Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam byłem z kolegą na strychu walącej się chaty, weszliśmy przez strych (drzwi zamknięte) do kuchni i w kredensie zauważyłem stary sowiet-ski budzik -otworzyłem kredens i go nakręciłem ,(drzwi były pozamykane z zewnątrz) a potem to masakra patrzymy a klamka od drzwi klekoce góra dół góra dół -włosy dęba stoją - chodu na strych i obserwacja morze ktoś się kręci - a tu 0 luda. już tam więcej nie poszliśmy
  • 1 month later...
Napisano
Ciekawy film na temat duchów w różnych miejscach np. na polach bitew, opuszczonych domach, lasach itd :
http://www.youtube.com/watch?v=-mJ2wvVwu-o

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 08:25 05-12-2017
  • 2 years later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano
W dniu ‎2007‎-‎03‎-‎11 o 00:33, Patryk_wro napisał:

Witam kolegow,chcial bym sie z wami podzielic moim dziwnym zdjeciem,ktore zostalo zrobione w lesie na ,,Niskich Lakach we Wroclawiu,,.
Fota byla robiona w dzien ze 2 lata,temu,ale dopiero teraz przez przypadek odkrylem jakies dziwne niejasnosci jak dla mnie.Co o tym myslicie?

Jest to bardzo znane zjawisko. W chwili robienia fotografii lub filmu człowiek tych smug/oparów/mgieł w obiektywie nie widzi, ale potem są one bardzo wyraźne na materiale fotograficznym. To tak samo jak ze zjawiskiem „ghost orb”. Oko tego nie widzi, a wychodzi toto tylko na zdjęciach i filmach. Robert Bernatowicz ma jedno z największych na świecie archiwów takich zdjęć i filmów, ponadto sam jest kimś, kogo takie zjawiska otaczały i otaczają.

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Tak, bez względu na sprzęt.

Wejdź na YT albo stronę Fundacji Nautilus i wszystkiego się dowiesz. Latające ORB-y i te opary wokół człowieka łapie każdy sprzęt foto/wideo, chociaż w chwili robienia materiału foto/wideo człowiek tego nie widzi. To wychodzi dopiero na materiale światłoczułym. A to, co spotkało Roberta Bernatowicza w USA to już w ogóle przekracza wszelkie grancie w takich sprawach. Mam zresztą za sobą wspólnie z R. Bernatowiczem taki numer ze strony „czegoś”, że nawet nie podejmę się opisywania tego, bo i tak nikt by w to nie uwierzył, a ja za bardzo szanuję swój czas, żeby opisywać rzeczy, w które i tak nikt nie uwierzy.

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano
5 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Tak, bez względu na sprzęt.

Wejdź na YT albo stronę Fundacji Nautilus i wszystkiego się dowiesz. Latające ORB-y i te opary wokół człowieka łapie każdy sprzęt foto/wideo, chociaż w chwili robienia materiału foto/wideo człowiek tego nie widzi. To wychodzi dopiero na materiale światłoczułym. A to, co spotkało Roberta Bernatowicza w USA to już w ogóle przekracza wszelkie grancie w takich sprawach. Mam zresztą za sobą wspólnie z R. Bernatowiczem taki numer ze strony „czegoś”, że nawet nie podejmę się opisywania tego, bo i tak nikt by w to nie uwierzył, a ja za bardzo szanuję swój czas, żeby opisywać rzeczy, w które i tak nikt nie uwierzy.

Mechanizm powstawania takich artefaktów też jest doskonale znany, każdemu kto choć trochę fotografuje. Insza inszość, że niektórzy dorabiają do tego legendę.

• 3 months later...
Napisano

Jej duch bardzo mi pomaga, nie tylko na wykopkach. Czy ktoś z was wierzy że umarli mogą żywym pomagać lub szkodzić? Ja doświadczyłem niejednej niesamowitej przygody, są rzeczy o których nie śniło się nawet filozofom. Ona opiekuje się każdym kto na to zasługuje. Słyszałem że nie każdy duch może, chce lub umie ukazać się żyjącym albo w inny sposób zamanifestować swoją obecność. Są również ludzie zbyt mało wrażliwi, którzy nie będą widzieli ducha nawet jeżeli ten stanie przed kimś. Czy ktoś z was doświadczył jakichś niesamowitych przeżyć, jakiś duch pomaga wam lub szkodzi?

TrustThisProduct_QRCode2.png

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Grawer ja wierzę w twoje przeżycia i wydarzenia. Sam miałem niejedną przygodę z duchami. Kiedyś byłem w pewnym pałacu. Opowiadano nam że jest tam duch jakiejś kobiety, nie pamiętam jak się nazywała. Ona często tam się pojawiała, kiedyś wyszedłem z pomieszczenia na parterze i zobaczyłem ją stojącą na antresoli w staromodnej sukni. Za nią na ścianie świeciły lampy, a na dole na podłodze był tylko cień barierki, jej cienia nie było! Włóosy na całym ciele mi się zjeżyły, no i myk z powrotem do pokoju. Pogadałem z naszym opiekunem, potwierdził że to mogła być ona.

https://egzorcyzmy.katolik.pl/definicje-spirytyzmu/

Edytowane przez Firmanty
Korekcja błędów, wstawienie linku.
Napisano

Grawer- nie bierz tego jako złośliwość z mojej strony, ale gdyby podobne rzeczy jeszcze Ci się przydarzyły zgłoś się do lekarza, bo poza cudem, wyjaśnieniem tej sytuacji może być groźna choroba.

• Tak trzymać 1
  • 11 months later...
Napisano

Wczesne lata 90. Wynajmujemy domek w Bystrem (Bieszczady). Postanowiłem odwiedzić "chatkę studencką" - dawne schronisko - niedaleko pozostałości wsi Huczwice, znaną mi z lat 70.  Po drodze, chcę zaliczyć sztolnię "kwarcową". Do sztolni nie wchodzę, bo stan zabezpieczenia górniczego jest tragiczny. Wchodzę z młotkiem na ścianę nad sztolnią (żyła kwarcu).  Posuwam się mozolnie w górę za żyłą i dochodzę do górnej krawędzi urwiska. Siadam na krawędzi i odpoczywam. Po chwili słyszę za plecami dziwny odgłos. Coś jak syczenie łuku elektrycznego, niezbyt głośne, z głośniejszymi trzaskami. Odwracam się i widzę kulę światła, lekko przeźroczystą o średnicy jakichś 50 cm. Tkwi nieruchomo przy samym gruncie, pośród krzaków. Zaczyna powoli "wsączać" się w jakąś szczelinę. Znika. Podchodzę bliżej, widzę szparę szerokości ok 3-4cm. Z odrobiną strachu, macam ją kawałkiem patyka ok. 2m. Patyk nie napotyka oporu....  Schodzę i idziemy dalej. Przechodzimy koło wypalanki węgla, gadam z ludźmi tam pracującymi. Opisuję co widziałem. Nie ma kpin, śmiechu... mówią, że też to widują. Podobno od czasów, kiedy pod koniec lat 70 w sztolni zginęło/zaginęło po tąpnięciu, dwu facetów łupiących kwarc... 

• Super 1
  • 9 months later...