Skocz do zawartości

Figury ● Rozdział VII

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, balans napisał:

Przed wojną tylko 4% obywateli posiadało maturę, a 1% ukończone studia wyższe, a przy tym spory odsetek stanowili Żydzi z bogatych rodzin. Około połowy społeczeństwa, szczególnie na wsi, to byli analfabeci, lub pół analfabeci. Więc mi tu nie wyjeżdżaj z Łysenkom...

Ale że jak - sam zacząłeś o dobrodziejstwach PRL, czyli osiągnięciach socjalizmu i komunizmu.

A łysenkizm jest mega trafnym podsumowaniem :) Prawie jak marksizm-leninizm w ekonomi...

2 godziny temu, takafura napisał:

Ale że jak - sam zacząłeś o dobrodziejstwach PRL, czyli osiągnięciach socjalizmu i komunizmu.

A łysenkizm jest mega trafnym podsumowaniem :) Prawie jak marksizm-leninizm w ekonomi...

Były kraje biedne i zacofane, takie jak Polska, które na nowym systemie zyskały - likwidacja bezrobocia, darmowe szkolnictwo i lecznictwo, awans społeczny milionów obywateli, o butach już nie wspominając...

Były też kraje, które przed wojną były zamożne, ze świetnie rozwiniętym przemysłem i na nowym systemie tylko straciły, tak jak np Czechosłowacja.

bjar- ić sobie, nie siej mowy nienawiści :-) Jak powiedział szary poseł ps Prezes, "nie można dzielić społeczeństwa i tworzyć podziałów, musimy tworzyć wspólnotę"*....

PS Znaczy się na pamięć wykułeś listę nazwisk, którą niedawno wkleiłeś?

* wersja skrócona, ale z zachowaniem sensu...

Teraz, balans napisał:

Szykujcie się na jesień, zapowiada się niezła jazda bez trzymanki...

Znam w lasach duże zrzutowiska opon - przywiozę i będę tym palił, żadne ciepłownie mi nie straszne. A druty z opon na złom i jeszcze się zarobi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie