Cypis Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 Ok Tyr. Pewnego razu do rabina przychodzi Żyd i płacze mu : "Rebe, ja już nie mogę wytrzymać, mam tak źle w życiu, tłoczymy się z żoną i dzieciakami w małym domku, trudno nam i w ogóle bieda." Rabin myśli, myśli i mówi "sprowadź sobie do domu teściową i wróć za tydzień". Po tygodniu Żyd przychodzi. Rabin pyta go czy pomogło, a Żyd, że nie, że jest jeszcze gorzej, bo żona i teściowa się kłócą o to jak wychować dzieci, jak porządki robić, co gotować do jedzenia. Rabin poleca zatem Żydowi wziąć do domu kozę i wrócić za tydzień. Mija tydzień, Żyd, niewyspany, zmęczony i zatroskany przychodzi. Okazuje się, że nie dość, że ciasno i źle i hałas, i gderanie to jeszcze smród, bród i koza wszystko nadgryza. Rabin udziela zatem ostatniej rady : "Odpraw teściową i wygoń kozę, a potem wróć po tygodniu". Mija kolejny tydzień i Żyd przychodzi. Rabin pyta go jak tam mu się wiedzie, a ten, zadowolony odpowiada : "No Rebe, teraz, to ja mam jak w raju". 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 Chyba nie było , niby atak helikopterów na Biełgorod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 4 minuty temu, Tyr napisał: balans................Czyli na zasadzie m akcja reakcja ruscy mają zniszczyć Europę... Chory pod czachą jesteś... Ja tam nie dociekam co masz "pod czachą", chociaż pewnie nieźle zryte.. A co do ruskich, to nie są w stanie zniszczyć Europy, tym bardziej, że nie mają w tym żadnego interesu. Ich interes to sprzedaż Europie tanich surowców energetycznych, w zamian za zachodnie inwestycje. USA postanowiło to zablokować, wmanewrowując Zełenskiego w wojnę. Przy czym Ukraina się tak naprawdę przy tym nie liczy, a chodzi tylko o maksymalne osłabienie Rosji i UE.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 3 minuty temu, Cypis napisał: Chyba nie było , niby atak helikopterów na Biełgorod Zapomniałem wspomnieć o jeszcze jednej rzeczy, jaką widać w tym ataku, a mianowicie o odwadze tych dwóch pilotów. Jest taki filmik znad Ukrainy, jak lecą dwa ruskie tchórze - najpierw leci Ka-52, a za nim Mi-28. Lecą lotem koszącym, po czym na wznoszeniu odpalają na wariata npr (bo celność jest wtedy żadna) i z powrotem wracają do lotu koszącego. Tchórzliwe dziady. Taki zrzut paraboliczny stosuje się tylko w górach (Brytyjczycy tak robili na Falklandach), albo tylko wtedy, gdy zrzuca się kpr albo bomby kierowane laserowo, bo tylko wówczas można w coś trafić. Ruskie tchórze śmigłowcowe tak się boją zestrzelenia, że jak widać odpalają npr na wariata, aby tylko odpalić i uciekać. Piloci z ataku w Biełgorodzie też mieli do dyspozycji tylko npr, ale zaatakowali obiekt profesjonalnie, czyli celując i atakując na lekkim zniżaniu. Tylko wtedy to ma sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 31 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Słabo coś car Włodzimierz wygląda... Bo embargo na botoks. Ten pajac zaczął się botoksować pod wpływem drugiego pajaca Berlusconiego, odkąd spędził u niego jakiś urlop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 (edytowane) 35 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Jest taki filmik znad Ukrainy, jak lecą dwa ruskie tchórze - najpierw leci Ka-52, a za nim Mi-28. Lecą lotem koszącym, po czym na wznoszeniu odpalają na wariata npr (bo celność jest wtedy żadna) i z powrotem wracają do lotu koszącego. Pamiętam, widziałem ten film na YT i od razu zastanowiło mnie strzelanie npr przy poderwaniu śmigłowca na wznoszenie. W komentarzach też to dyskutowano - ktoś stwierdził, że to jest sposób zwiększania "wachlarza" rażenia. Czort z celnością, chodzi o rozsiew - pytanie do czego kacapy wówczas ogólnie strzelały. Bo nie do celu punktowego. Wprawdzie nie rozumiem jak w takim przypadku określić rubież upadku rakiet, skoro wystrzeliwane są na wznoszeniu. M. Edytowane 1 Kwiecień 2022 przez beaviso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 "Europejski Komisarz Sprawiedliwości zezwolił na wykorzystanie skonfiskowanego mienia osób objętych sankcjami UE w celu odbudowy Ukrainy lub wypłaty odszkodowania" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lycena33 Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 14 minut temu, beaviso napisał: Pamiętam, widziałem ten film na YT i od razu zastanowiło mnie strzelanie npr przy poderwaniu śmigłowca na wznoszenie. W komentarzach też to dyskutowano - ktoś stwierdził, że to jest sposób zwiększania "wachlarza" rażenia. Czort z celnością, chodzi o rozsiew - pytanie do czego kacapy wówczas ogólnie strzelały. Bo nie do celu punktowego. Wprawdzie nie rozumiem jak w takim przypadku określić rubież upadku rakiet, skoro wystrzeliwane są na wznoszeniu. M. A może po tamtej stronie też trafiają się myślący ludzie, którzy nie palą się do zabijania innych bez powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 Ten śmieć od świecidełek. Tak, że stał się sławny i przynajmniej małżonka wie, nie będzie gnił bezimiennie. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosyjski-spadochroniarz-rabowal-cywilow-ukraincy-zadzwonili-do-jego-zony/p6fp8jb?fbclid=IwAR334ZDPT_Map9ZLsdcDIeyqbfz4_-_-sJ2liYXtCGB8RctUjbIJBp5Mi_M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 24 minuty temu, beaviso napisał: Pamiętam, widziałem ten film na YT i od razu zastanowiło mnie strzelanie npr przy poderwaniu śmigłowca na wznoszenie. W komentarzach też to dyskutowano - ktoś stwierdził, że to jest sposób zwiększania "wachlarza" rażenia. Czort z celnością, chodzi o rozsiew - pytanie do czego kacapy wówczas ogólnie strzelały. Bo nie do celu punktowego. Wprawdzie nie rozumiem jak w takim przypadku określić rubież upadku rakiet, skoro wystrzeliwane są na wznoszeniu. M. Ano po prostu mieszanina ruskiego dziadostwa z tchórzostwem. Jedyny znany po II wojnie przykład takiego zrzutu uzbrojenia pokładowego to Falklandy. Harriery GR Mk 3 musiały walczyć nad terenem górzystym, a co najmniej pagórkowatym i nieraz trzeba było precyzyjnie wrzucić bombę w dolinę między górami. RAFmeni robili takie numery, że lecieli pod stok góry i wtedy zwalniali bombę, która elegancko parabolą omijała szczyt góry i uderzała w dolinie w to, co trzeba. Tylko że zawsze po drugiej stronie góry był wtedy SASmen, który laserem tę bombę naprowadzał. A to, co robią te ruskie piloty śmigłowcowe to są jakieś jaja. To jest tylko co najwyżej tzw. terror ogniowy, ale na wariata, nie żeby w coś trafić, tylko żeby po powrocie do bazy wykazać się odpaleniem rakiet. 8 minut temu, Lycena33 napisał: A może po tamtej stronie też trafiają się myślący ludzie, którzy nie palą się do zabijania innych bez powodu. Może i tak być, licho wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 Omawiany nieraz w tych wojennych wątkach kanadyjski snajper Wali. Materiał dzisiejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 38 minut temu, bjar_1 napisał: Ten śmieć od świecidełek. Tak, że stał się sławny i przynajmniej małżonka wie, nie będzie gnił bezimiennie. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosyjski-spadochroniarz-rabowal-cywilow-ukraincy-zadzwonili-do-jego-zony/p6fp8jb?fbclid=IwAR334ZDPT_Map9ZLsdcDIeyqbfz4_-_-sJ2liYXtCGB8RctUjbIJBp5Mi_M Wiedząc do czego zdolni są ŻOŁDACY, których wśród żołnierzy zawsze trafi się spory odsetek, mimo wszystko i mimo całej niechęci do "ruśni" mogę sobie wyobrazić, że takie zdjęcie z "fantami" mogło zostać upozorowane. Istnieje niezerowa szansa, jak to się ładnie mówi. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 35 minut temu, bjar_1 napisał: Ten śmieć od świecidełek. Tak, że stał się sławny i przynajmniej małżonka wie, nie będzie gnił bezimiennie. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosyjski-spadochroniarz-rabowal-cywilow-ukraincy-zadzwonili-do-jego-zony/p6fp8jb?fbclid=IwAR334ZDPT_Map9ZLsdcDIeyqbfz4_-_-sJ2liYXtCGB8RctUjbIJBp5Mi_M Jak to nawet miła powierzchowność o niczym nie świadczy u sowieckiej dziczy. Mistrz zegarków, biżuterii i dularów. Człowiek z cywilizacji turańskiej wyjdzie - cywilizacja turańska z człowieka nigdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2022 bjar- nie przy obiedzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 (edytowane) Teraz, Czlowieksniegu napisał: bjar- nie przy obiedzie... Ja nie jadłem. O to masz jeńców https://russoldat.info/category/plennye/ - truposzczaków sobie każdy chętny znajdzie ;) Edytowane 1 Kwiecień 2022 przez bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: Słabo coś car Włodzimierz wygląda... 2 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał: Bo embargo na botoks. Ten pajac zaczął się botoksować pod wpływem drugiego pajaca Berlusconiego, odkąd spędził u niego jakiś urlop. Edytowane 1 Kwiecień 2022 przez ptasznik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lycena33 Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 Skubani, zrewanżowali się Cyganom - ukradli patelnię. https://t.me/gruz_200_rus/1490 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 4 godziny temu, bodziu000000 napisał: Rozminowywanie Bo to chyba miny ppanc. Tak się " rozminowuje" na asfalcie:-) A potem przewozi i zakopuje na miękkich drogach, na przypuszczalnej trasie przejazdu orków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 4 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: Słabo coś car Włodzimierz wygląda... Słabo? Hmm, Gustlik z " czterech pancernych..." rzekł by: " o, to jest frycek". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 (edytowane) 4 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: Słabo coś car Włodzimierz wygląda... E tam słabo... Jak zwykły kałmucki aszkeNAZI Edytowane 1 Kwiecień 2022 przez Tyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 1 Kwiecień 2022 Share Napisano 1 Kwiecień 2022 4 godziny temu, balans napisał: Ja tam nie dociekam co masz "pod czachą", chociaż pewnie nieźle zryte.. A co do ruskich, to nie są w stanie zniszczyć Europy, tym bardziej, że nie mają w tym żadnego interesu. Ich interes to sprzedaż Europie tanich surowców energetycznych, w zamian za zachodnie inwestycje. USA postanowiło to zablokować, wmanewrowując Zełenskiego w wojnę. Przy czym Ukraina się tak naprawdę przy tym nie liczy, a chodzi tylko o maksymalne osłabienie Rosji i UE.. Jejku... balas ty zaraz zaczniesz nam wmawiać, że Ukraińcy napadli na putinlandię... Spytaj, czy to się da leczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2022 Tyr "Jejku... balas ty zaraz zaczniesz nam wmawiać, że Ukraińcy napadli na putinlandię... Spytaj, czy to się da leczyć. " Nie bardzo rozumiem czas przyszły i/lub tryb przypuszczający... On to już dawno napisał i to nie raz, nie dwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi