Jump to content

Grot to szrot

Erih

Recommended Posts

Godzinę temu, MarekA napisał:

Jedno nie wyklucza drugiego: w cywilu mogła pracować jako modelka.

Znaczy, jej godziny są policzone w przypadku trafienia na front.

Edited by fala

2 godziny temu, fala napisał:

Znaczy, jej godziny są policzone w przypadku trafienia na front.

Chodzi ci o to że kiedyś gdy żołnierz trzymał karabin kolbą do góry to oznaczało że się poddawał? Godziny tej żołnierki na froncie są policzone ponieważ trzymając w ten sposób broń sygnalizuje chęć poddania się?

Teraz, MarekA napisał:

Chodzi ci o to że kiedyś gdy żołnierz trzymał karabin kolbą do góry to oznaczało że się poddawał? Godziny tej żołnierki na froncie są policzone ponieważ trzymając w ten sposób broń sygnalizuje chęć poddania się?

Widzę że o broni wiesz tyle co o życiu na planecie QW174853

29 minut temu, fala napisał:

Widzę że o broni wiesz tyle co o życiu na planecie QW174853

Byłem tam dwa tygodnie temu - nic ciekawego. Poza piwem. A teraz zastanów się przez chwile. Jak wygląda możliwość zapiaszczenia lufy broni w zwykłych warunkach wojennych? Broń zasypywana jest ziemią z wybuchów, żołnierz w stresie zahaczy lufą o ścianę okopu i nawet tego nie zauważy. Zanieczyści broń w czasie upadku pod ostrzałem. Mamy sytuację bytowania w prymitywnych warunkach pod ogniem przeciwnika całymi dniami. Wojskowa broń dla której niebezpieczne jest oparcie lufy o ziemie jest do d...

8 minut temu, MarekA napisał:

Byłem tam dwa tygodnie temu - nic ciekawego. Poza piwem. A teraz zastanów się przez chwile. Jak wygląda możliwość zapiaszczenia lufy broni w zwykłych warunkach wojennych? Broń zasypywana jest ziemią z wybuchów, żołnierz w stresie zahaczy lufą o ścianę okopu i nawet tego nie zauważy. Zanieczyści broń w czasie upadku pod ostrzałem. Mamy sytuację bytowania w prymitywnych warunkach pod ogniem przeciwnika całymi dniami. Wojskowa broń dla której niebezpieczne jest oparcie lufy o ziemie jest do d...

Chodzi o wyrobione nawyki, jak sie np. czołgasz z bronią to trzymasz ją w specyficzny sposób zmniejszając ryzyko zapiaszczenia zamka i lufy:

31377

Dla każdej broni zabójcze jest opieranie lufy o ziemię. Ale tu oceniałem wyłącznie nieprofesjonalne zachowanie żołnierki.

Zrób tak na strzelnicy w obecności instruktora i zobaczysz jak się zagotuje :))

Edited by takafura

Godzinę temu, MarekA napisał:

No jak to mowią, nie kop się z koniem......

6 godzin temu, MarekA napisał:

Masz racje, z koniem nie warto się kopać. Koń nawet nie chce sprawdzić czy broń dotyka ziemi.

grot.jpg

Masz rację, magazynek oparty o kolano utrzymuje broń nad ziemią :)

Sorry za zamieszanie.

W dniu 19.03.2023 o 19:10, takafura napisał:

Masz rację, magazynek oparty o kolano utrzymuje broń nad ziemią :)

Sorry za zamieszanie.

mundralo! temu kolesiowi z filmiku też byś broń zabrał? (ok 9 minuta)

Edited by Paweł80

29 minut temu, Paweł80 napisał:

Jako kapral swojemu podwładnemu na strzelnicy w trakcie ćwiczeń ? Oczywiście.

Ty też uważasz że B.L.O.S. to zasady dla cieniasów ;)

W dniu 20.03.2023 o 22:21, Paweł80 napisał:

Aż się zagotowałem. Tydzień ZOMZ minimum, a jeżeli uszkodził broń... I psinco by mnie interesowało, czy to sytuacja bojowa czy taktyka na poligonie. Wrrróć! W sytuacji bojowej sankcja x 2.