mensguth6 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Dlatego ja też przestałem jeżdzić na takie spędy. wolę stanąć 1-2 Km dalej. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu I tylko ruska dzicz z radości odkorkowuje flaszkę - rok temu głupio zabity pilot w M-346, teraz głupio zabity pilot w F-16 i dwa samoloty Polakom w plecy. A wszystko dla gawiedzi i „promocji lotnictwa”. O tej gawiedzi już dawno wypowiedzieli się psychologowie i socjologowie - gawiedź zawsze liczy, że na „pokazach lotniczych” wydarzy się coś nieplanowanego, nieprzewidzianego, okropnego. Cytuj
lowiec Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Miałem jechać. Czy przy tak ostrym wyprostowaniu (praktycznie na płasko przyziemił co widać głównie w drugim filmie) przeciążenia są takie, że nie ma opcji katapultowania? Cytuj
DaSk1 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Zaraz zaraz. A co ze znakiem zakaz fotografowania? Cytuj
Cronos Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, DaSk1 napisał: Zaraz zaraz. A co ze znakiem zakaz fotografowania? Zrób donos. 1 Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, karpik napisał: "Na miejsce jedzie minister obrony". Ktoś ma pomysł po co tam lekarz z PSL-u? Jest chociaż patologiem? "Prezydent RP Karol Nawrocki rozmawiał z Szefem Biura Bezpieczeństwa Narodowego prof. Sławomirem Cenckiewiczem na temat katastrofy samolotu F-16 w Radomiu. Ma pełnię informacji o tym tragicznym zdarzeniu". Jeszcze tylko fanatyka religijnego i „eksperta lotniczego” Cenckiewicza brakuje do kompletu... Cytuj
karpik Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu On oblatany był na tym? Ile miał wylatane na szesnastce? Specem nie jestem ale wygląda jakby mu nie zabrakło paru metrów, do bezpiecznego wykonania manewru, tylko tak bliżej stu. Cytuj
Spirit of Warsaw Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 9 minut temu, karpik napisał: https://www.linkedin.com/in/maciej-krakowian-8179b959/?originalSubdomain=pl https://31blt.wp.mil.pl/aktualnosci/nowy-lider-f-16-tiger-demo-team/ Cytuj
karpik Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Nalot F-16: 1100 h+ Za czatem, więc nie wiem ile w tym prawdy: "Liczba polskich pilotów F-16: Polska ma obecnie około 50–60 aktywnych pilotów F-16 w Siłach Powietrznych. Rozkład nalotu (szacunkowo, na podstawie danych szkoleniowych i operacyjnych): Mniej doświadczeni (do 500 h): ok. 20–25 pilotów Średnio doświadczeni (500–1000 h): ok. 20–25 pilotów Bardziej doświadczeni (1000+ h): ok. 10–15 pilotów" Cytuj
lowiec Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Gen. Wiesław Kukuła: "Miałem wątpliwości w sprawie pokazów lotniczych" Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Pilot F-16 wspomina zmarłego "Slaba". "Maciek był jednym z najlepszych" Dopóki dowódcą 2. Skrzydła Lotnictwa Taktycznego był gen. Włodzimierz Usarek, piloci mieli zakaz latania demo. W 2014 r. gen. Usarek odszedł i co się stało? Z miejsca wszyscy zaczęli latać na air showach. Nigdy nie powinno do tego dojść. Przede wszystkim chcę zadać proste pytanie: czemu powinno służyć lotnictwo wojskowe? Odpowiedź jest bardzo prosta: powinno służyć szkoleniu wojskowemu i odstraszaniu wroga, a nie pokazom cyrkowym! Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Katastrofa F-16 w Radomiu. Ekspert: "Błąd popełnił człowiek" Pułkownik rezerwy Krystian Zięć, były dowódca 32. Bazy Lotnictwa Taktycznego w Łasku, odnosząc się do katastrofy F-16 w Radomiu powiedział, że jego zdaniem "samolot nie zawiódł". - Błąd popełnił człowiek - stwierdził w rozmowie z Wirtualną Polską. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi