Skocz do zawartości

Figury ● Rozdział VII

Rekomendowane odpowiedzi

Cheba cie pogibało, Ja nic  od innych nie wziąłem, dostałem a ty łykasz jak młody indor kluski od tych co na ciebie pracują... Doceń, bo jak dojdą do władzy twoi ...

Edytowane przez Tyr

1 godzinę temu, Tyr napisał:

Jak by wojny i komuny nie było... To się balasowi nie zmieści, że bylibyśmy dziś prawie jak francja... Typ wiktymologiczny kocha oprawców i co mu zrobisz?

Po pierwsze, to pewnie z braku argumentów, dopadła cię wścieklizna i znowu starasz się mnie obrazić, zmieniając bardzo złośliwie mój nick. Swoją drogą, to Yeti całkiem niedawno zapowiedział, że nie będzie tolerował takich zachowań. Ciekawe, czy i tym razem zrobi z gęby dupę?

Po drugie to do Francji nam brakowało ze 100 lat. Jak sobie wyobrażasz porównanie z Francją kraju, gdzie prawie połowa obywateli to analfabeci i pół analfabeci i gdzie na wsi większość ludności chodziła boso, bo ich nie było stać na buty...

40 minut temu, Tyr napisał:

Doceń, bo jak dojdą do władzy twoi ...

Nie docenię , bo gdy inni dojdą do władzy .... to szybko wyjdzie ile "trupów w szafie" zostawili Twoi milusińscy :( .

Już nie długo zobaczysz inflacje przekraczającą 20% i zasadniczo mam wątpliwości , czy ktokolwiek , kto przyjdzie po tych bezmózgach będzie w stanie to szybko wyprowadzić na prostą ...

ps. i nie przypisuj mi jakichś "moich" , bo pewnie tacy moi jak Orwell prawicowcem 🤣

4 godziny temu, Czlowieksniegu napisał:

"Ja nie mam prawa tego już w tej chwili tak obiecać na pewno, ale wydaje mi się, i póki będę mieć na to jakiś wpływ, będę do tego dążył, żeby czternastka już była stała, bo była początkowo jednorazowym świadczeniem" - mówił prezes PiS. Białystok 02.07.2022

vs

FWq_R3-WAAENeB_.jpg

I takie tyry i spółka i lud ciemny uważają się za wolnych ludzi. Wolni to oni są ale od rozumu . Wolnym jest człowiek którego po zapłaceniu podatków stać na życie na przyzwoitym poziomie. Obecny rząd deprawuje i zniewala ludzi ich własnymi pieniędzmi przy okazji kradnąc co się da i ile się da. bo tak jak powiedziała kiedyś pewna mądra kobieta iż żaden rząd nie ma własnych pieniędzy, jedynie te które zabierze ludziom,

• Tak trzymać 4

51 minut temu, balans napisał:

Po pierwsze, to pewnie z braku argumentów, dopadła cię wścieklizna i znowu starasz się mnie obrazić, zmieniając bardzo złośliwie mój nick. Swoją drogą, to Yeti całkiem niedawno zapowiedział, że nie będzie tolerował takich zachowań. Ciekawe, czy i tym razem zrobi z gęby dupę?

Po drugie to do Francji nam brakowało ze 100 lat. Jak sobie wyobrażasz porównanie z Francją kraju, gdzie prawie połowa obywateli to analfabeci i pół analfabeci i gdzie na wsi większość ludności chodziła boso, bo ich nie było stać na buty...

Odeślij tego cymbała do roczników statystycznych Polski, Francji z lat przedwojennych.

• Tak trzymać 1

6 godzin temu, Tyr napisał:

Tak trochę sowiecki i faszystowski-nazistowski socrealizm przypominają obrazki:)

Jarosława też próbowali namalować, ale wyszło tak jak z tym samochodem z Niemiec, co go klepali, klepali i wciąż wychodziła wiata przystankowa.
Malowali, malowali Jarosława, ale wciąż wychodził KARTOFEL.

M.

• Tak trzymać 2
  • Haha 2

Pisałem, że tusk nie przedstawił programu... Przepraszam. Pomyliłem się... Jednak przedstawił:

"- Istota dobrego rządu to jest ta zdolność zapewnienia ludziom chleba dobrego i taniego i wody zimnej i ciepłej w kranie, a nie chleba - i tu uwaga - tu zacytuję słowa ekspertów, którzy prognozują, że jeśli PiS będzie dalej rządził, to bochenek chleba w Polsce będzie kosztował 10 złotych, a ci najbardziej zaniepokojeni prognozują, że do końca roku może kosztować 30 złotych"

Pewnie na innych wiecach dorzuci obietnicę tanich szczawiu i mirabelek, przywileju obowiązkowej pracy do 80 roku życia, zniesienia obowiązku pobierania 500+, zakopania przekopu, zwinięcia Baltic Pipe i schłodzenia zbyt rozgrzanej gospodarki przez możliwość płacenia wysokich podatków...

...

12 godzin temu, takafura napisał:

Niby prawda, ale jak się uwzględni co i jak sie rozwinęło gdzie nie było w tym czasie PRL to Twoje lekko zawoalowane  peany socjalizmu i komunizmu stają się groteskowe...

Więc w praktyce było dokładnie odwrotnie jak tu nam kolejny raz nawijasz.

Gdyby nie darmowe szkolnictwo średnie i wyższe, jako spadek po komunie, to pewnie do dziś byś boso pasał gęsi u pana, wójta lub plebana...

14 godzin temu, balans napisał:

Gdyby nie darmowe szkolnictwo średnie i wyższe, jako spadek po komunie, to pewnie do dziś byś boso pasał gęsi u pana, wójta lub plebana...

Tak, tam gdzie dotarła komuna było fantastyczne szkolnictwo. Cenzura, zamordyzm, marksizm-leninizm, łysenkizm, cała kadra w partii.

Już z dziesięć razy prostowałem Twoje brednie, więc traktuję to jako dziecinną prowakacyjkę.

Wystarczy porównać Berlin Zachodni i Wschodni, RFN i NRD. Naprawdę słabo udajesz politruka i kretyna, jesteś zbyt schematyczny, wrzucasz te same drętwe kalki z lat 50-tych.

Cymbały dwa, widzę że coś tam naskrobaliście ale mam to w doopie bo jesteście u mnie ignorowani, czasem jak ktoś was wklei to widzę jak zryte berety macie. Have a nice day.

selfie.jpg

Edytowane przez fala
  • Tak trzymać 2

10 godzin temu, takafura napisał:

Tak, tam gdzie dotarła komuna było fantastyczne szkolnictwo. Cenzura, zamordyzm, marksizm-leninizm, łysenkizm, cała kadra w partii.

Już z dziesięć razy prostowałem Twoje brednie, więc traktuję to jako dziecinną prowakacyjkę.

Wystarczy porównać Berlin Zachodni i Wschodni, RFN i NRD. Naprawdę słabo udajesz politruka i kretyna, jesteś zbyt schematyczny, wrzucasz te same drętwe kalki z lat 50-tych.

Przed wojną tylko 4% obywateli posiadało maturę, a 1% ukończone studia wyższe, a przy tym spory odsetek stanowili Żydzi z bogatych rodzin. Około połowy społeczeństwa, szczególnie na wsi, to byli analfabeci, lub pół analfabeci. Więc mi tu nie wyjeżdżaj z Łysenkom...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie