Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sprawdzić jak naliczane są składki ZUS? To dosyć powszechna wiedza. Jeżeli chcesz mogę zamieścić link do ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych. 

Napisano (edytowane)

Wyrocznia giertych  zadłużenie oszacował na 273% a czereśnie reklamowane w tvn non stop

FSGpUldWQAAv2hY.jpg

Edytowane przez Tyr
Napisano
W dniu 10.01.2022 o 14:26, Czlowieksniegu napisał:

Dlaczego nie jestem zdziwiony?

Tonące szczury z urynacyjnej partii piss w tym tygodniu zaczęły kombinować i majstrować przy ordynacji wyborczej.

Też nie jesteś zdziwiony?

Napisano

srbm

"Sprawdzić jak naliczane są składki ZUS? To dosyć powszechna wiedza. Jeżeli chcesz mogę zamieścić link do ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych.  "

I na serio myślisz, że dość dobrze zarabiający, na przykład, informatyk, zdrowotnie kosztuje... 10 x więcej niż "ktoś" na minimalnej?

Napisano

srbm

"że nie rozumiesz z czego wynika taka a nie inna wysokość składek na ZUS. "

Nie, nie rozumiem, dlaczego tak a nie inaczej skonstruowane jest licznie składki zdrowotnej... Bo przecież nie lewicowymi zachciankami, że bogaci mają dzielić się z biedniejszymi...

Napisano (edytowane)
17 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

srbm

Nie, nie rozumiem, dlaczego tak a nie inaczej skonstruowane jest licznie składki zdrowotnej... Bo przecież nie lewicowymi zachciankami, że bogaci mają dzielić się z biedniejszymi...

Już dawno pisałem, że piss gospodarczo to skrajna lewica, z lekkim smrodem konserwatyzmu, żeby się przypodobać czarnej mafii. Po ostatnim przepchnięciu "PGR bis" twierdzę, że to zwykły komunizm z zalążkami oligarchizmu.

Edytowane przez karpik
  • Tak trzymać 1
Napisano
54 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

srbm

Obawiam, się że to niezrozumienie sięga dużo dalej.

Napisano

srbm

"Obawiam, się że to niezrozumienie sięga dużo dalej. "

Wytłumacz, w takim razie, dlaczego tak jest skala stawki zdrowotnej wymyślona?
Abstrahując, że osoby o wyższych dochodach zazwyczaj mogą i bardziej dbają o zdrowie...

Składka zdrowotna 2022 „zasady ogólne”
Wysokość miesięcznego dochodu Wysokość składki zdrowotnej 2022
3 010zł 270,90zł
5 000 zł 450zł
7 000 zł 640zł
8 000 zł 720zł
10 000 zł 900zł
12 000 zł 1 080zł
13 000 zł 1 170zł
15 000 zł 1 350zł
20 000 zł 1 800 zł
30 000 zł 2 700 zł
Źródło: opracowanie własne zus.info.pl
Napisano
5 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

srbm

"Sprawdzić jak naliczane są składki ZUS? To dosyć powszechna wiedza. Jeżeli chcesz mogę zamieścić link do ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych.  "

I na serio myślisz, że dość dobrze zarabiający, na przykład, informatyk, zdrowotnie kosztuje... 10 x więcej niż "ktoś" na minimalnej?

Aż chce się krzyknąć.... wódko pozwól żyć ! ! ! 

Napisano

Je...

Przecież oczywistą oczywistością jest, że w 2017-2018-2019 winny wzrostowi inflacji jest Tusk, UE, Putin..., a drukowanie przez NBP pieniędzy nie ma z tym nic wspólnego...

Już pal licho, że tak naprawdę dla budżetu inflacja jest złotym interesem...

Napisano

było nie brać jeden z drugim... Mogli byście powiedzieć wtedy, że dzielnie walczyliście z inflacją:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie