srbm Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 Wziął przykład ze swoich pisowskich kolegów, nie od dziś wiadomo, że to jedna sitwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 34 minuty temu, bjar_1 napisał: Wziął przykład ze swoich pisowskich kolegów, nie od dziś wiadomo, że to jedna sitwa. W sumie to jeden i ten sam STYROPIAN, który najpierw dorwał się do władzy na plecach robotników, aby ich później puścić nawet nie w skarpetkach, ale całkiem boso... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 Od 6 lat wielkich protestów nie ma, czyli opłacało się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 Luz Panowie , luz... Przemawia przez Was wyrobiona niechęć do polityków , którą a i owszem podzielam ale należy rozgraniczyć ją od obowiązującego prawa. Rozdzielność majątkowa Tuska nie dziwi mnie - zagwarantuje któryś z Was , że pod byle pozorem i wyssanym z palucha pretekstem nie zostanie o coś oskarżony i aresztowany prewencyjnie na kilka( kilkanaście ) miesięcy?Bez majątku żony nawet nie będzie na kaucję :( Przykład Gawłowskiego, który odsiedział kilka miesięcy a sprawa ciągnie się już 3 lata ( stan oskarżenia) i nie spodziewam się , że do końca tej kadencji wyląduje w ogóle w sądzie . Sprawa Wąsacza zakończyła się po 20 latach uniewinnieniem ! W pewnych kwestiach powinniśmy odrzucić osobiste animozje . Gdyby prorok odpowiedzialny za fałszowanie lub naciąganie dowodów w sprawie np. Komendy odpowiedział karnie i stracił emeryturę , to może i w innych sprawach mielibyśmy większy porządek. Każdy widział pałowanie Wiplera i choć nie mam zbyt wielkiego szacunku dla tego osobnika , to i ślepy by dostrzegł , że policja przekroczyła swoje uprawnienia i zasadniczo nie ma co się cieszyć , że go spałowali. Dzisiaj jednego , jutro nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 Okazuje się, że przepisywanie majątku może być słuszne i niesłuszne... Od wczoraj trwa prawdziwy festiwal hipokryzji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 No jak dla ciebie festiwal hipokryzji trwa dopiero od wczoraj, to pogratulować dobrego samopoczucia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 Rzadko tv oglądam, to i samopoczucie mam dobre, czego i wszystkim życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 11 minut temu, srbm napisał: Okazuje się, że przepisywanie majątku może być słuszne i niesłuszne... Od wczoraj trwa prawdziwy festiwal hipokryzji. Mylisz przepisywanie ( co mnie nie rusza ) z ukrywaniem ( co jest w polityce naganne) I nie sądzę , z całą moją niechęcią do Tuska , żeby bronił jak lew informacji o stanie posiadania żony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 4 minuty temu, szutnik napisał: Mylisz przepisywanie ( co mnie nie rusza ) z ukrywaniem ( co jest w polityce naganne) I nie sądzę , z całą moją niechęcią do Tuska , żeby bronił jak lew informacji o stanie posiadania żony :) Donald Tusk jak Mateusz Morawiecki. Też przepisał majątek na żonę - WP Wiadomości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 20 minut temu, srbm napisał: Donald Tusk jak Mateusz Morawiecki. Też przepisał majątek na żonę - WP Wiadomości Jeździ po Polsce , to zapytaj czy ujawni . Pierwszy obiecywał ( nawet jakaś ustawa była szykowana ) i co? I znajdź jeszcze wątpliwości co do jego pochodzenia . W drugim wypadku wątpliwości , szczególnie co do działki kurii wrocławskiej ma chyba każdy... Ale może akurat wtedy przechodził z żoną .... i tragarzami obok kurii i tak przypadkiem kupili :) To przecież się często zdarza .... szczególnie ostatnio.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 Czego obawiał się D. Tusk w 2017r.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 16 minut temu, srbm napisał: Czego obawiał się D. Tusk w 2017r.? Wyborów 2019? Nie wiem:( Ja zacząłem myśleć o takiej opcji dopiero gdy wjechała mi skarbówka z Vatowską kontrolą , tzw. krzyżówką i uświadomiłem sobie ,że mogą mi zabrać wszystko za niewinność.Fakt, miałem więcej szczęścia niż rozumu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 Straszne. Mogłeś skończyć w jakimś łagrze na wyspach wolińskich. Zatem przypominam: Żona Gosia odczuwała zagrożenie w związku z nagonką, więc mąż Donald, który siedział w Brukseli i był poza zasięgiem jakiegokolwiek zagrożenia, przepisał majątek na zagrożoną Gosię, która została w Polsce. Tak, to logiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 srbm "Czego obawiał się D. Tusk w 2017r.? " Od ilu lat i za co ciągają po sądach młodego Tuska? A jednocześnie ilu osobom, które były na poważnie umoczone w obie afery nawet nie wysłano wezwania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 Historia z tuskowym majątkiem już jest nazywana aferą. Niedobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 7 Sierpień 2021 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2021 6 minut temu, srbm napisał: Historia z tuskowym majątkiem już jest nazywana aferą. Niedobrze. Tak, wśród wielbicieli radia z ryjem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 srbm- ale masz świadomość, że to po prostu tonący brzydko się chwyta? Przy czym tonący jest w tej sytuacji prezes z obsługą i tragarzami... ID padła, TVN padnie, Polski Ład pod obstrzałem... Akurat o Mistrzu Power-pointa i kilku osobach z nim związanych, w Stolycy zDolnego Śląska "legendy" krążą i mam (nie)przyjmeność znać kilku bohaterów pierwszych stron gazet, o których się wspominało, a którymi prokurator się teraz interesuje :-) PS W 2006 roku premier przedstawił następującą wersję wydarzeń: „O możliwości nabycia działek na Oporowie dowiedziałem się od księdza kardynała Henryka Gulbinowicza. Moja rodzina od wielu lat dobrze zna księdza kardynała i z tego powodu czasami bywam u niego w gościnie. vs Centrum Informacyjnego Rządu: „wiedzę o możliwości zakupu działki Pani Iwona Morawiecka pozyskała m.in. od znajomego, który zajmował się pośrednictwem w sprzedaży nieruchomości”. Tudzież nie martwi, że siedzi MM z biskupem, koniaczek, cygaro, brydż i nagle pada propozycja, że "A ja ci działkę sprzedam za..."? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 2 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: srbm- ale masz świadomość, że to po prostu tonący brzydko się chwyta? Przy czym tonący jest w tej sytuacji prezes z obsługą i tragarzami... ID padła, TVN padnie, Polski Ład pod obstrzałem... Akurat o Mistrzu Power-pointa i kilku osobach z nim związanych, w Stolycy zDolnego Śląska "legendy" krążą i mam (nie)przyjmeność znać kilku bohaterów pierwszych stron gazet, o których się wspominało, a którymi prokurator się teraz interesuje :-) PS W 2006 roku premier przedstawił następującą wersję wydarzeń: „O możliwości nabycia działek na Oporowie dowiedziałem się od księdza kardynała Henryka Gulbinowicza. Moja rodzina od wielu lat dobrze zna księdza kardynała i z tego powodu czasami bywam u niego w gościnie. vs Centrum Informacyjnego Rządu: „wiedzę o możliwości zakupu działki Pani Iwona Morawiecka pozyskała m.in. od znajomego, który zajmował się pośrednictwem w sprzedaży nieruchomości”. Fala twerdzi, że jesteś wielbicielem jakiegoś radia z ryjem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 srbm- gdybym ja jeszcze uważał, że sprawa majątku DT jest aferą... To już nawet pal licho, że radia nie słucham... Ale rozumiem, że znów zabrakło argumentów, więc za przeinaczenia się bierzesz.. Spoko- ani nic nowego, ani nie jestem zdziwionym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 28 minut temu, srbm napisał: Straszne. Mogłeś skończyć w jakimś łagrze na wyspach wolińskich. Piszesz jak etatowa biurwa , której większość przepisów nie dotyczy . Vatowska kontrola krzyżowa w latach funkcjonowania w najostrzejszej postaci mogła doprowadzić do wymierzenia mi kary nawet do 5mln zł ( uznaniowo) za to, że mój kontrahent nie odprowadził Vat'u od mojej faktury zakupowej.To na mnie spadał obowiązek sprawdzania rzetelności kontrahenta. Gratuluje poczucia humoru... Jeżeli masz jakieś wątpliwości co do legalności majątku "Gosi" , to je zapodaj a nie rzucaj łajnem. Wątpliwości zakupu działek przez MM są powszechnie znane a zaginięcie pewnych dokumentów w kurii bardziej niż dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 4 minuty temu, szutnik napisał: Piszesz jak etatowa biurwa , której większość przepisów nie dotyczy . Vatowska kontrola krzyżowa w latach funkcjonowania w najostrzejszej postaci mogła doprowadzić do wymierzenia mi kary nawet do 5mln zł ( uznaniowo) za to, że mój kontrahent nie odprowadził Vat'u od mojej faktury zakupowej.To na mnie spadał obowiązek sprawdzania rzetelności kontrahenta. Gratuluje poczucia humoru... Jeżeli masz jakieś wątpliwości co do legalności majątku "Gosi" , to je zapodaj a nie rzucaj łajnem. Wątpliwości zakupu działek przez MM są powszechnie znane a zaginięcie pewnych dokumentów w kurii bardziej niż dziwne. Chyba nie przeczytałeś. Więc jeszcze raz: Żona Gosia odczuwała zagrożenie w związku z nagonką, więc mąż Donald, który siedział w Brukseli i był poza zasięgiem jakiegokolwiek zagrożenia, przepisał majątek na zagrożoną Gosię, która została w Polsce. Tak, to logiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 7 minut temu, Czlowieksniegu napisał: srbm- gdybym ja jeszcze uważał, że sprawa majątku DT jest aferą... To już nawet pal licho, że radia nie słucham... Ale rozumiem, że znów zabrakło argumentów, więc za przeinaczenia się bierzesz.. Spoko- ani nic nowego, ani nie jestem zdziwionym... Ciekawe jak na kogoś kto jest w stanie posunąć się do umieszczenia zmyślonej wypowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Jastrzebski Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 @srbm Tusk od 2014 wielokrotnie wracał do domu. Taka to była logika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 7 Sierpień 2021 Share Napisano 7 Sierpień 2021 Słyszałem plotkę, że miał immunitet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.