bjar_1 Napisano 8 Marzec 2023 Share Napisano 8 Marzec 2023 A gdyby tak, jeden z drugim, szkalunek na polski karabinek Grot był wielką polską mistrzowską maskirowką? Gdyby te wszystkie raporty były wyjątkowo dobrze napisanym scenariuszem zmyły? Czy nie może być tak, że: - po pierwsze primo: celowo wrzuca się w przestrzeń raporty o wadach Grota, aby wróg myślał, że to bardzo słaba broń; - po drugie primo: Grot ma pewne mankamenty, które się uwypukla, aby wróg myślał, że to bardzo słaba broń; - i po trzecie primo ultimo: w chwili próby Groty, czyli konieczności użycia SZ RP wyposażonych już w pełni w Groty i Beryle, tak jak jest planowane, okaże się że to bardzo dobra broń zadająca duże straty przeciwnikowi. Bo być może Grot to jedna wielka maskirowka, jak Gruppenfuhrer WOLF z naszego ulubionego Klossa? G - Groźny jak Najman R - Ramię nie boli po 30 magazynkach raz za razem O - Optykę ma niezłą z PCO T - Trytytki są już passe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 8 Marzec 2023 Share Napisano 8 Marzec 2023 W dniu 11.02.2023 o 10:50, Jedburgh_Ops napisał: Twój film chyba się nie spodobał. Wziąłem tylko kadr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 8 Marzec 2023 Share Napisano 8 Marzec 2023 Chyba udało się znaleźć kolejnego A0 (postać z lewej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 8 Marzec 2023 Share Napisano 8 Marzec 2023 3 godziny temu, canabis.dw napisał: Coraz wyraźniej widać, że na pis będzie głosować właśnie ta część społeczeństwa, która nigdy nie zmienia zdania! I tą swoją stabilność poglądów uważają oni za największą cnotę charakteru Tok myślenia zawiera kilka wad: uogólniasz, generalizujesz, polemizujesz z własnymi wyobrażeniami ( fobiami ?) a nie z czymś rzeczywistym ;) Ps. Choć miło że pisząc o "części społeczeństwa głosującej na pis" nie użyłeś rytualnych zaklęć " ciemny lud: "funkcjonariusze partyjni" "katotalibowie" złodzieje, alkoholicy ( bo każdy złodziej to pijak). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 8 Marzec 2023 Share Napisano 8 Marzec 2023 3 godziny temu, karpik napisał: Kiedyś nawet próbowałem z wami dyskutować. Teraz leję na was ciepłym moczem. Kwintesencja kultury, tolerancji i sztuki dyskutowania. Post tak pięknie pokazuje mentalność że mój komentarz jest zbędny, wszystko w temacie. Miłego wieczoru życzę :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik.S Napisano 8 Marzec 2023 Share Napisano 8 Marzec 2023 48 minut temu, takafura napisał: Ps. Choć miło że pisząc o "części społeczeństwa głosującej na pis" nie użyłeś rytualnych zaklęć " ciemny lud: "funkcjonariusze partyjni" "katotalibowie" złodzieje, alkoholicy ( bo każdy złodziej to pijak). Jeszcze za falą i karpikiem pisdzielcy. Tak tylko uzupełniam dla jasności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 9 Marzec 2023 Share Napisano 9 Marzec 2023 12 godzin temu, bjar_1 napisał: A gdyby tak, jeden z drugim, szkalunek na polski karabinek Grot był wielką polską mistrzowską maskirowką? W przypadku ostatniego artykułu w onecie mogło zwyczajnie chodzić o tanią reklamę. Nie ważne co mówią, ważne że mówią o onecie. Czyli chodzi o kasę. Chyba Benetton jako pierwszy wprowadził ten typ reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suwa Napisano 9 Marzec 2023 Share Napisano 9 Marzec 2023 Wiceminister obrony narodowej Marcin Ociepa: Prowadzone są kampanie dyskredytujące broń polskiej produkcji https://i.pl/wiceminister-obrony-narodowej-marcin-ociepa-prowadzone-sa-kampanie-dyskredytujace-bron-polskiej-produkcji/ar/c1-17354923 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morek Napisano 9 Marzec 2023 Share Napisano 9 Marzec 2023 https://www.facebook.com/watch?v=750190049971811 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Marzec 2023 Share Napisano 10 Marzec 2023 (edytowane) Kogo miażdży raport w sprawie karabinków Grot? Cz.1 https://defence24.pl/sily-zbrojne/kogo-miazdzy-raport-w-sprawie-karabinkow-grot-cz1-komentarz Edytowane 10 Marzec 2023 przez bjar_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canabis.dw Napisano 10 Marzec 2023 Share Napisano 10 Marzec 2023 https://defence24.pl/sily-zbrojne/kogo-miazdzy-glos-z-frontu-karabinek-grot-na-ukrainie-cz2-komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canabis.dw Napisano 10 Marzec 2023 Share Napisano 10 Marzec 2023 Być może artykuł onetu jest tendencyjny, ale "biznesowo" grota rozwaliła decyzja o wysłaniu broni wycofanej z wotu na Ukrainę bez modernizacji, oraz zależność jakość-cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 10 Marzec 2023 Share Napisano 10 Marzec 2023 W dniu 8.03.2023 o 17:41, karpik napisał: Pal licho treść starego artykułu, którego nawet nie chce mi się czytać. Za to zdjęcie, które wstawiasz jest tak głupie, że aż śmieszne. Zdjęcie czysto propagandowe- czyściutka broń, pozowany, wręcz ustawiony "żołnierz". Nie ustawiony uchwyt. Do jego wzrostu nie dałoby się strzelać. Prosto ze skrzyni. W tej pozycji uchwyt dostaliśmy w nowej broni. To, że to "żołnierz" widać od razu. Pierwsze czego uczą podczas obchodzenia się z bronią, to " palec na spuście to ostatnia, a nie pierwsza faza "strzału"" U nas, za palec na spuście podczas zbiórki na strzelnicy, nie zaliczało się strzelania. Kompromitacja w wydaniu D24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 10 Marzec 2023 Share Napisano 10 Marzec 2023 6 minut temu, Tailor napisał: Kompromitacja w wydaniu D24 Potwierdziłeś tym wpisem, że nie masz pojęcia o broni i to, że to propagandowe zdjęcia Porównaj tamto zdjęcie z tym i powiedz czemu to dwie różne giwery i dlaczego nie mógłby z tej strzelać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Marzec 2023 Share Napisano 10 Marzec 2023 Teraz, Tailor napisał: Kompromitacja w wydaniu D24 Napisz lepszy artykuł o tych Grotach na Ukrainie specu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 10 Marzec 2023 Share Napisano 10 Marzec 2023 5 minut temu, bjar_1 napisał: Napisz lepszy artykuł o tych Grotach na Ukrainie To był żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 10 Marzec 2023 Share Napisano 10 Marzec 2023 Jako, że z wiadomym artykułem rozprawiło się kilku specjalisów pora na coup de grace w wykonaniu literata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Marzec 2023 Share Napisano 10 Marzec 2023 No tak. Problem w tym, że na wojnę trafiły poprawione A2 jak i A1 wśród których są szrotowate egzemplarze. Czego tu nie rozumieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 10 Marzec 2023 Share Napisano 10 Marzec 2023 1 minutę temu, Tailor napisał: Jako, że z wiadomym artykułem rozprawiło się kilku specjalisów pora na coup de grace w wykonaniu literata Ooo. Wczoraj skończyłem "Chołod". Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tailor Napisano 10 Marzec 2023 Share Napisano 10 Marzec 2023 A propos Twardocha https://zrzutka.pl/gvxxab?fbclid=IwAR3lMrCTUptT4Kc6YPLGqAeSb2e1uaac3BUt9Ym8St8IuVZB3U-MywdlWF4 Na Ukrainę trafiły warianty A0 (umieściłem kilka zdjęć), A1 i A2. Przy czym te ostatnie w homeopatycznych ilościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł80 Napisano 10 Marzec 2023 Share Napisano 10 Marzec 2023 Karpik Ty niemiecka onuco:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 10 Marzec 2023 Share Napisano 10 Marzec 2023 (edytowane) 37 minut temu, Paweł80 napisał: Karpik Ty niemiecka onuco:)))) O co Ci chodzi? Jak ten gość coś udowadnia to napisz, bo wytrzymałem 3 min. memłania tego typa i więcej nie chce. W pierwszych słowach stawia wyroki i odmawia dobrej woli autorom, kłamie, że wszystko w pierwszym artykule było nieprawdą o grocie i wyjeżdża z "racją stanu" - masz chwalić polskie, inaczej jesteś niemiec, żyd, cyklista itd. Używam grota od 3 lat i mogę o nim pogadać z kimś kto go używa, a nie z tailorem, który dałby się pochlastać, że to najlepsza broń na świecie, a żadnej w rękach nie miał. Edytowane 10 Marzec 2023 przez karpik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł80 Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 Czyli od 3 lat powinieneś może machać cepem "wielki" wotowcu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 4 minuty temu, Paweł80 napisał: Czyli od 3 lat powinieneś może machać cepem "wielki" wotowcu! Widziałeś co pisałem w tym wątku o grocie czy tak sobie chcesz się pultać bo "racją stanu" bez odniesienia się do zalet i wad o których wspominałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł80 Napisano 11 Marzec 2023 Share Napisano 11 Marzec 2023 Napisano 25 Styczeń 2021 I żeby nie było. Broń jest wygodna, celna i prawie bezodrzutowa. To spełnia wymogi karabinka sportowego. Od sprzętu bojowego żołnierze wymagają czegoś więcej. MON wie, producent wie i długo, długo nie zobaczymy tej broni na polu walki, choćby na misji. Bo wtedy by się wydało Łebku ze szpikiem pod nosem. Rok nie minął i co? Doceniany jest na froncie przez ludzi z którymi gdzieś tam rozmawiam. Za to z Tobą polemizował więcej nie będę, bo mi czasu szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi