Tyr Napisano 21 Grudzień 2019 Share Napisano 21 Grudzień 2019 25 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Ić sobie... Nie wiem, dlaczego mnie w to wciągnąłeś... No widzisz, jak mawiają wdzięczność ludzka nie zna granic;) Dobrze, że nie pojechał z tekstem: Taki grzeczny był, nie palił i nie pił...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 21 Grudzień 2019 Share Napisano 21 Grudzień 2019 3 minuty temu, Sowa74 napisał: Taki osobnik to lata polskim władzom , nie mają nic do roboty tylko zajmować się jakimś pajacem, podłapał sposob na reklame od PO zagranicą opluć Polskę która go żywi Mówisz o tym nierządzie którym od kilku lat RP stoi, o tych Banasiach ,Kuchcińskich i reszcie menażerii? 5 minut temu, Sowa74 napisał: Jego wrogiem nie są polskie władze, tylko białaczka która wkrótce wróci. Plucie jak to plucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 21 Grudzień 2019 Share Napisano 21 Grudzień 2019 8 minut temu, Koloman napisał: Oczywiście!!! W wojsku, tym ludowym, robiłem gazetki ścienne i materiały do prasówek to i słownictwo posiadłem. Teraz to ono trochę niedzisiejsze. To wiele tłumaczy, też byłem w ludowym 82-84 i pamiętam kto takie gazetki robił.Nie masz nic gorszego nad neofitę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 21 Grudzień 2019 Share Napisano 21 Grudzień 2019 Tyr- nie każdy może być tak męski jak Ty... A to, że nie piję herbaty i alkoholu? Ani to smaczne, ani zdrowe... PS Najlepsze są Lucky Strike bez filtra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 21 Grudzień 2019 Share Napisano 21 Grudzień 2019 6 minut temu, Tyr napisał: No widzisz, jak mawiają wdzięczność ludzka nie zna granic;) Dobrze, że nie pojechał z tekstem: Taki grzeczny był, nie palił i nie pił...;) No widzisz, ty byś jeszcze epitetami obrzucił i bejsbolem przyłożył, gdzie mnie tam do "prawdziwego" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 21 Grudzień 2019 Share Napisano 21 Grudzień 2019 Ciul z zasobami i przemysłem, ale symptomatyczne jest określenie Polski przez noblistkę jako: "TEN KRAJ" - to chyba wszystko wyjaśnia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koloman Napisano 21 Grudzień 2019 Share Napisano 21 Grudzień 2019 1 godzinę temu, fala napisał: To wiele tłumaczy, też byłem w ludowym 82-84 i pamiętam kto takie gazetki robił.Nie masz nic gorszego nad neofitę. Ooooo!!!!!!!!!! To też wiele tłumaczy: rocznik 82-84, zbrojne ramię Władzy Ludowej i Partii w stanie wojennym. ..... za Twą wierność niezłomną dla Partii,za Twe serce - dla Partii bijące -ściskam Twą dłoń uzbrojonąi słowa przesyłam gorące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 21 Grudzień 2019 Share Napisano 21 Grudzień 2019 No widzisz ignorancie, stan wojenny wprowadzono 13.12.1981. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 21 Grudzień 2019 Share Napisano 21 Grudzień 2019 1 godzinę temu, Koloman napisał: Ooooo!!!!!!!!!! To też wiele tłumaczy: rocznik 82-84, zbrojne ramię Władzy Ludowej i Partii w stanie wojennym. ..... za Twą wierność niezłomną dla Partii,za Twe serce - dla Partii bijące -ściskam Twą dłoń uzbrojonąi słowa przesyłam gorące. Łun teraz Metysów i innych czerwonych eksterminuje, bo władze Kanady przymykają oko na takich zwyroli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koloman Napisano 21 Grudzień 2019 Share Napisano 21 Grudzień 2019 Godzinę temu, fala napisał: No widzisz ignorancie, stan wojenny wprowadzono 13.12.1981. zniesiono go 22 lipca 1983 roku czyli akurat okres służby (82-84) pasuje. Na początek to się kolega "fala" nie załapał ale do końca stanu wojennego wiernie służył. A nawet dłużej. I kto tu jest ignorantem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 21 Grudzień 2019 Share Napisano 21 Grudzień 2019 21 godzin temu, Koloman napisał: Czyli informacje na tej tablicy są nieprawdziwe? Czytaj ze zrozumieniem Nie było ..... bezpiecznie . To był czas , gdy za zwykłe , zadawnione urazy wrzucano granat przez okno w nocy . Sam mieszkam w domu , którego przedwojennego właściciela zabił powojenny za delikatne zwrócenie uwagi a następnie owego mordercę zabił "Lalek" i mimo upływu lat nikt o tym mówić nie chce. A żeby było zabawniej wszyscy byli Polakami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 21 Grudzień 2019 Share Napisano 21 Grudzień 2019 Godzinę temu, zuki napisał: Łun teraz Metysów i innych czerwonych eksterminuje, bo władze Kanady przymykają oko na takich zwyroli. 48 minut temu, Koloman napisał: Na początek to się kolega "fala" nie załapał ale do końca stanu wojennego wiernie służył. A nawet dłużej. Wiec po raz setny będzie na tym forum. "Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem". Co też niniejszym czynię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 21 Grudzień 2019 Share Napisano 21 Grudzień 2019 4 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: PS Najlepsze są Lucky Strike bez filtra... Cienias ! Tylko Ligeros ( chyba nie było z filtrem ) i zastępczo Gitanes Mais Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 22 Grudzień 2019 Share Napisano 22 Grudzień 2019 20 godzin temu, balans napisał: Jak w ogóle można przyrównać deportacje Ukraińców, do okrutnych zbrodni na Polakach na Wołyniu i w Małopolsce Wschodniej. Podczas deportacji nikt nie nabijał małych Ukraińców na sztachety w płocie, nie rozcinał brzuchów ciężarnym Ukrainkom, ani nie rżnął piłami ukraińskich chłopów. Nie podobało im się w Polsce, to do widzenia. Polaków, Niemców i wielu innych też wtedy masowo deportowano z terenów ich zamieszkania i nikt tego nie nazywa zbrodnią, ale najwyżej krzywdą lub niesprawiedliwością. Przeczytaj jeszcze raz , to co zacytowałeś , bo jak widzę masz problem ze zrozumieniem słowa pisanego. I tak, jak się spodziewałem znowu wrzucasz na jakąś szalę i próbujesz wartościować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koloman Napisano 22 Grudzień 2019 Share Napisano 22 Grudzień 2019 40 minut temu, fala napisał: "Nie wdawaj się w rozmowę z głupim. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem". Co też niniejszym czynię. No i wreszcie pełna zgodność poglądów między nami. Też to czynię niniejszym. Amen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koloman Napisano 22 Grudzień 2019 Share Napisano 22 Grudzień 2019 54 minuty temu, szutnik napisał: Czytaj ze zrozumieniem Nie było ..... bezpiecznie . To był czas , gdy za zwykłe , zadawnione urazy wrzucano granat przez okno w nocy . Sam mieszkam w domu , którego przedwojennego właściciela zabił powojenny za delikatne zwrócenie uwagi a następnie owego mordercę zabił "Lalek" i mimo upływu lat nikt o tym mówić nie chce. A żeby było zabawniej wszyscy byli Polakami. Ja nie potrzebuję eseju na temat bezpieczeństwa lub niebezpieczeństwa. Niebezpiecznie było w całej Polsce, w Warszawie, w Łodzi, Radomiu i tak dalej. Ja chcę wiedzieć czy ta tablica na cmentarzu w Radrużu podaje informacje prawdziwe czy nieprawdziwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 22 Grudzień 2019 Share Napisano 22 Grudzień 2019 7 godzin temu, szutnik napisał: Przeczytaj jeszcze raz , to co zacytowałeś , bo jak widzę masz problem ze zrozumieniem słowa pisanego. I tak, jak się spodziewałem znowu wrzucasz na jakąś szalę i próbujesz wartościować Czytać ze zrozumieniem potrafię. Mnie tylko obraża Twoje przyrównanie deportacji do zbrodni. Zbrodnią to było ludobójstwo Polaków na Wołyniu i w Małopolsce Wschodniej, do tego to była wyjątkowo okrutna zbrodnia. A deportacja nie była zbrodnią, była wymianą ludności - Polaków, którzy też od pokoleń zamieszkiwali wschodnie tereny przesiedlono do Polski, a Ukraińców na Ukrainę. Obie nacje mogą mieć z tego powodu poczucie krzywdy, ale dzięki temu uniknięto wojny domowej na dużą skalę, a po 89-tym roku powtórki z Jugosławii. Do tego dostaliście w w gratisie polski Lwów, więc już nie płacz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 22 Grudzień 2019 Share Napisano 22 Grudzień 2019 Do korabkowa i jemu podobnych Choć byście odcisków na spoconych paluszkach dostali od klikania negatywów i kleksa w majty puścili ze złości, nie zmienicie tego, że w społeczeństwie odrodził się patriotyzm i świadomość narodowa. Nie dość tego w Europie też zaczyna. Już dawno przestało być wyznacznikiem dobrego tonu i intelektu słuchanie kreowanych przez polskojęzyczne media "autorytetów" wciskających pedagogikę wstydu, przez zakłamywanie historii i szkalowanie Polski. Zostało jeszcze trochę kanalii, które za cel życiowy i źródło dochodu obrały sobie walkę z Polskością ale to ostatnie podrygi takich szumowin... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 22 Grudzień 2019 Share Napisano 22 Grudzień 2019 Godzinę temu, balans napisał: Czytać ze zrozumieniem potrafię. Mnie tylko obraża Twoje przyrównanie deportacji do zbrodni. Zbrodnią to było ludobójstwo Polaków na Wołyniu i w Małopolsce Wschodniej, do tego to była wyjątkowo okrutna zbrodnia. A deportacja nie była zbrodnią, była wymianą ludności - Polaków, którzy też od pokoleń zamieszkiwali wschodnie tereny przesiedlono do Polski, a Ukraińców na Ukrainę. Obie nacje mogą mieć z tego powodu poczucie krzywdy, ale dzięki temu uniknięto wojny domowej na dużą skalę, a po 89-tym roku powtórki z Jugosławii. Do tego dostaliście w w gratisie polski Lwów, więc już nie płacz... Ale z całym dobrodziejstwem dostaliśmy masy Ukraińców osiedlonych na zachodzie i teraz niektórzy piszą porównania "Wisły" do zbrodni ukraińskich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Grudzień 2019 Share Napisano 22 Grudzień 2019 Niektóre ukry po warszawie też chodzą w bluzach wyklentych i z kotwiczką. Widocznie w nich też się odrodził patriotyzm i świadomość narodowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 22 Grudzień 2019 Share Napisano 22 Grudzień 2019 Ja mam kawałek ale Ty na miejscu i nic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Grudzień 2019 Share Napisano 22 Grudzień 2019 Niech se chodzą, rosną z nich tzw. prawdziwi patrioci widocznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowa74 Napisano 22 Grudzień 2019 Share Napisano 22 Grudzień 2019 Godzinę temu, bjar_1 napisał: Niektóre ukry po warszawie też chodzą w bluzach wyklentych i z kotwiczką. Widocznie w nich też się odrodził patriotyzm i świadomość narodowa... Nie wiadomo czy to ukry. Raczej nie ukry, tylko Polacy. Jak mówił pewien youtuber "Jedni chodzą w bluzach wyklętych, inni podrygują przed ścianą w myckach na głowie." Każdy swój patriotyzm przejawia po swojemu. Nawet jak to ukry to wolę takich zasymilowanych z orłem na koszulce niż pisarkę co bredzi jak potłuczona i wstydzi się za "ten kraj". Widzę, że uaktywniła się gnida korabkow, negatywnie ocenia wszystko co ma związek z polskością i patriotyzmem. Jakie to dla nich typowe i powtarzalne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Grudzień 2019 Share Napisano 22 Grudzień 2019 Teraz, Sowa74 napisał: Nie wiadomo czy to ukry. Raczej nie ukry, tylko Polacy. Tak, Polacy mówiący po ukraińsku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowa74 Napisano 22 Grudzień 2019 Share Napisano 22 Grudzień 2019 Lepiej że chodzą w takich, niż z trójzębem na piersi. Część nie wie co nosi, ale część zdaje sobie zapewne z tego sprawę. Widziałem w USA Polaków noszących bluzy z flagą amerykańską. Jakichś stresów z tego powodu specjalnie nie miałem. Tych ukraińczyków jakich znam, a co przyjechali tutaj do pracy oceniam jako spokojnych i cichych ludzi, nawet dosyć pracowitych. Nie pochwalam polityki takiej aby ich tutaj masowo ściągać, ale my na wyspy i na zachód także jeździliśmy. Jak ktoś przyjechał aby pracować, a nie szukać dymu to nie ma co takich ludzi potępiać. Nie mają postawy roszczeniowej, za mieniem bezspadkowym i dotacjami po 100 baniek nie idą., o szwindlach jakichś większych także nie słyszałem, w naszą politykę obecnie nie ingerują jak "naród wybrany" i "czarna zaraza w sutannach". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.