Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 5

Rekomendowane odpowiedzi

Ok Tyr. 

Pewnego razu do rabina przychodzi Żyd i płacze mu : "Rebe, ja już nie mogę wytrzymać, mam tak źle w życiu, tłoczymy się z żoną i dzieciakami w małym domku, trudno nam i w ogóle bieda." Rabin myśli, myśli i mówi "sprowadź sobie do domu teściową i wróć za tydzień".

Po tygodniu Żyd przychodzi. Rabin pyta go czy pomogło, a Żyd, że nie, że jest jeszcze gorzej, bo żona i teściowa się kłócą o to jak wychować dzieci, jak porządki robić, co gotować do jedzenia. Rabin poleca zatem Żydowi wziąć do domu kozę i wrócić za tydzień.

Mija tydzień, Żyd, niewyspany, zmęczony i zatroskany przychodzi. Okazuje się, że nie dość, że ciasno i źle i hałas, i gderanie to jeszcze smród, bród i koza wszystko nadgryza. Rabin udziela zatem ostatniej rady : "Odpraw teściową i wygoń kozę, a potem wróć po tygodniu".

Mija kolejny tydzień i Żyd przychodzi. Rabin pyta go jak tam mu się wiedzie, a ten, zadowolony odpowiada : "No Rebe, teraz, to ja mam jak w raju".

• Super 2

4 minuty temu, Tyr napisał:

balans................Czyli na zasadzie m akcja reakcja ruscy mają zniszczyć Europę... Chory pod czachą jesteś...

Ja tam nie dociekam co masz "pod czachą", chociaż pewnie nieźle zryte..

A co do ruskich, to nie są w stanie zniszczyć Europy, tym bardziej, że nie mają w tym żadnego interesu. Ich interes to sprzedaż Europie tanich surowców energetycznych, w zamian za zachodnie inwestycje. USA postanowiło to zablokować, wmanewrowując Zełenskiego w wojnę. Przy czym Ukraina się tak naprawdę przy tym nie liczy, a chodzi tylko o maksymalne osłabienie Rosji i UE..

3 minuty temu, Cypis napisał:

Chyba nie było , niby atak helikopterów na Biełgorod

Zapomniałem wspomnieć o jeszcze jednej rzeczy, jaką widać w tym ataku, a mianowicie o odwadze tych dwóch pilotów.

Jest taki filmik znad Ukrainy, jak lecą dwa ruskie tchórze - najpierw leci Ka-52, a za nim Mi-28. Lecą lotem koszącym, po czym na wznoszeniu odpalają na wariata npr (bo celność jest wtedy żadna) i z powrotem wracają do lotu koszącego. Tchórzliwe dziady. Taki zrzut paraboliczny stosuje się tylko w górach (Brytyjczycy tak robili na Falklandach), albo tylko wtedy, gdy zrzuca się kpr albo bomby kierowane laserowo, bo tylko wówczas można w coś trafić. Ruskie tchórze śmigłowcowe tak się boją zestrzelenia, że jak widać odpalają npr na wariata, aby tylko odpalić i uciekać.

Piloci z ataku w Biełgorodzie też mieli do dyspozycji tylko npr, ale zaatakowali obiekt profesjonalnie, czyli celując i atakując na lekkim zniżaniu. Tylko wtedy to ma sens.

35 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Jest taki filmik znad Ukrainy, jak lecą dwa ruskie tchórze - najpierw leci Ka-52, a za nim Mi-28. Lecą lotem koszącym, po czym na wznoszeniu odpalają na wariata npr (bo celność jest wtedy żadna) i z powrotem wracają do lotu koszącego.

Pamiętam, widziałem ten film na YT i od razu zastanowiło mnie strzelanie npr przy poderwaniu śmigłowca na wznoszenie. W komentarzach też to dyskutowano - ktoś stwierdził, że to jest sposób zwiększania "wachlarza" rażenia. Czort z celnością, chodzi o rozsiew - pytanie do czego kacapy wówczas ogólnie strzelały. Bo nie do celu punktowego. Wprawdzie nie rozumiem jak w takim przypadku określić rubież upadku rakiet, skoro wystrzeliwane są na wznoszeniu.

M.

Edytowane przez beaviso

14 minut temu, beaviso napisał:

Pamiętam, widziałem ten film na YT i od razu zastanowiło mnie strzelanie npr przy poderwaniu śmigłowca na wznoszenie. W komentarzach też to dyskutowano - ktoś stwierdził, że to jest sposób zwiększania "wachlarza" rażenia. Czort z celnością, chodzi o rozsiew - pytanie do czego kacapy wówczas ogólnie strzelały. Bo nie do celu punktowego. Wprawdzie nie rozumiem jak w takim przypadku określić rubież upadku rakiet, skoro wystrzeliwane są na wznoszeniu.

M.

A może po tamtej stronie też trafiają się myślący ludzie, którzy nie palą się do zabijania innych bez powodu.

24 minuty temu, beaviso napisał:

M.

Ano po prostu mieszanina ruskiego dziadostwa z tchórzostwem.

Jedyny znany po II wojnie przykład takiego zrzutu uzbrojenia pokładowego to Falklandy. Harriery GR Mk 3 musiały walczyć nad terenem górzystym, a co najmniej pagórkowatym i nieraz trzeba było precyzyjnie wrzucić bombę w dolinę między górami. RAFmeni robili takie numery, że lecieli pod stok góry i wtedy zwalniali bombę, która elegancko parabolą omijała szczyt góry i uderzała w dolinie w to, co trzeba. Tylko że zawsze po drugiej stronie góry był wtedy SASmen, który laserem tę bombę naprowadzał.

A to, co robią te ruskie piloty śmigłowcowe to są jakieś jaja. To jest tylko co najwyżej tzw. terror ogniowy, ale na wariata, nie żeby w coś trafić, tylko żeby po powrocie do bazy wykazać się odpaleniem rakiet.

8 minut temu, Lycena33 napisał:

A może po tamtej stronie też trafiają się myślący ludzie, którzy nie palą się do zabijania innych bez powodu.

Może i tak być, licho wie.

38 minut temu, bjar_1 napisał:

Ten śmieć od świecidełek. Tak, że stał się sławny i przynajmniej małżonka wie, nie będzie gnił bezimiennie.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosyjski-spadochroniarz-rabowal-cywilow-ukraincy-zadzwonili-do-jego-zony/p6fp8jb?fbclid=IwAR334ZDPT_Map9ZLsdcDIeyqbfz4_-_-sJ2liYXtCGB8RctUjbIJBp5Mi_M

Wiedząc do czego zdolni są ŻOŁDACY, których wśród żołnierzy zawsze trafi się spory odsetek, mimo wszystko i mimo całej niechęci do "ruśni" mogę sobie wyobrazić, że takie zdjęcie z "fantami" mogło zostać upozorowane. Istnieje niezerowa szansa, jak to się ładnie mówi.

M.

35 minut temu, bjar_1 napisał:

Ten śmieć od świecidełek. Tak, że stał się sławny i przynajmniej małżonka wie, nie będzie gnił bezimiennie.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosyjski-spadochroniarz-rabowal-cywilow-ukraincy-zadzwonili-do-jego-zony/p6fp8jb?fbclid=IwAR334ZDPT_Map9ZLsdcDIeyqbfz4_-_-sJ2liYXtCGB8RctUjbIJBp5Mi_M

Jak to nawet miła powierzchowność o niczym nie świadczy u sowieckiej dziczy. Mistrz zegarków, biżuterii i dularów. Człowiek z cywilizacji turańskiej wyjdzie - cywilizacja turańska z człowieka nigdy.

1918783346_DenisCibenkocywilizacjaturaska.thumb.jpg.6aa17564c28f19c17db414e35d7ba7fe.jpg

3 godziny temu, Czlowieksniegu napisał:

Słabo coś car Włodzimierz wygląda...

LANDSCAPE_840.jpg

2 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał:

Bo embargo na botoks.

Ten pajac zaczął się botoksować pod wpływem drugiego pajaca Berlusconiego, odkąd spędził u niego jakiś urlop.

1946838e64865bfputin_rosja_ukraina_.png

Edytowane przez ptasznik

4 godziny temu, balans napisał:

Ja tam nie dociekam co masz "pod czachą", chociaż pewnie nieźle zryte..

A co do ruskich, to nie są w stanie zniszczyć Europy, tym bardziej, że nie mają w tym żadnego interesu. Ich interes to sprzedaż Europie tanich surowców energetycznych, w zamian za zachodnie inwestycje. USA postanowiło to zablokować, wmanewrowując Zełenskiego w wojnę. Przy czym Ukraina się tak naprawdę przy tym nie liczy, a chodzi tylko o maksymalne osłabienie Rosji i UE..

Jejku... balas ty zaraz zaczniesz nam wmawiać, że Ukraińcy napadli na putinlandię... Spytaj, czy to się da leczyć. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie