Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
23 minuty temu, takafura napisał:

No i mam porównanie co i jak zrobili Holendrzy co dodatkowo mnie dołuje że jednak można dużo, szybki i wiarygodnie.

A co takiego zrobili Holendrzy? Dostali wrak ot separatystów, którzy zbierali szczątki pod artyleryjskim ostrzałem banderowców. Odsunęli Malezyjczyków od śledztwa, nie dostali nagrań z wieży, no i nie dostali do dziś "twardych dowodów", które im Amerykanie obiecywali.

Napisano
Godzinę temu, Czlowieksniegu napisał:

takafura

Jak dla mnie, porównanie Smoleńska z MH17 ma dość mało sensu. Zwłaszcza, że "zielone ludziki" same o zestrzeleniu poinformowały- później, mimo najróżniejszych wygibasów Moskwy, było już z górki.

Nieistotne co zrobili sprawcy.

Ważne co i w jaki sposób zrobiła międzynarodowa komisja śledcza,w jakim czasie zebrano szczątki, że zrekonstruowano z nich kabinę, jak współpracowano z rodzinami ofiar.

No i nie oddali śledztwa Rosjanom czy Ukraińcom. wykonano sekcje ciał... sporo istotnych różnic.

Napisano

Człowiek jak zwykle, w takich sytuacjach, rżnie głupa, bo zwiększa sobie w ten sposób pole do manipulacji. Jeszcze raz podrzucam materiały z prac komisji Macierewicza. Są w nich opisane metody badań i eksperymenty, za pomocą których  starali się wyjaśnić przebieg katastrofy. Dla Człowieka są niewygodne, dlatego nie odnosi się do faktów, które opisują, tylko woli ogólnie - wicie rozumicie, nic nie ma sensu, Buka ich zje, cyrk z obłędem w oczach itp.  Nie można mieć pretensji, taką ma pracę a przyznać się, że na czymś się nie zna, nie wypada, bo nie za to mu płacą. Dlatego nasz forumowy Copernicus stosuje różne chwyty erystyczne, żeby coś tam udowodnić nie wchodząc w szczegóły, bo i po co, przecież chodzi o to, by gonić króliczka a nie złapać go.   

http://niezalezna.pl/data/internet_RAPORT.pdf

Napisano
2 godziny temu, balans napisał:

Wśród tych "naukowców" nie było ani jednego specjalisty od badania wypadków lotniczych. No gwoli prawdy, to jeden Brytyjczyk się trochę o tą tematykę "otarł", ale zarobił u siebie opinię wyznawcy spiskowych teorii dziejów i szybko się go pozbyto.

Balans, nie wiem skąd u Ciebie to poczucie wyższości, daleko Ci do tych, o których piszesz. Ale nie zniechęcaj się, tu każdy może być ekspertem.

Napisano

les

"Jeszcze raz podrzucam materiały z prac komisji Macierewicza..."

Skoro wszystko (?) jest w tym raporcie (?) opisane i udowodnione, to co podkomisja jeszcze robi i dlaczego o zbadanie śladów ewentualnych MW poprosiła po ogłoszeniu raportu ze śnurka i dlaczego czekamy na ogłoszenie kolejnego?

Napisano

Napiszcie, że to się nie dzieje naprawdę...

Członkowie komisji- sobie pierwsze z brzegu sprawdziłem:

Ewa Anna Gruszczyńska-Ziółkowska

Specjalizuje się w zakresie antropologii muzyki i amerykanistyki. Prowadzi badania etnomuzykologiczne i archeomuzykologiczne na terenie Peru, Ekwadoru, Boliwii.

Tomasz Ziemski

Studia na Wydziale Architektury Politechniki Warszawskiej ukończyłem w 1980 roku. Tematem mojej pracy dyplomowej była zabudowa jednorodzinna. W 1986 roku uzyskałem uprawnienia projektowe, a rok później rozpocząłem samodzielną działalność zawodową. Za osiągnięty dorobek w 1991 roku Minister Kultury i Sztuki przyznał mi status twórcy.

Choć przyznam, że kilka wymienionych ma coś z techniką czy lotnictwem wspólnego.

Napisano
W dniu 28.07.2020 o 08:47, Czlowieksniegu napisał:

les

"Jeszcze raz podrzucam materiały z prac komisji Macierewicza..."

Skoro wszystko (?) jest w tym raporcie (?) opisane i udowodnione, to co podkomisja jeszcze robi i dlaczego o zbadanie śladów ewentualnych MW poprosiła po ogłoszeniu raportu ze śnurka i dlaczego czekamy na ogłoszenie kolejnego?

Albo do mnie piszesz abo mnie blokujesz, gdy robisz to jednocześnie, to trochę żenua.

Napisano
W dniu 27.07.2020 o 22:52, les05 napisał:

Balans, nie wiem skąd u Ciebie to poczucie wyższości, daleko Ci do tych, o których piszesz. Ale nie zniechęcaj się, tu każdy może być ekspertem.

Widzisz ja, w odróżnieniu od zdecydowanej większości "ekspertów" Macierewicza, to przynajmniej się o lotnictwo odrobinę "otarłem", bo nim mnie wzięli w kamasze, to przez prawie 2 lata byłem członkiem aeroklubu... Ja się w tym miejscu zapytowywuję, czy w tej komisji jest chociaż jeden ekspert, który bezpośrednio brał udział w badaniu przynajmniej kilku wypadków lotniczych? Bo ja takiego nie znajduję.

To tak, jakby do szpitala dowieziono ciężki przypadek i zwołano konsylium lekarskie, w skład którego by weszli wybitni: historycy, socjologowie, etnografowie, poloniści i ornitolodzy...

A odnośnie materiałów wybuchowych, to tym samolotem przewożono do kraju żołnierzy z Afganistanu, którzy takie takie ślady wnieśli na mundurach i jeszcze po latach super czułe przyrządy takie ślady MW wykryją.

Pozostaje jeszcze pytanie - po kiego ktoś miał ryzykować zamach na kogoś, kto wtedy miał w kraju katastrofalnie niskie poparcie i nie miał najmniejszych szans na reelekcję?

O złamaniu wszystkich możliwych procedur obowiązujących w lotnictwie podczas tego tragicznego lotu, to już prze litość nie wspominając...

Napisano

Przygotowałem się trunkowo na wysłuchanie rewelacji AM, i za półtorej godziny  jego rewelacji poszło; dwa wina Pinot Grigio rocznik 2015 i Metaxa 0.7l .Bez tego nie dałbym rady wysłuchać tych bredni.

Napisano

"Wypowiedziane przez człowieka, który był wiceprzewodniczącym komisji pana Millera, a który nie pilotował nigdy Tu-154"

To się dzieje na serio? Człowiek z obłędem w oczach, pomijając służbowe loty do USA widział kiedyś z bliska samolot?

PS "Macierewicz obwieścił, że raport jest gotowy i znajduje się w sejfie podkomisji. Jak mówił – dokument może zostać opublikowany w ciągu kwartału."

Czy wiadomo, o jaki kwartał chodzi?

Napisano
3 godziny temu, Czlowieksniegu napisał:

PS "Macierewicz obwieścił, że raport jest gotowy i znajduje się w sejfie podkomisji. Jak mówił – dokument może zostać opublikowany w ciągu kwartału."

Czy wiadomo, o jaki kwartał chodzi?

Chyba nie bardzo, bo wygląda na to, że członkowie tej podkomisji nie życzą sobie ujawnienia ich nazwisk, bo nie chcą się publicznie ośmieszyć.

Napisano

- „Mówię to jako świadek pracy nad poszukiwaniem prawdy, bo sam zaraz po katastrofie pomagałem w tłumaczeniach angielskojęzycznych w 2010, 2011 roku pracowaliśmy całymi nocami, czasami dostawałem teksty o 1-2 w nocy i nie było momentu wytchnienia, abyśmy nie poszukiwali tej prawdy. A więc oddaję panu pokłon panie ministrze i dziękuję za poświęcenie bo wiem ile to kosztowało wszystkich, a szczególnie pana” – dodawał poseł Tarczyński

Napisano

Niech dalej startują/lądują z nieczynnych lotnisk, to się prędzej czy później Smoleńsk powtórzy, bo w lotnictwie nie ma zlituj dla łamiących procedury. Co zresztą do naszych butnych polityków dalej nie dociera., bo w swojej arogancji uważają, że im wszystko wolno.

Napisano
10 godzin temu, balans napisał:

Niech dalej startują/lądują z nieczynnych lotnisk, to się prędzej czy później Smoleńsk powtórzy, bo w lotnictwie nie ma zlituj dla łamiących procedury. Co zresztą do naszych butnych polityków dalej nie dociera., bo w swojej arogancji uważają, że im wszystko wolno.

Będą kolejne Nagrody Darwina, do momentu aż się ławka kadrowa skończy.

Napisano
W dniu 31.07.2020 o 14:10, Czlowieksniegu napisał:

- „Mówię to jako świadek pracy nad poszukiwaniem prawdy, bo sam zaraz po katastrofie pomagałem w tłumaczeniach angielskojęzycznych w 2010, 2011 roku pracowaliśmy całymi nocami, czasami dostawałem teksty o 1-2 w nocy i nie było momentu wytchnienia, abyśmy nie poszukiwali tej prawdy. A więc oddaję panu pokłon panie ministrze i dziękuję za poświęcenie bo wiem ile to kosztowało wszystkich, a szczególnie pana” – dodawał poseł Tarczyński

Byli tacy którzy pomagali, tak jak i wielu teraz czeka na ostateczne wyjaśnienie katastrofy. 

Przeczytaj sobie, co komisja Millera ukryła na dysku pod hasłem DUPA. Już słyszę jak rechoczesz.

http://niezalezna.pl/344010-komisja-millera-ukryla-na-zaszyfrowanym-dysku-badania-cial-ofiar-dupa-takiego-hasla-uzyli

Napisano
21 godzin temu, les05 napisał:

Przeczytaj sobie, co komisja Millera ukryła na dysku pod hasłem DUPA.

I co tam było [rzekomo] do ukrycia? Może to, że ciała były zmasakrowane i poszatkowane bo samolot dachował w lesie? Przecież tak to zawsze wygląda przy tego typu katastrofach.

Winni tej katastrofy sami siebie wtedy ukarali i należy zakończyć już to całą szopkę z podkomisją, bo tylko ośmieszają nasz kraj.