Czlowieksniegu Napisano 13 Październik 2021 Share Napisano 13 Październik 2021 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Jastrzebski Napisano 13 Październik 2021 Share Napisano 13 Październik 2021 8 minut temu, takafura napisał: Jak ktoś nie uznaje chociaż prawa naturalnego jako pewnych fundamentów to raczej nie ma szans na porozumienie. Co ma tu do rzeczy tzw. prawo naturalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 13 Październik 2021 Share Napisano 13 Październik 2021 11 minut temu, Czlowieksniegu napisał: takafura "A spadaj, mam ciekawsze zajęcia niż udowadnianie że większość osób spod ***** *** popiera już teraz aborcje na życzenie, jutro eutanazję, a za chwilę będzie tak nowocześnie jak w Holandii. " Mocno merytorycznie i na temat odpowiedziałeś... Z ciekawości- masz nadzieję, że jak kogoś błotem obrzuci, to coś się do niego przyklei? Może.. ale pamiętaj, że sobie rączki pobrudzisz na 100 %. Serio ? Mam Ci recenzować postulaty np. Strajku Kobiet" ? A co do Lisa: Jako ojciec jestem dumny z moich córek, które nie tylko popierają protesty, ale w nich uczestniczą( chodzi oczywiście o protesty związane z orzeczeniem Trybunału Konstytucyjnego ws. dopuszczalności aborcji). Nie rozumiem czemu w tak prostej i oczywistej sprawie rżniesz głupa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 13 Październik 2021 Share Napisano 13 Październik 2021 1 minutę temu, Mirosław Jastrzebski napisał: Co ma tu do rzeczy tzw. prawo naturalne? Jak ktoś być może nie uznaje 10 przykazań to może coś wspólnego się znajdzie w prawie naturalnym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Październik 2021 Share Napisano 13 Październik 2021 takafura "Jako ojciec jestem dumny z moich córek, które nie tylko popierają protesty, ale w nich uczestniczą( chodzi oczywiście o protesty związane z orzeczeniem Trybunału Konstytucyjnego ws. dopuszczalności aborcji)." vs "A niby za aborcją, eutanazją ;) " Ale masz rację, dam sobie spokój... dyskusja o prawie do aborcji z osobą, dla która nie rozumie "niuansu" pt PRAWO DO większego sensu nie ma. Tym bardzie, im bardziej kolejny raz proszony o przykłady, nazwiska, itp, itd odwracasz kota ogonem, a później z podkulonym uciekasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Jastrzebski Napisano 13 Październik 2021 Share Napisano 13 Październik 2021 1 minutę temu, takafura napisał: Jak ktoś być może nie uznaje 10 przykazań to może coś wspólnego się znajdzie w prawie naturalnym.. Nie lawiruj. W prawie okołonaturalnym są takie kwiatki typu: " obarczę cię niezmiernie wielkim trudem twej brzemienności, w bólu będziesz rodziła dzieci". Od kiedy zaczniemy zabraniać analgezji okołoporodowej? A propos, protestanci i żydzi uznają in-vitro, to w kontekście prawa naturalnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 13 Październik 2021 Share Napisano 13 Październik 2021 Taki zdolny. Tak się zarabia w spółkach Skarbu Państwa. Przykład Tauronu. "Mazurek: Ale warto było przez 68 dni pracować, żeby zgarnąć 670 tys.| Gramatyka: Wie pan, dla mnie to było ukoronowanie pewnej drogi zawodowej w biznesie." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 13 Październik 2021 Share Napisano 13 Październik 2021 1 godzinę temu, takafura napisał: Jak ktoś nie uznaje chociaż prawa naturalnego jako pewnych fundamentów to raczej nie ma szans na porozumienie. Tak z ciekawości, co to jest to całe "prawo naturalne"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 13 Październik 2021 Autor Share Napisano 13 Październik 2021 7 godzin temu, Tyr napisał: Takie obchody ci się marzą? Albo na drzwiach od stodoły? A tobie takie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 13 Październik 2021 Autor Share Napisano 13 Październik 2021 5 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Trójmorze :-) Czechy, Słowacja i Węgry złamały embargo na handel bronią z Białorusią? Trzy europejskie firmy z Czech, Słowacji i Węgier mogły złamać embargo nałożone na Białoruś przez UE i sprzedawać broń reżimowi Aleksandra Łukaszenki - poinformował portal EUobserver. Chodzi o embargo nałożone w 2011 i 2014 roku na Rosję i Białoruś. Firmy z trzech wymienionych krajów miały handlować bronią poprzez mołdawskich pośredników. Jak ustalił EUobserver, czeska państwowa spółka Česká Zbrojovka próbowała wyeksportować przez Mołdawię do Rosji ponad 100 karabinów i pistoletów. W procederze miała brać także udział węgierska firma De Fango oraz słowacka firma XXeurope. Rok temu firmy te miały także eksportować setki sztuk amunicji na Białoruś. Również wykorzystano w tym celu pośredników mołdawskich. Mołdawskie władze poinformowały o procederze Unię w lipcu bieżącego roku. Jako potencjalnych pośredników w nielegalnym handlu bronią wymieniono mołdawską firmę zbrojeniową Cartuș, rosyjską firmę Alliance i białoruską Outdoor Team. Mołdawski MSZ poinformował także o zatrzymanym transporcie z Węgier wyprodukowanej w Szwajcarii i Finlandii amunicji. Informacje te w stosownym zakresie potwierdził także słowacki resort spraw zagranicznych. Słowacki MSZ poinformował, że firma XXeurope w kwietniu 2020 roku złożyła wniosek o licencję eksportową na amunicję do użytku cywilnego. Odbiorcą amunicji miała być Mołdawia. Ostatecznie XXeurope nie otrzymała zgody na eksport. Česká Zbrojovka i De fango zaprzeczyły, że miały cokolwiek wspólnego z nielegalnym eksportem broni. UE zwróciła się już także do Czech, Węgier i Słowacji o udzielenie stosownych wyjaśnień w sprawie. EUobserver wskazał także, że KE i Europol są w posiadaniu dokumentów, z których wynikają dziwne schematy reeksportu broni do Mołdawii. Reżim Łukaszenki, tłumiąc protesty po sfałszowanych wyborach prezydenckich, korzystał z broni wyprodukowanej w Europie. Widać to na licznych zdjęciach uzbrojenia milicjantów pacyfikujących pokojowych demonstrantów. https://www.fronda.pl/a/czechy-slowacja-i-wegry-zlamaly-embargo-na-handel-bronia-z-bialorusia,168012.html Yety, sto karabinów, setki sztuk amunicji.... tyle to sięwysyła jako próbkę a nie jakiś poważny kontrakt. Przecież do sprzedaży takiej ilości to trzeba jeszcze dołożyć, no chyba że jeden karabin to ze $20K a jeden nabój to $100. No to może coś na plus wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 13 Październik 2021 Autor Share Napisano 13 Październik 2021 2 godziny temu, takafura napisał: A spadaj, mam ciekawsze zajęcia niż udowadnianie że większość osób spod ***** *** popiera już teraz aborcje na życzenie, jutro eutanazję, a za chwilę będzie tak nowocześnie jak w Holandii. Ziemia jest okrągła, jak masz wątpliwości to se sam googlaj ;) Ja pierd.......... jaki bezmózg . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 13 Październik 2021 Share Napisano 13 Październik 2021 24 minuty temu, fala napisał: Ja pierd.......... jaki bezmózg . Pewnie co niedziele przekazuje znak pokoju a w tygodniu zbiera chrust na stosy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 13 Październik 2021 Autor Share Napisano 13 Październik 2021 10 minut temu, szutnik napisał: Pewnie co niedziele przekazuje znak pokoju a w tygodniu zbiera chrust na stosy ... Tu jest lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 13 Październik 2021 Share Napisano 13 Październik 2021 18 minut temu, szutnik napisał: Pewnie co niedziele przekazuje znak pokoju a w tygodniu zbiera chrust na stosy ... Z sympatii pominąłeś alkoholizm, narkotyki, pedofilie i choroby psychiczne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 13 Październik 2021 Share Napisano 13 Październik 2021 Łeee, tylko sznur? A ja myślałem , że głowę jeszcze będą golić ... A poważnie to z przyjemnością , kulturalnie w pysk bym dał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 13 Październik 2021 Share Napisano 13 Październik 2021 1 minutę temu, takafura napisał: Z sympatii pominąłeś alkoholizm, narkotyki, pedofilie i choroby psychiczne ;) No tu to prędzej katabas pasuje- wypisz wymaluj :) A do tego, jak ktoś uparcie stara się mówić mi jak mam żyć , to wybacz ale zawsze podejrzewam jakieś zaburzenia psychiczne, i to bez względu czy to jakiś oficer kultu czy człowieczek z lasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 13 Październik 2021 Autor Share Napisano 13 Październik 2021 8 minut temu, takafura napisał: Z sympatii pominąłeś alkoholizm, narkotyki, pedofilie i choroby psychiczne ;) Pu uj cię dołować? ale to co wymieniłeś to kwintesencja tego co tu prezentujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 13 Październik 2021 Share Napisano 13 Październik 2021 A jeszcze tak niedawno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 13 Październik 2021 Share Napisano 13 Październik 2021 10 minut temu, szutnik napisał: No tu to prędzej katabas pasuje- wypisz wymaluj :) A do tego, jak ktoś uparcie stara się mówić mi jak mam żyć , to wybacz ale zawsze podejrzewam jakieś zaburzenia psychiczne, i to bez względu czy to jakiś oficer kultu czy człowieczek z lasu. Kononowicz ( nie będzie niczego) czy "róbta co chceta" Twoją dewizą życiową ? I czy ktoś Ci tu mówi jak musisz żyć ? Raczej padło stwierdzenie jak warto żyć - to też zbyt wiele ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 13 Październik 2021 Autor Share Napisano 13 Październik 2021 3 minuty temu, srbm napisał: A jeszcze tak niedawno Ale teraz to już babcie maja całkiem u pisofili przejebane, zwłaszcza te co brały udział w Powstaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 13 Październik 2021 Autor Share Napisano 13 Październik 2021 4 minuty temu, takafura napisał: Kononowicz ( nie będzie niczego) czy "róbta co chceta" Twoją dewizą życiową ? I czy ktoś Ci tu mówi jak musisz żyć ? Raczej padło stwierdzenie jak warto żyć - to też zbyt wiele ? Niech sobie każdy żyje wedle swoich wartości które wyznaje, tylko jeden warunek: za swoje przez siebie zarobione pieniądze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 13 Październik 2021 Share Napisano 13 Październik 2021 Nagły przypływ sympatii dla starszych pań wśród miłośników demokracji jest naprawdę wzruszający. Mam nadzieję, że utrzyma przez dłuższy czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 13 Październik 2021 Share Napisano 13 Październik 2021 5 minut temu, takafura napisał: Kononowicz ( nie będzie niczego) czy "róbta co chceta" Twoją dewizą życiową ? I czy ktoś Ci tu mówi jak musisz żyć ? Raczej padło stwierdzenie jak warto żyć - to też zbyt wiele ? Jak rozumiem , masz macicę i chcesz decydować o niej? Czy może o innych macicach też? Jesteś za zakazem eutanazji dla siebie czy dla wszystkich? Wpierasz jakieś przykazania i inne bzdurne prawa naturalne sobie czy innym ? Wracaj do kruchty i nie ucz innych jak mają ( i wg. jakich zasad) żyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 13 Październik 2021 Autor Share Napisano 13 Październik 2021 20 minut temu, srbm napisał: Nagły przypływ sympatii dla starszych pań wśród miłośników demokracji jest naprawdę wzruszający. Mam nadzieję, że utrzyma przez dłuższy czas. Natomiast w twoim środowisku starsze panie od niedzieli jak widzę zbyt duża estymą się nie cieszą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 13 Październik 2021 Share Napisano 13 Październik 2021 16 minut temu, szutnik napisał: Jak rozumiem , masz macicę i chcesz decydować o niej? Czy może o innych macicach też? Jesteś za zakazem eutanazji dla siebie czy dla wszystkich? Wpierasz jakieś przykazania i inne bzdurne prawa naturalne sobie czy innym ? Wracaj do kruchty i nie ucz innych jak mają ( i wg. jakich zasad) żyć. Skąd Taki nagły ból dupy ? To przecież tylko lajtowe rozważania. I czemu sam czynisz to co innym zarzucasz - coś mi tam zakazujesz, nakazujesz. Odrobina konsekwencji wskazana :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.