii Europejskiej — powiedziała w Ursula von der Leyen w wywiadzie dla CNN.

1 godzinę temu, Landszaft napisał:

Wojna wojna ale jestem ciekaw czy rozdupcony przez Maciara wywiad polski wojskowy coś ściąga z Ukrainy z Ruskiego sprzętu . Nie chodzi oczywiście o całe pojazdy ale powinien nasz wywiad przynajmniej ściągać z rozbitych różnych pojazdów elektronikę oraz systemy opto-elektroniczne czy łącznościowe , Nie wiemy czym się ta wojenka zakończy ani kiedy i czym oraz się rozwinie. Boję się że owszem może amerykańcy coś ściągną ale to myśmy powinni wysłać na te terytorium masę specjalistów którzy zabiorą sprzęt do testów aby było w przyszłości wiadomo jak niszczyć  lub zakłócać orków. To jedyna szansa na pozyskanie danych o potencjalnym sprzęcie zmodyfikowanym przez ostatnie 30 lat u orków o którym wiemy tyle co oni przekazywali. Nawet jak by był niedoskonały lub lepszy albo gorszy od naszego to lepiej wiedzieć przed walka a nie w trakcie. Boję się że nasz wywiad siedzi na dupach w Polsce i ani myśli wysyłać ludzi na Ukrainę, a potem będzie wielkie zdziwko. Bo my jak zwykle w hasłach "ani guzika...."

Za harcerzy i plecaczków nie dam złamanej boratynki, ale prywatne firmy siedzą w obrocie tym złomem od początku. A możliwości mają nieco większe niż panowie od karabinków na trytrytki.

10 godzin temu, Cypis napisał:

Wojna niestety przykryła kilka tematów np. Pegasus , nowy ład , pandemia. Wszystko to zniknęło.

Nota bene węgrzy napisali , że pierwszym który pogratulował orbanowi zwycięstwa był pinokio. Zrobił to w noc wyborów" - przekazał węgierski portal origo.hu, który powołał się na rzecznika premiera Węgier. 

Sugerujesz, że PiS wywołał wojnę na Ukrainie, żeby przykryć aferę pegasusa i bałagan w nowym ładzie?

9 godzin temu, Landszaft napisał:

Tak z ciekawości, to po co Amerykanie tak często latają do swojej bazy 

30 minut temu, bodziu000000 napisał:

Rewelacyjna akcja 👍 Pokazać dziczy, że jest kompletną, skończoną dziczą.

Powinno się zrobić tak samo pod ruską ambasadą w Warszawie. Gdybym miał profil na FB (ale nie mam, bo nie chcę) to sam bym coś takiego zorganizował.

Ale liczę na Polaków. Dajcie znać, gdybyście zauważyli w mediach społecznościowych, że taka akcja w stolicy się szykuje.

Ja bym temu ruskiemu bydłu wysypał jeszcze pod ambasadą karty zdrowia zgwałconych dziewczynek lat 10-12 wraz z dokumentacją na temat tego, że takie dziewczynki przechodzą do 14 operacji narządów płciowych, aby po gwałcie móc względnie normalnie funkcjonować w sensie fizycznym, bo o psychicznym to nie ma nawet co mówić.

Edytowane przez Jedburgh_Ops

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie