Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Godzinę temu, Tyr napisał:

“ G“  wiesz

Aaaaaaaaaaa, już teraz rozumiem.

Jest jakieś podziemie sądzącę POowców i PSLowców za inwigilację dziennikarzy w czasie rządów ośmiorniczek za 53 zeta. W takim razie zapewne jest także jakaś bibuła tego podziemia, co to wydaje wyroki na PO i PSL, bo oficjalnemu aparatowi Ziobry, Kamińskiego i Wąsika nie udało się nikogo osądzić za te potworne czyny wobec dziennikarzy.

No to daj szansę, daj szansę! Zgadzam się z tobą, że być może „G” wiem, ale to tylko dlatego, że nie znam odpowiedniej bibuły, gdzie to jest napisane.

Wiesz, w stanie wojennym nosiłem bibułę na ulicę Gomółki - 540 metrów od domu Kaczyńskiego, który wtedy spał, nie miał pojęcia, że jest stan wojenny, a dziś jego „biografowie” kłamią, że on działał w punkcie dystrybucji bibuły przy ul. Bednarskiej, chociaż pies z kulawą nogą Kaczyńskiego tam nie widział i nie pamięta. To może w imię tego, że ja NAPRAWDĘ nosiłem bibułę w stanie wojennym (i są tego świadkowie) podziel się teraz ze mną bibułą mówiącą, jak podziemny wymiar sprawiedliwości III RP osądził Tuska i Pawlaka za podsłuchiwanie dziennikarzy.

Napisano
2 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał:

Aaaaaaaaaaa, już teraz rozumiem.

Jest jakieś podziemie sądzącę POowców i PSLowców za inwigilację dziennikarzy w czasie rządów ośmiorniczek za 53 zeta. W takim razie zapewne jest także jakaś bibuła tego podziemia, co to wydaje wyroki na PO i PSL, bo oficjalnemu aparatowi Ziobry, Kamińskiego i Wąsika nie udało się nikogo osądzić za te potworne czyny wobec dziennikarzy.

No to daj szansę, daj szansę! Zgadzam się z tobą, że być może „G” wiem, ale to tylko dlatego, że nie znam odpowiedniej bibuły, gdzie to jest napisane.

Wiesz, w stanie wojennym nosiłem bibułę na ulicę Gomółki - 540 metrów od domu Kaczyńskiego, który wtedy spał, nie miał pojęcia, że jest stan wojenny, a dziś jego „biografowie” kłamią, że on działał w punkcie dystrybucji bibuły przy ul. Bednarskiej, chociaż pies z kulawą nogą Kaczyńskiego tam nie widział i nie pamięta. To może w imię tego, że ja NAPRAWDĘ nosiłem bibułę w stanie wojennym (i są tego świadkowie) podziel się teraz ze mną bibułą mówiącą, jak podziemny wymiar sprawiedliwości III RP osądził Tuska i Pawlaka za podsłuchiwanie dziennikarzy.

Zakład że facet w 1981 roku był dopiero w odległych planach prokreacyjnych?

Napisano

Dziennikarka TVN pytała dziś w Sejmie szefa MEiN Przemysława Czarnka o doniesienia, wedle których nauczyciele otrzymali mniejsze pensje z powodu zmian wprowadzonych w ramach Polskiego Ładu. „Dlaczego pani kłamie?” – pytał w odpowiedzi minister.

[...]

https://www.fronda.pl/a/dlaczego-pani-klamie-prof-czarnek-odpowiada-dziennikarce-tvn,171841.html

vs

Rzecznik rządu: Zaszła pomyłka systemowa. Nauczyciele otrzymają wyrównanie

[...]

https://www.fronda.pl/a/rzecznik-rzadu-zaszla-pomylka-systemowa-nauczyciele-otrzymaja-wyrownanie,171857.html

PS

Dokonamy pewnych korekt, aby osoby, które otrzymały niższe wynagrodzenia uzyskały wyrównanie już w lutym - powiedział na konferencji prasowej rzecznik rządu Piotr Mueller, odnosząc się do niższych pensji nauczycieli po wprowadzeniu Polskiego Ładu. Przeprosił również za "nieścisłości legislacyjne".

Napisano
2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał:

Dokonamy pewnych korekt, aby osoby, które otrzymały niższe wynagrodzenia uzyskały wyrównanie już w lutym - powiedział na konferencji prasowej rzecznik rządu Piotr Mueller, odnosząc się do niższych pensji nauczycieli po wprowadzeniu Polskiego Ładu. Przeprosił również za "nieścisłości legislacyjne".

No, na pewno będą korekty. Ja i mój wspólnik dziś usłyszeliśmy „korektę”, ale przecież PiS obiecywał, że w Polskim Wale wszyscy zarobią, a przynajmniej nie stracą.

Dziś nasza księgowa zażądała 100-procentowej podwyżki wynagrodzenia, żeby móc obsługiwać Polski Wał.

Napisano

Je....

Nie narzekaj... Głęboko przemyślana i profesjonalnie wprowadzona "reforma" "dopiero" po 5 dniach obowiązywania wymaga interpretacji i nowych rozporządzeń łatających błędy, dziury, niedomówienia...

Napisano

Ależ ja nie narzekam. Ja bardzo się cieszę z prawdomówności PiSu, który gwarantował, że na Polskim Wale wszyscy zarobią i dziś poznałem osobę, która - zgodnie z gwarancjami PiS - zarobi na tym Wale 100 procent.

Napisano

To chyba te podatki pod pisowców są ustawione bo;

- ja etatowiec zarabiający poniżej 11 140 brutto miesięcznie zyskam,

- żona tak samo,

- rodzice emeryci dochody poniżej 5000 brutto zyskują,

Napisano

takafura

Apacz...

- ja dołożę...
- moja żona... dołoży...
- moi Rodzice emeryci już dołożyli, patrząc na wpływ na/za styczeń... Przy czym Ich emerytury były i są sporo niższe niż przywołane przez ciebie "poniżej 5000 brutto"

PS Spokojnie... za moment się zorientujesz, że wymienione przez ciebie zyskam jest mocno wirtualne...

Napisano
50 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

- ja dołożę...
- moja żona... dołoży...
- moi Rodzice emeryci już dołożyli,...

Bo pisowski Polski Wał ktoś musi sfinansować i to nie cwaniak Morawiecki z kieszeniami nabitymi milionami po jego przewalankach na działkach kościelnych.

Po dzisiejszym stand-upie mojej księgowej już wiem, że ja też ten pisowski Wał będę finansował. A to nie jest jedyny podmiot zewnętrzny, jaki w firmie opłacamy. Czekamy ze wspólnikiem na dalsze tak kabaretowe stand-upy naszych partnerów zewnętrznych, jak dzisiejszy naszej księgowej żądającej 100-procentowej podwyżki do obsługi Polskiego Wału. Jaka szkoda, że ja moim klientom nie mogę zrobić podwyżki moich usług ani 100-procentowej, ani 10-procentowej.

Napisano
1 godzinę temu, Czlowieksniegu napisał:

PS Spokojnie... za moment się zorientujesz, że wymienione przez ciebie zyskam jest mocno wirtualne...

Postawy księgowości i mocna z nich trója nauczyły mnie pokory.

Nawet nie będę próbował się w to wgryzać, mam zaprzyjaźnioną fajną księgową i ufam jej jak wyroczni.

Napisano

takafura

"PS Spokojnie... za moment się zorientujesz, że wymienione przez ciebie zyskam jest mocno wirtualne... "

Nie załapałeś...
Nie chodzi mi o to, czy podatkowo na etacie zyskasz... Zobaczysz, po prostu, na co cię stać i dlaczego nie...

Napisano

Szkoda, że stokrotka nie pracuje w jakimś centrum logistycznym;) Choć, jakby przeanalizował to może i pracuje w kolportowaniu niemieckich towarów;)

Napisano
10 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Faktura na 40 dużych baniek powinna być wysłana przez Kanadę do Watykanu.

Ale wiesz, że chodzi o szkoły zarówno katolickie jak i protestanckie, a cały pomysł na "integrację" był po prostu... rządowy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie