Tyr Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 (edytowane) Człowiek? Jak by Polska z Bałtami przy wsparciu USA nie wsparła Ukrainy i uruchomiła solidarność światową, to nie mieli byśmy tylu uchodźców bo by nie zdążyli przyjechać do nas a na wschodniej granicy przyjazne mocarstwo z "wyrachowanym szachistą" na czele:) który już by planował dalsze posunięcia na planszy Europy. Ty naprawdę wierzysz, że gdyby lewactwo i liberalstwo było u władzy coś więcej niż koncerty poparcia by się działo? Edytowane 7 Kwiecień 2022 przez Tyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2022 Tyr... Zapomniałeś jeszcze dodać, za Kowalczykiem (?), że to dzięki przewodniej partii narodu nie ma obozów dla migrantów... Doskonale ci idzie odwracanie kota ogonem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 (edytowane) 38 minut temu, Tyr napisał: niech zgadnę... Młody, wykształcony z dużego miasta posiadacz dyplomu nieomylnej inteligencji wdanego przez TVN i Gazetę wyborczą? Kompleksy Ani młody, ani specjalnie wykształcony (nie dla mnie doktoraty), ale owszem z dużego miasta - i to z Gdańska, gdzie tuskowe korzenie. Znam jednego gościa z "tuskozą", spotykam go od paru lat w odległym zakątku Polski, dokąd chętnie jeżdżę na urlopy (Zamojszczyzna). Bardzo miły, pomocny i serdeczny człowiek. Pracowity i, wyjątkowo jak na tamte strony, z własną inicjatywą (a nie że "dej".) Ale w internecie nie może sobie odpuścić wrzucania ciągle czegoś na Tuska. "Tusk to, Tusk tamto..." Mamy 2022 rok, a on "Tusk i Tusk." Ze mną o tym nie rozmawia, bo wie skąd ja jestem i domyśla się, co ja sądzę. Ani ja jego o te sprawy nie zagaduję, bo po co? Tyle jest innych tematów, a że każdy ma okazję wyrosnąć w swoim środowisku, to i poglądy różne się kształtują. Polecam otwarte spojrzenie zamiast zdartej płyty "Tuskoza vol. 197539." Edytowane 7 Kwiecień 2022 przez beaviso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 (edytowane) 27 minut temu, Eol napisał: Skąd wiesz, że tak właśnie było? Widziałeś i słyszałeś tamten film? M. Edytowane 7 Kwiecień 2022 przez beaviso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eol Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 1 minute ago, beaviso napisał: Widziałeś i słyszałeś tamten film? Pytaniem na pytanie? Naprawdę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 Człowiek...Jedyne co zapomniałem dodać to o Brytani i Kanadzie... W niemczech są obozy i upchali Ukrainki ze śniadymi inżynierami i gwałty już są dość powszechne. Obozy dla uchodźców są ale ja nie miał bym sumienia po takiej traumie zamykać ludzi za drutami w odosobnieniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 (edytowane) 10 minut temu, beaviso napisał: Kompleksy Ani młody, ani specjalnie wykształcony (nie dla mnie doktoraty), ale owszem z dużego miasta - i to z Gdańska, gdzie tuskowe korzenie. Znam jednego gościa z "tuskozą", spotykam go od paru lat w odległym zakątku Polski, dokąd chętnie jeżdżę na urlopy (Zamojszczyzna). Bardzo miły, pomocny i serdeczny człowiek. Pracowity i, wyjątkowo jak na tamte strony, z własną inicjatywą (a nie że "dej".) Ale w internecie nie może sobie odpuścić wrzucania ciągle czegoś na Tuska. "Tusk to, Tusk tamto..." Mamy 2022 rok, a on "Tusk i Tusk." Ze mną o tym nie rozmawia, bo wie skąd ja jestem i domyśla się, co ja sądzę. Ani ja jego o te sprawy nie zagaduję, bo po co? Tyle jest innych tematów, a że każdy ma okazję wyrosnąć w swoim środowisku, to i poglądy różne się kształtują. Polecam otwarte spojrzenie zamiast zdartej płyty "Tuskoza vol. 197539." Ale właśnie patrzę... Na każdy ważny temat ma przynajmniej dwa różna zdania.... W zależności od koniunktury słupkowej... Czyli jak byś mieszkał w Braunau? Edytowane 7 Kwiecień 2022 przez Tyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 Sprytny kamuflaż na wędkarza:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 To listonosz, który miesiąc temu miał zestrzelić rosyjski samolot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 "Premier Ukrainy Denys Shmyhal informuje, że najeźdźcy zostali wyparci z obwodów Czernihowa i Sumy." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 2 godziny temu, beaviso napisał: Tak czy siak uważam, że artykuł BBC niepotrzebny Zgadzam się z Tobą... Czy jest to ruska ustawka, czy faktyczne dobicie przez ukraińskich lub gruzińskich ochotników, czy rosyjski film dla światowych mediów będący przeciwwagą zbrodni wykonywanych przez nich w stosunku do ukraińskich cywili, czy ukraiński wybuch gniewu i odwet na zbrodnie rosyjskie , w tym czasie jest zupełnie niepotrzebny. To zdarzenie odbyło się między żołnierzami dwóch stron. A jakaś " onuca" , ćwok lub kanalia żerujący na tragedii trwającej nieustannie przez prawie półtora miesiąca , będzie przyrównywał tej epizod dotyczący dobicia ( jeśli to faktycznie prawda) jednego rannego , do masowego ludobójstwa Bogu winnych cywili, które odbywało się od pierwszych dni agresji i odbywa nadal. I groteskowo, w różnych kręgach społecznych , czy to u nas, czy na świecie, wśród ludzi obojętnych lub stronniczo przychylnych do agresora, w wielu przypadkach ' dzięki" publikowaniu filmiku o dobijaniu, ten filmik się "lepiej sprzeda". Lepiej niż fakt, że setki cywili zostało zamordowanych, jest mordowanych, lub jeśli potrwa to piekło, będzie... Dlatego jest niepotrzebny. To jest również niejako moja odpowiedź na " Albowiem?" Eola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2022 Star Wars Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 A takie wytrenowane mieli:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 Btr 4 - 30mm od tylca czołgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 Teraz, Tyr napisał: A takie wytrenowane mieli:) Chyba na warunki syryjskie... na Ukrainie niepraktyczne, chyba. Zanim zaprezentowali ten " spec- kadryl", już się smażyli / żą w wozach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 Brytyjczycy przekazali Ukrainie swoje Harpuny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonikaNJ Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 5 hours ago, Eol napisał: Materiał BBC o filmie (bez niego), o domniemanym dobijaniu rannych rosyjskich żołnierzy przez stronę ukraińską. Artykuł po angielsku. https://www.bbc.com/news/61025388 Ukraińscy żołnierze dobijali jeńców? Szef MSZ komentuje brutalne nagranie. „Nie zrozumiecie tego” – Wprost Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 3 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: "W razie napaści zbrojnej dokonanej przez obce państwo na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej lub powodującej bezpośrednie zagrożenie bezpieczeństwa wewnętrznego Rzeczypospolitej Polskiej napaści na terytorium innego państwa, majątek osób fizycznych niebędących obywatelami polskimi, osób prawnych oraz innych podmiotów, który znajduje się na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, może zostać przejęty przez Skarb Państwa z mocy prawa i bez odszkodowania, w przypadku gdy można domniemywać, że majątek ten jest lub może być wykorzystany w jakiejkolwiek części do finansowania lub wspierania w innej formie napaści zbrojnej dokonanej przez obce państwo lub działań związanych z tą napaścią, w szczególności ze względu na osobiste, organizacyjne lub finansowe powiązania właściciela majątku z władzami publicznymi tego państwa" PS Mogę być agentem Mordoru, ale mam nadzieję, że nie przejdzie... Ja się np. carycy spodoba twój pałac i kareta to możesz być bezdomny i chodzić pieszo, nie raz pisałeś co onim myślisz, a to może być podcignięte pod ten paragraf. Caryca to filar obecnej waaadzy i nie będzie nikt na niego naskakiwał jak na pochyłe drzewo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 7 minut temu, MonikaNJ napisał: Ukraińscy żołnierze dobijali jeńców? Szef MSZ komentuje brutalne nagranie. „Nie zrozumiecie tego” – Wprost Dobicie zwyrodnialca, który najechał mój kraj, gwałci,rabuje i zabija niewinnych ludzi? Mimo, że nie mieszkam w Ukrainie to jednak rozumiem. Robienie z ruskiej dziczy ofiar nie rozumiem. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 7 Kwiecień 2022 Share Napisano 7 Kwiecień 2022 59 minut temu, Tyr napisał: A takie wytrenowane mieli:) Jak przeciwko sobie masz tylko bezkresną naturę , to wszystko jest łatwe i piękne. Ale jak tylko pojawi się listonosz z ppancem , dron albo traktor to ruskie spie....ją 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi