fala Napisano 31 Sierpień 2021 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2021 W dniu 30.08.2021 o 12:01, otton1 napisał: My na szczęście mamy, zebrać dupę w troki i wypierdalać jak najszybciej z UE. No to wypierdalaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 31 Sierpień 2021 Share Napisano 31 Sierpień 2021 1 godzinę temu, otton1 napisał: Nie słyszałeś tego powiedzenia - szkoda? egzystuje od tak dawna jak to o niemieckim samochodzie w Polsce. Jako przeciwwaga. Zmieniają się tylko przedmioty: bo na przykład jeśli chodzi o moich dziadków to na zachód w 1942 roku pojechały meble i fortepian (ze Świecia). Sympatie narodowe (nie polityczne bo ci się chyba coś popier......liło) nie mają tutaj nic do rzeczy. Jeśli uważasz, że Niemcy w 1939 roku przynieśli nam kulturę, dobre obyczaje, dobra materialne i wszelakie inne - Twoja sprawa. Ja mam prawo mieć inny pogląd na tą sprawę. Nie słyszałem i jak sprawdziłem wujek G też nie słyszał :( Pomijając kwestie zorganizowanej , państwowej grabieży wojennej z charakterystyczną dla pewnych grup społecznych kradzieżą oddolną , by nie rzec mentalną , to wojna skończyła się trzy pokolenia temu i jak chcesz do tego usilnie wracać , to chyba masz problem... Ale cóż , możemy zawsze pianę trzepać o to , co mam obca moc zabrała i co szablą odbierzemy :) . Tylko ,że to robota na dziesiątki pokoleń i nie wiem od kogo zacząć - Gotów czy już Tatarów:) ps.To prawie jak przyznanie się do winy W dniu 30.08.2021 o 13:56, otton1 napisał: A ja byłem delegatem na ten Zlot, miałem wtedy 30 lat, tyle co PRL. Skorzystałem conieco bo dostałem talon na lodówkę "Szron" ( Nie słyszałem , żeby ktoś tam trafił za karę . Znałem kilku delegatów ale oni tam pojechali w "nagrodę" . To się chyba oportunizm nazywa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 31 Sierpień 2021 Share Napisano 31 Sierpień 2021 45 minut temu, fala napisał: No to wypierdalaj. Cicho Fala , cicho , bo jeszcze posłucha i pomyśli ,że wszyscy muszą z nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 31 Sierpień 2021 Share Napisano 31 Sierpień 2021 27 minut temu, szutnik napisał: Nie słyszałem i jak sprawdziłem wujek G też nie słyszał :( To jest dobre na zły słuch. P.S. kto zlikwidowal mój wcześniejszy wpis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 31 Sierpień 2021 Share Napisano 31 Sierpień 2021 Godzinę temu, fala napisał: No to wypierdalaj. Sam to zrobiłeś wcześniej, w UE nie jesteś to nie pouczaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 31 Sierpień 2021 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2021 19 minut temu, otton1 napisał: Sam to zrobiłeś wcześniej, w UE nie jesteś to nie pouczaj. Dziwne bo mam paszport z napisem Unia Europejska. Nie znasz mnie, nic o mnie nie wiesz , wiec czemu piszesz o mnie te swoje kocopoly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 31 Sierpień 2021 Share Napisano 31 Sierpień 2021 Godzinę temu, szutnik napisał: Nie słyszałem , żeby ktoś tam trafił za karę . Znałem kilku delegatów ale oni tam pojechali w "nagrodę" . To się chyba oportunizm nazywa . Coś chyba źle przeczytałeś mój wpis: ani słowem nie krytykuję tamtego Zlotu. Że nas wydymali, nasz pech. A oportunizm? Coś Ci się chyba pomieszało: przeczytaj moją odpowiedź kol.balansowi; napisałem, że nie byłem ani członkiem ani sympatykiem "S". Fakt znałem oportunistów co zmienili barwy ale to nie ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 31 Sierpień 2021 Share Napisano 31 Sierpień 2021 8 minut temu, fala napisał: Nie znasz mnie, nic o mnie nie wiesz , wiec czemu piszesz o mnie te swoje kocopoly? I vice versa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 31 Sierpień 2021 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2021 17 minut temu, otton1 napisał: I vice versa. No trochę się przedtawiłeś, piszesz że jesteś równolatkiem PRL- wedle mnie to fantazja bo miałbyś 77 lat, a to co i jak piszesz wygląda na max połowę tego. Delegatem na jakieś jaczejki byłeś, no to rzeczywiście powód do chluby, na takie spędy jeżdziły sprawdzone członki z ramienia..... Nawet jeśli to prawda to jak widzę stałeś się neofitą, a niema większej gadziny niż ten gatunek , czego menda Piotrowicz jest najlepszym przykładem, ale to jeden wielu tysięcy. Do tej pory nawet słowa o tobie nie napisałem, czytałem i się zastanawiałem gdzie siętacy wylęgają, a to bardzo proste- neofita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 31 Sierpień 2021 Share Napisano 31 Sierpień 2021 18 minut temu, fala napisał: ......Nie znasz mnie, nic o mnie nie wiesz.... Wiesz, jednak to nie jest tak, że nic o sobie nie wiemy (to i mnie dotyczy). Pisząc na forum, szczególnie w tematach "Towarzyskie-Hyde Park" czasem spontanicznie, bezwiednie napisze się coś o sobie, czy o rodzinie w okolicach Grajewa, czy o braniu udziału w zlocie w 1974 roku czy o innych sprawach. I z takich okruchów informacji składa się jak puzzle wiedzę o osobie. Czasem ta wiedza jest większa, czasem mniejsza. Ważne, aby jej nie wykorzystywać przeciwko drugiemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 31 Sierpień 2021 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2021 1 minutę temu, otton1 napisał: czy o braniu udziału w zlocie w 1974 roku czy o innych sprawach Coś ci się pomerdało, w tym roku to ja do V klasy podstawówki chodziłem i nic mi się nie zlatywało. A posiadanie rodziny w okolicy Grajewa to jakiś powód do wstydu czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 1 Wrzesień 2021 Share Napisano 1 Wrzesień 2021 2 minuty temu, fala napisał: Nawet jeśli to prawda to jak widzę stałeś się neofitą, a niema większej gadziny niż ten gatunek , czego menda Piotrowicz jest najlepszym przykładem, ale to jeden wielu tysięcy. Nie, neofitą nie jestem, jestem opcji "zerowej" - przeczytaj moją odpowiedź balansowi, barw żadnych nie zmieniałem; w każdym razie "czerwonych na "S" czy odwrotnie. Co do neofitów w rodzaju Piotrowicza Twoje stanowisko popieram. A opcja zerowa to jak napisał balans: olewanie ciepłym moczem lewej i prawej strony - po równo, bo obie strony sa tego warte. Czasem niestety to trzeba przypominać każdej ze stron żeby za bardzo nie wpadła w euforię. 2 minuty temu, fala napisał: Coś ci się pomerdało, w tym roku to ja do V klasy podstawówki chodziłem i nic mi się nie zlatywało. A posiadanie rodziny w okolicy Grajewa to jakiś powód do wstydu czy jak? No i znów nieuważnie przeczytałeś mój wpis; ja pisałem o tym, że nie jest tak, że nic o Tobie nie wiem - wiem choćby o rodzinie w okolicach Grajewa (oczywiście żaden powód do wstydu), o wieku - ca.61-62 lata (o rok mogłem sie pomylić), o odbywaniu służby wojskowej w okolicach Nowego Dworu czy w samym miasteczku i jeszcze sporo innych rzeczy. Ty o mnie wiesz, że jestem 75+, to ja zlatywałem czyli brałem udział w zlocie w 1974. Wbrew pozorom nie bylem sprawdzonym członkiem z ramienia......tylko dobrym studentem i to jeszcze rocznik 1944!!!!!! - to był zlot MŁODZIEŻY i to w 30-to lecie PRL a nie MŁODZIEŻY SOCJALISTYCZNEJ (takie zaczęły się kilka lat później ale ja w nich udziału nie brałem) więc dla pluralizmu dokooptowano trochę takich jak ja (po raz pierwszy zresztą i ostatni). Tak więc jak widzisz wiemy jednak o sobie dosyć sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otton1 Napisano 1 Wrzesień 2021 Share Napisano 1 Wrzesień 2021 P.S. ja jestem w innej strefie czasowej ale w tym wieku to już tak spać się nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Wrzesień 2021 Share Napisano 1 Wrzesień 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 1 Wrzesień 2021 Share Napisano 1 Wrzesień 2021 A to Bjar_1 zdziwiony jesteś ? Nie wiedziałeś że Tempelhof był przystosowany do przyjmowania niszczycieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Wrzesień 2021 Share Napisano 1 Wrzesień 2021 I krążowników Imperium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 1 Wrzesień 2021 Share Napisano 1 Wrzesień 2021 Po niezliczonych zamachach stanu co robi rząd? Testuje zamach stanu.Stan wyjątkowy w Polsce. Andrzej Szejna z Lewicy: to testowanie zamachu stanu - Wiadomości (radiozet.pl) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Wrzesień 2021 Share Napisano 1 Wrzesień 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartee Napisano 1 Wrzesień 2021 Share Napisano 1 Wrzesień 2021 2.09.1939 - odezwa i takie tam słowa: "...oddamy,...na ołtarzu Ojczyzny, ...nasze mienie,,," to o jakie roszczenia kaman, że się zapytam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 1 Wrzesień 2021 Share Napisano 1 Wrzesień 2021 Wystarczy w google wpisać żydowskie bramy powitalne... I Wehrmacht i krasną armię witali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 1 Wrzesień 2021 Share Napisano 1 Wrzesień 2021 Bo oni tacy zawsze obrotowi są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 2 Wrzesień 2021 Share Napisano 2 Wrzesień 2021 A tymczasem kaczyści ściągnęli na granicę tajemniczą wunderwaffe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 2 Wrzesień 2021 Share Napisano 2 Wrzesień 2021 Czekam kiedy skończą testy i ruszy prawdziwa inwazja - pochód 2,3 lub 5 tyś. ... Na razie to takie zabawne i niegroźne przecież: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 2 Wrzesień 2021 Share Napisano 2 Wrzesień 2021 Nie wygląda to dobrze. 46 minut temu, takafura napisał: Czekam kiedy skończą testy i ruszy prawdziwa inwazja - pochód 2,3 lub 5 tyś. pochód 2,3 lub 5 tys. tanków może być groźny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 2 Wrzesień 2021 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2021 W dniu 1.09.2021 o 13:03, bjar_1 napisał: Prezenterzy qurvizji są już gotowi........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.