takafura Napisano 3 Listopad 2021 Share Napisano 3 Listopad 2021 2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: takafura... "Już dwa lata temu mówiłem, że należałoby zachęcać Rosję do aspirowania do NATO. (…)" I podaj jakieś argumenty, że nie miałoby to sensu. Kolejny raz widzę że to co niby jest oczywiste dla jednej osoby wcale takie nie jest dla drugiej. Gdyby Europie ( w uproszczeniu) zagrażała kolejna wojna z Chinami, Grenlandią czy Potop Szwedzki to bliższy sojusz Rosji z NATO miałby sens. I chcesz argumentów - może przekona Cię fakt że w doktrynach obronnych np. Wielkiej Brytami czy Szwecji głównym zagrożeniem jest Rosja. Angole na budowę czterech nowych okrętów podwodnych wydadzą 31 miliardów funtów. Czy ta kwota jest przekonująco realna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Listopad 2021 Share Napisano 3 Listopad 2021 takafura "I chcesz argumentów - może przekona Cię fakt że w doktrynach obronnych np. Wielkiej Brytami czy Szwecji głównym zagrożeniem jest Rosja. " No tak, argument po cholerze... przecież mogliby, patrząc na mapę, wybrać np Senegal czy coś z Ameryki Płd.... Nie zastanawiałeś się kiedyś, dlaczego w takim, np OPEC, przy jednym stole potrafi siąść ze sobą Iran i Irak, tudzież ZEA i Iran? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 3 Listopad 2021 Share Napisano 3 Listopad 2021 W 1936 r. rząd Wielkiej Brytanii wytypował wrogów, z którymi będzie toczył wojnę w najbliższym czasie. Padło na ZSRR, Francję, Niemcy i Włochy. Poszli szerokim frontem i trafili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 3 Listopad 2021 Share Napisano 3 Listopad 2021 51 minut temu, Czlowieksniegu napisał: takafura "I chcesz argumentów - może przekona Cię fakt że w doktrynach obronnych np. Wielkiej Brytami czy Szwecji głównym zagrożeniem jest Rosja. " No tak, argument po cholerze... przecież mogliby, patrząc na mapę, wybrać np Senegal czy coś z Ameryki Płd.... Nie zastanawiałeś się kiedyś, dlaczego w takim, np OPEC, przy jednym stole potrafi siąść ze sobą Iran i Irak, tudzież ZEA i Iran? Pominąłeś najważniejsze i nie skomentowałeś głównego argumentu czyli 31 mld funtów. Angole się mylą ? Szwedzi też ? Czy to oszołomstwo i rusofobia jak u nas ? Po co wyspiarzom tak drogie okręty plus kosztu uzbrojenia w rakiety z głowicami atomowymi i oczywiście nietania eksploatacja ? Normalnie kretyni, a wystarczyło by przyjąć Rosję do Nato :) OPEC ? Kupno tankowca ropy to nie to samo co sojusz wojskowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Listopad 2021 Share Napisano 3 Listopad 2021 takafura "31 mld funtów. Angole się mylą...." Nie wiem, ale wiem, że najbardziej na wojnę liczą przemysłowcy i wojskowi. "OPEC ? Kupno tankowca ropy to nie to samo co sojusz wojskowy." Wiem, że żartujesz- daję przykład organizacji, że nawet kraje, które prowadzą ze sobą wojnę lub niedawno taką prowadziły, dla swojego interesu potrafią się zorganizować i współpracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 3 Listopad 2021 Share Napisano 3 Listopad 2021 Wiesz, to pytanie dlaczego właściwie nie przyjąć Rosji do NATO jest tak samo przewrotne jak "co by było z rozbiorami Polski gdyby Sobieski zawarł sojusz z Imperium Osmańskim" i uderzył na Wiedeń ;) Dla mnie to z Rosją to przejaw absurdalnego w sumie myślenia życzeniowego. Poziomem zbliżonym do Balansowej tezy że rozpaczliwe wysiłki wzmocnienia naszej armii motywowane są ambicjami zaatakowania i zajęcia pewnego kraju prawie 60-razy większego od Polski. 2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: daję przykład organizacji, że nawet kraje, które prowadzą ze sobą wojnę lub niedawno taką prowadziły, dla swojego interesu potrafią się zorganizować i współpracować. Lepszym przykładem niż odległy OPEC są Niemcy i ich relacje gospodarcze z Rosją. Niby poparli jakieś sankcje ale robią w sprawie NS2 wszystko co tylko możliwe aby się do tej rury się podłączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 Z cyklu: Co tam Panie w Katotalibanie? Ano wraca średniowiecze... https://www.onet.pl/styl-zycia/noizz/lekarze-odmawiaja-przerwania-ciazy-mimo-zagrozenia-dla-zycia-kobiet-historie-federy/we0pfm0,3796b4dc PS. Mnie to już lotto, niech się młodzi martwią co ich tu czeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 Z cyklu: Elity IV RP https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/lech-kolakowski-krytykowal-tluste-koty-z-pis-jako-doradca-bgk-suto-zarabia/6zq8zy9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 takafura wracając efektów grzebania w prawie przez odkrycie towarzyskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/lech-kaczynski-na-banknocie-nbp-wzor-wzbudza-kontrowersje/5b1erz5,79cfc278 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 Krzysztof Brejza twierdził ostatnio, że kaczyści inwigilowali go za pomocą pegasusa. Zalecałbym ostrożność w poważnym traktowaniu tego człowieka. Inowrocław. Służby specjalnie za pomocą Pegasusa inwigilowały Krzysztofa Brejzę z Inowrocławia? | Inowrocław Nasze Miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 Był już zamach stanu, faszyzm, nazizm, komunizm itp. a dziś mamy porównanie do zbrodni w Jugosławii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 srbm... Ja rozumiem, że przewodniej partii narodu się gotuje... ilość twoich wpisów wyraźnie to potwierdza. Ale, gdzie widzisz porównanie tych dwóch z "do zbrodni w Jugosławii"? Że Bosacki przywołał dwóch znanych zbrodniarzy, którzy byli sądzeni przed Trybunałem w Hadze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 Te, ciekawe ile od wpisu ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 Na firmamencie naszego samorządu zajaśniała nowa gwiazda- zastępca burmistrza Michałowa, niejaki Konrad Sikora. Co wiceburmistrz Michałowa powiedział w niemieckiej gazecie? (wpolityce.pl) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 12 minut temu, srbm napisał: Na firmamencie naszego samorządu zajaśniała nowa gwiazda- zastępca burmistrza Michałowa, niejaki Konrad Sikora. Co wiceburmistrz Michałowa powiedział w niemieckiej gazecie? (wpolityce.pl) Ty mam nie cytuj szmatławca braci K. , tylko wytłumacz dlaczego nie wpuszczają tam dziennikarzy ...( dowolnie sympatyzujących) aby mogli weryfikować i oceniać sądy zast. b. Michałowa... Jak uważasz ,że łże to to udowodnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 Wśród pływających w Świsłoczy zwłok widziano podobno ciało Wojciecha Diduszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 1 minutę temu, srbm napisał: Wśród pływających w Świsłoczy zwłok widziano podobno ciało Wojciecha Diduszki. Rzeczywiście śmierdzisz płatnym trollem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 Wspomnienie o Diduszce stało się faux pas. Do czego to doszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 Godzinę temu, bjar_1 napisał: https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/lech-kaczynski-na-banknocie-nbp-wzor-wzbudza-kontrowersje/5b1erz5,79cfc278 Faktycznie ten banknot wygląda jak etykieta na opakowaniu [nie powiem czego]. A ja mam taki banknot 20 zeta z lat 80-tych i jeszcze z JPII i Popiełuszką stylizowane na dolary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 34 minuty temu, szutnik napisał: cytuj szmatławca braci K. a propos efekt końcowy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 Tyr, dlaczego tak słabo? I po się memami wspomagać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 Te! A skąd jakiś tam Glapiński się ma na tym znać? Przecież to jakiś figurant i pociotek pewnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 Prezes Narodowego Banku Polskiego Adam Glapiński został nagrodzony w czwartek przez prezydenta Andrzeja Dudę Specjalną Nagrodą Gospodarczą Prezydenta RP. - Prezes NBP Adam Glapiński i ja wiemy, ile razy w tamtym momencie (w szczycie kryzysu w 2020 r. - red.) się spotykaliśmy, ile razy prezes przychodził do mnie i mówił: "Spokojnie, działamy, panujemy nad sytuacją". (...) Ogromnie za to dziękuję, to była niezwykła próba. Nie wiadomo, co by się stało z polską gospodarką, z wieloma polskimi firmami, które później udało się uratować, (...) dzięki temu właśnie, że nie zawalił się system bankowy - powiedział Duda w trakcie gali. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 4 Listopad 2021 Share Napisano 4 Listopad 2021 17 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Tyr, dlaczego tak słabo? że niby ja słabo? To co powiedzieć o czytaczach i cytowaczach wyborczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.