bodziu000000 Napisano 16 Marzec 2020 Napisano 16 Marzec 2020 W dniu 5.02.2020 o 17:49, Woodhaven napisał: T34 z Dabrówna, niestety Nadleśnictwo nie wyraziło zgody, na udostępnienie nam terenu, mam nadzieje, ze elementy trafia w „dobre ręce” i doczekają się ewentualnej renowacji.. inni wydobyli https://nasz-glos.com/kultura/poszukiwacze-historii-wydobyli-kolo-dabrowna-fragmenty-czolgu-t-34-85/ Cytuj
Idontcare Napisano 17 Marzec 2020 Napisano 17 Marzec 2020 Tzn. pierwsi byli i dlatego nadleśnictwo odmówiło Woodhavenowi? "Poszukiwacze" mają wykopywać jakieś pozostałości ciężkiego sprzętu na Podkarpaciu, nie znam szczegółów, bo trochę mi z tymi celebrytami nie po drodze :) Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 24 Kwiecień 2020 Napisano 24 Kwiecień 2020 Myślałem, że ja mam w garażu bałagan... Cytuj
predi888 Napisano 26 Czerwiec 2020 Napisano 26 Czerwiec 2020 Woodhaven, śpisz, kolejny film jest Cytuj
les05 Napisano 26 Czerwiec 2020 Napisano 26 Czerwiec 2020 Lufę mu urżnęli jeszcze kilka lat temu miał dłuższą. Cytuj
predi888 Napisano 26 Czerwiec 2020 Napisano 26 Czerwiec 2020 57 minut temu, les05 napisał: Lufę mu urżnęli jeszcze kilka lat temu miał dłuższą. ale udało się ją odzyskać, podobno.... Cytuj
Woodhaven Napisano 5 Lipiec 2020 Autor Napisano 5 Lipiec 2020 Zapraszamy na wycieczkę do Kurlandii Cytuj
predi888 Napisano 6 Lipiec 2020 Napisano 6 Lipiec 2020 (edytowane) bajer odcinek Edytowane 6 Lipiec 2020 przez predi888 Cytuj
Woodhaven Napisano 23 Lipiec 2020 Autor Napisano 23 Lipiec 2020 (edytowane) Nadchodząca premiera! Oglądaj i rozmawiaj na czacie na żywo z innymi uczestnikami podczas pierwszej emisji tego materiału. Nie zapomnij o ochronie prywatności i przestrzeganiu wytycznych dla społeczności. Edytowane 23 Lipiec 2020 przez Woodhaven Cytuj
Woodhaven Napisano 30 Lipiec 2020 Autor Napisano 30 Lipiec 2020 The Belgian WJHJ collection and Polish Team Sdkfz , are proud to announce the transfer of STUG III Ausf. G Alkett 107781 in full running condition vs a Panther hull to advance the new restoration project of Team Sdkfz!! 1 Cytuj
artur999 Napisano 31 Lipiec 2020 Napisano 31 Lipiec 2020 Z jednej strony szkoda STUGa, ale pewnie znając Tank Huntera to drugi składa się w garażu Z drugiej strony pojawia się duża szansa na Panterę. Ciekawie jak wygląda ten kadłub Pantery. Gdzieś, kiedyś na tym forum pisano o zakopanym/zatopionym kadłubie Pantery/BergPantery i państwowym muzeum mającym na niego ochotę - oby było to MBPanc. Wówczas byłyby dwie Pantery w kraju, czego pewnie nam wszystkich warto życzyć i należy za to trzymać kciuki:) Cytuj
Landszaft Napisano 31 Lipiec 2020 Napisano 31 Lipiec 2020 ze zrzynów są 2 sztuki w kraju w muzeach . 1 szt w MWP w Warszawie i 1 szt w MOB w Skarżysku oraz farfocle wydobyte poprzez rozebranie asfaltowej drogi gminnej w pewnym stowarzyszeniu. Oraz bardzo dużo części u różnych kolekcjonerów. Istotnie przydało by się zdjęcie jeśli Tank Hanter się pochwali za co takiego ładnego sztuga wymienił i jak z kompletnością tego kadłuba. Cytuj
artur999 Napisano 31 Lipiec 2020 Napisano 31 Lipiec 2020 Kiedyś na forum odkrywca czytałem, że niby jest namiar na Panterę i znają ten namiar prywatni kolekcjonerzy oraz państwowe muzeum, ale temat stoi w miejscu. Teraz nie odszukam tego wątku. Niestety nie nam "maluczkim" znać takie tajemnice:) Ale wracając do tematu, to miejmy nadzieję, że ujrzymy fotki z transportu/przybycia do Polski. Cytuj
Qbasslodz Napisano 31 Lipiec 2020 Napisano 31 Lipiec 2020 drugi stug 3 już dawno się robi a są części na rozpoczęcie kolejnego. Mateusz kupił kilka lat temu całą ciężarówkę gratów od pewnego człowieka na dolnym śląsku.Chwile potem skończył pierwszego i ostro ruszył z budową drugiego.Tak czy inaczej dobrze kombinuje.Poskłada Panterę i kolejnego stuga 3 i będzie super ! Cytuj
gacol Napisano 31 Lipiec 2020 Napisano 31 Lipiec 2020 1 godzinę temu, artur999 napisał: Kiedyś na forum odkrywca czytałem, że niby jest namiar na Panterę i znają ten namiar prywatni kolekcjonerzy oraz państwowe muzeum, ale temat stoi w miejscu. Teraz nie odszukam tego wątku. Niestety nie nam "maluczkim" znać takie tajemnice:) Ale wracając do tematu, to miejmy nadzieję, że ujrzymy fotki z transportu/przybycia do Polski. Podobno niedaleko Wawy, podobno w jakimś rezerwacie przyrody czy innym parku. Cytuj
Landszaft Napisano 9 Sierpień 2020 Napisano 9 Sierpień 2020 https://www.youtube.com/watch?v=o395y8EeBXw Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi