Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 5

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Jedburgh_Ops napisał:

Biżuteria, dzieła sztuki i zabawki. Rosjanie handlują łupami z Ukrainy

Dlatego każdy jeden powinien lecieć do piachu. Nie ma co żałować, że ten biedny, bo z poboru, ten znów nie wiedział gdzie jedzie, ten na ćwiczenia i inne takie bajki. Ta dzicz rabunki, gwałty i morderstwa ma we krwi.

Godzinę temu, takafura napisał:

Dla mnie to fenomen

Dla mnie również, tyle, że w drugą stronę. Może z pozycji człowieka, któremu całe życie kotlowało się, że " Polak Węgier, dwa bratanki...". Ja na nich nie jadę, po prostu gdybym był w teamie w krytycznej sytuacji, nie chciałbym na skrzydle mieć takiego pewniaka, mimo, że bratanka. Wszystko.

Czas kary nadszedł bardzo szybko...

Wyślij mi paczkę z podpaskami - napisała do mnie przyjaciółka z Rosji. Ludzie toczą już wojny w kolejkach

W następnym miesiącu uszyjesz sobie Rosjaneczko podpaskę ze zmywaków do naczyń, jeśli jeszcze są dostępne.

Głosujcie ruscy dalej, że ¾ was wymaga od putlera ataku na Polskę.

3 minuty temu, bjar_1 napisał:

Dlatego każdy jeden powinien lecieć do piachu. Nie ma co żałować, że ten biedny, bo z poboru, ten znów nie wiedział gdzie jedzie, ten na ćwiczenia i inne takie bajki. Ta dzicz rabunki, gwałty i morderstwa ma we krwi.

Mnie w klubie żałujących nie ma...

21 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

Tyr

"Jejku... balas ty zaraz zaczniesz nam wmawiać, że Ukraińcy napadli na putinlandię... Spytaj, czy to się da leczyć.  "

Nie bardzo rozumiem czas przyszły i/lub tryb przypuszczający... On to już dawno napisał  i to nie raz, nie dwa...

Po pierwsze - sprawdziłem nicki na forum, no i nie ma nikogo z nickiem "balas". Wygląda więc na to, że albo tam w Tworkach znowu macie problem z internetem, albo leki przestały działać...

Po drugie - kilka dni temu Yeti zapowiedział, że będzie bardzo surowy w stosunku do tych, którzy tu na forum będą złośliwie przekręcać nicki innym forumowiczom. No i wyszło na to, że zrobił z gęby cholewę.

Po trzecie - to prawda, że już wiele lat temu pisałem tu na forum, że nasza tzw. "polityka wschodnia", oparta na jakimś XIX-wiecznym giedroyciźmie, polegająca podpalaniu za pomocą kolorowych rewolucji i majdanów krajów na wschód od Buga, doprowadzi Ukrainę do katastrofy, ludzi do tragedii, a my najbardziej ze wszystkich oberwiemy odłamkami - no i właśnie sprawdziło się w 100%.

W XIX w. ówcześni niemieccy antropolodzy stwierdzili, że Rosjan nie można zaliczać do Słowian i stworzyli oddzielną kategorię człowieka - typ rosyjski. M.in. ze względu na obcą Słowianom agresywność, dzikość i zamiłowanie do brudu i nieładu. Ale to już chyba rasizm był.

6 minut temu, balans napisał:

Po drugie - kilka dni temu Yeti zapowiedział, że będzie bardzo surowy w stosunku do tych, którzy tu na forum będą złośliwie przekręcać nicki innym forumowiczom. No i wyszło na to, że zrobił z gęby cholewę.

Nie możesz mieć pretensji - zasady forum nie obowiązują Śniegu, zawsze tak było więc nie wprowadzaj zamętu.

Les, rasizm to chyba jeszcze nie. To może wynikło z obserwacji. Nawet na etapie arystokracji . Zdarzało się często na zabawach, rautach lub balach różnie. Przed laty zapadło mi w pamięć, czytając min. opis balu w Warszawie , w początku XX wieku. W jego trakcie   kilku podpitych oficerów z rosyjskiego elitarnego lejb pułku ułanów , wylazło na duży balkon wychodzący na ulicę. Elita, same grafy i barony, przewiesili się na poręczy i wys... li się na nobliwych mieszkańców. Fantazja? Poczucie humoru i rubaszność? Tyle, że na tym balu byli równiez przedstawiciele innych krajów, min. pruscy oficerowie. Może min. z takich incydentów zrodziły się opinie odnośnie rosyjskiego spoleczeństwa.

34 minuty temu, les05 napisał:

W XIX w. ówcześni niemieccy antropolodzy stwierdzili, że Rosjan nie można zaliczać do Słowian i stworzyli oddzielną kategorię człowieka - typ rosyjski. M.in. ze względu na obcą Słowianom agresywność, dzikość i zamiłowanie do brudu i nieładu. Ale to już chyba rasizm był.

Bo ruscy to taka mieszanka słowian z mongołami z domieszką nordycką (wikingowie).

No dobra Balans, chciałabym się wreszcie dowiedzieć jaka powinna być polityka, żeby ruscy nie mieli zapędów zachodnich i nie wywoływali wojen. Nie jestem wyznawcą pisizmu (to tak dla samookreślenia się). Niestety jak wynika z historii z nimi nic nie wiadomo. Źle to źle a dobrze to jeszcze gorzej. 

W odpowiedzi na temat podpasek- jeśli nasi przepuszczą TIR-y to Rosjanki nie będą miały problemu bo Procter & Gamble nie zamknęło fabryk. 

10 minut temu, MonikaNJ napisał:

No dobra Balans, chciałabym się wreszcie dowiedzieć jaka powinna być polityka, żeby ruscy nie mieli zapędów zachodnich i nie wywoływali wojen. Nie jestem wyznawcą pisizmu (to tak dla samookreślenia się). Niestety jak wynika z historii z nimi nic nie wiadomo. Źle to źle a dobrze to jeszcze gorzej. 

Może trzeba by ich wszystkich wywieźć na Sybir. Taki żart.

34 minuty temu, formoza58 napisał:

Les, rasizm to chyba jeszcze nie. To może wynikło z obserwacji. Nawet na etapie arystokracji . Zdarzało się często na zabawach, rautach lub balach różnie. Przed laty zapadło mi w pamięć, czytając min. opis balu w Warszawie , w początku XX wieku. W jego trakcie   kilku podpitych oficerów z rosyjskiego elitarnego lejb pułku ułanów , wylazło na duży balkon wychodzący na ulicę. Elita, same grafy i barony, przewiesili się na poręczy i wys... li się na nobliwych mieszkańców. Fantazja? Poczucie humoru i rubaszność? Tyle, że na tym balu byli równiez przedstawiciele innych krajów, min. pruscy oficerowie. Może min. z takich incydentów zrodziły się opinie odnośnie rosyjskiego spoleczeństwa.

Na południu Italii do niedawna senioriny opróżniały rano nocniki przez okno, tak że z tymi standartami to różnie bywa.

Godzinę temu, bjar_1 napisał:

Tak się nieraz (od wielu lat, nie teraz) zastanawiam nad różnymi wywiadami Daniela Olbrychskiego, który jest jednym z największych w Polsce rusofilów. Na kiego grzyba – by nie użyć wyrazu z Wyspy Wężów – nam Polakom te wszystkie Puszkiny, Dostojewskie, Czechowy, Gogole, Lermontowy, Turgieniewy, Majakowskie, Barysznikowy i „inne takie”? Na kiego, skoro doskonale wiadomo, że nie jest to prawdziwa kultura Rosjan ani w większej części tamtejszej populacji, ani nawet w jednym promilu?

Fakty są takie, że ¾ Rosjan wymaga teraz od Putina ataku na Polskę. Fakty są takie, że my to cywilizacja łacińska, której całkowicie nie po drodze z cywilizacją turańską.

I dlatego – Panie Danielu Olbrychski – gdyby nas Rosja najechała, a rosyjscy żołnierze wpadli do Pana domu, to – z tego, co już wiadomo o zachowaniu tego ruskiego bydła na Ukrainie – nawet nie zdążyłby Pan krzyknąć do tej soldateski, że jest Pan wybitnym polskim aktorem często grającym w ZSRR i Rosji i że kocha Pan wielką literaturę rosyjską, bo byłby Pan zastrzelony od progu, a Pana dom obrabowany ze wszystkiego, co się da udźwignąć, wyrwać, ukręcić i wynieść.

Trochę późno się Pan obudził z obecnym oburzeniem na Rosję i Putina. Kultura cywilizacji turańskiej to nie te wszystkie Puszkiny, Dostojewskie, Czechowy, Gogole, Lermontowy, Turgieniewy, Majakowskie, Barysznikowy i „inne takie”, a wyłącznie prymitywna rosyjska kultura bycia i życia, kultura dnia codziennego. Ta zdziczała kultura, która teraz w ¾ populacji popiera atak na Polskę, a więc także na Pana dom, Panie Danielu Olbrychski.

By już nie wspominać innych rusofilów z innych poziomów w rodzaju Michała Kołodziejczaka. Też by człowiek nie zdążył krzyknąć, aby nie kraść mu maszyn rolniczych, ponieważ byłby zastrzelony na własnym podwórku.

I takich pożytecznych idiotów jest Polsce na dziesięciny, by wpisać się w poetykę rusofilstwa.

Teraz, fala napisał:

Na południu Italii do niedawna senioriny opróżniały rano nocniki przez okno, tak że z tymi standartami to różnie bywa.

Ale wspominasz o prowincjonalnych seniorinach, czy mieszkankach miast? Albo o ogólno włoskiej " seniorinowskiej" tradycji?

4 minuty temu, formoza58 napisał:

Ale wspominasz o prowincjonalnych seniorinach, czy mieszkankach miast? Albo o ogólno włoskiej " seniorinowskiej" tradycji?

Takie atrakcje były w miastach , pewnie były one prowincjonalne skoro południe Italii.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie