Jedburgh_Ops Napisano 15 Styczeń 2018 Napisano 15 Styczeń 2018 Śpię spokojnie i radośnie, bo w historii powszechnej szumowina zawsze jest tylko efemerydą.
allegrowicz67 Napisano 15 Styczeń 2018 Napisano 15 Styczeń 2018 Jedburgh_Ops -a to kocham czas. On zawsze robi porządek i usuwa wszelkie śmieci cywilizacyjne" - Właśnie to się robi w tym muzeum i chwała władzom za to, że się za to w końcu wzięły.Jedburgh_Ops - Jesteś sierotą po PZPR-PO-PSL-SLD-KOD-Nowoczesnej? Może jeszcze zacytujesz klasyka i wspomnisz o ręce podniesionej...Kazik.S - Masz rację.
fala Napisano 15 Styczeń 2018 Napisano 15 Styczeń 2018 Jeszcze tylko zmieńcie na im. poległego" w Smoleńsku i pełnia szczęścia . allegrowicz zajrzyj Jedburgh_Ops jeszcze w spodnie i pomacaj.
karpik Napisano 15 Styczeń 2018 Napisano 15 Styczeń 2018 Chciałem tylko zauważyć, że jak coś jest narracją polityków(do tego wybiórczo czarno-białą) a nie historyków, to jest to propaganda.
allegrowicz67 Napisano 15 Styczeń 2018 Napisano 15 Styczeń 2018 fala - Zawsze musisz prezentować własny poziom"?
Czlowieksniegu Napisano 15 Styczeń 2018 Autor Napisano 15 Styczeń 2018 ...Norman Davies i Timothy Snyder ..."Kazik.S (162 / 33) 2018-01-15 13:29:13Próbowałeś coś z ich książek przeczytać?Nawet, jeśli nie dasz rady, to przynajmniej u Daviesa, w większości, są obrazki- zachęcam.PS Ciekawe, że nie przeszkadza władzy, że Musiał to azylant z Niemiec, który studiował w Niemczech i Anglii.Dla odmiany Chodakiewicz, całą swoją karierę akademicką wiązał z amerykańskimi uczelniami...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 20:10 15-01-2018
allegrowicz67 Napisano 15 Styczeń 2018 Napisano 15 Styczeń 2018 fala - Brałeś dzisiejsze tabletki? :-)Czlowieksniegu - Gdybyś czytał cokolwiek, np. Chodakiewicza, to podejrzewam, że w nicku byś nie miał kilku błędów. Prezentujesz ten sam poziom co fala.
Czlowieksniegu Napisano 15 Styczeń 2018 Autor Napisano 15 Styczeń 2018 Widzisz...Tak jak ja nie pytam, czy 67 w twoim oznacza wiek, rozmiar buta, czy IQ, tak podpowiem, że gdy ja się rejestrowałem, był problem z polskimi fontami.
allegrowicz67 Napisano 15 Styczeń 2018 Napisano 15 Styczeń 2018 Nie pytam o IQ kogoś, kto nie wie gdzie na klawiaturze znajduje się klawisz spacji.
Czlowieksniegu Napisano 15 Styczeń 2018 Autor Napisano 15 Styczeń 2018 A może jednak, dla miłej i zaskakującej odmiany, coś merytorycznie miast wycieczki osobiste?
karpik Napisano 15 Styczeń 2018 Napisano 15 Styczeń 2018 Litości. Wstańcie z tych kolan i odejdźcie w siną dal.
szutnik Napisano 15 Styczeń 2018 Napisano 15 Styczeń 2018 Jakim trzeba być debilem , żeby za dobrą monetę brać wyjaśnienia dotyczące pozbycia się Daviesa i Snydera? Może Panowie coś na rozluźnienie ( dla niektórych - zwieraczy )http://www.youtube.com/watch?v=dhyaHEA3UBU
Kazik.S Napisano 16 Styczeń 2018 Napisano 16 Styczeń 2018 Kto się z nami nie zgadza ten jest debil, ogląda tylko obrazki, jest ciemny,i po co się wypowiada na tym forum? Powinien słuchać szutnika i czlowiekasniegu no ewentualnie brzeczyszczykiewicza. To jest nasza demokracja i obce głosy są nam niepotrzebne - niedemokratyczne. Gratuluję dobrego samopoczucia i współczuję głupoty.
Czlowieksniegu Napisano 16 Styczeń 2018 Autor Napisano 16 Styczeń 2018 Czyli jednak (?) nie potrafisz (?) czytać ze zrozumieniem.Spróbuję jeszcze raz- przywoływanie Daviesa czy Snydera, jak ukrytych opcji niemieckich czy innych, jest pokazem dokumentnej ignorancji.Dla przykładu, dla sporej części historyków i czytelników, Powstanie 44 jest jedną z kilku najlepszych pozycji dotyczących PW, w towarzystwie np Kirchmayera czy Bartoszewskiego.
Jedburgh_Ops Napisano 16 Styczeń 2018 Napisano 16 Styczeń 2018 Jaki jest stosunek zdrowej tkanki społecznej wobec pisowskiego bydła to najlepiej widać, że szumowina pisowska nie ma z czego poskładać nowej KRS, bo nie ma kolaborantów z tym bydłem. Do dziś nie zgłosił się ani jeden (!) kandydat do KRS, aby w ogóle można było kogokolwiek rozpatrywać na taki urząd.I na szczęście z historykami jest identycznie - z wyjątkiem kilku (do policzenia na palcach jednej ręki) nacjonalistycznych oszołomów, którzy przez jakiś przypadek i niedopatrzenie dostali dyplom historyka.
fala Napisano 16 Styczeń 2018 Napisano 16 Styczeń 2018 Yety, wymieniasz nazwiska ludzi które to wywołują u ignorantów co najmniej wysypkę.
fala Napisano 16 Styczeń 2018 Napisano 16 Styczeń 2018 Jedburgh , nie wystarczy być nauczycielem historii, trzeba ją opowiadać po linii partii http://fakty.interia.pl/pomorskie/news-gdansk-nauczyciele-historii-nie-moga-oprowadzac-dzieci-po-mi,nId,2509217
Jedburgh_Ops Napisano 16 Styczeń 2018 Napisano 16 Styczeń 2018 Klasyka państwa reżimowego.Przeżyliśmy czerwone męty to i pisowską szumowinę też się przeżyje.
Czlowieksniegu Napisano 16 Styczeń 2018 Autor Napisano 16 Styczeń 2018 Panie i Panowie, Jedburgh także... A gdyby tak, dla odmiany, na słownictwo panienki zaczęły uwagę zwracać?
Erih Napisano 16 Styczeń 2018 Napisano 16 Styczeń 2018 W Biedronce były całkiem smaczne nachosy, popitka też jest. Siądę sobie i poczytam, bo na Korexie nic dziś ciekawego...
kolczyk96 Napisano 16 Styczeń 2018 Napisano 16 Styczeń 2018 Przerażenie mnie ogarnia jak czytam to co piszą koledzy z jedynie słusznej linii partii kierowanej z wysoka tzn.z drabinki.Głęboko uchylam kapelusza dla kol. o tak wysokiej wiedzy i kulturze osobistej jak np. Kol.Czlowieksniegu czy Jedburgh_Ops. Zastanawiam się ile tu jeszcze trzeba pokoleń żeby ciemnota była mniejszością ,żeby myślenie młodych ludzi na których RP powinna się opierać nie było sterowane z Torunia czy z drabinki. Po 1991 r. miałem nadzieję , że to koniec bydleczego ,chamstwa i tera Q ja !.Niestety. Mocno się przeliczyłem.Ja wiem ,że raczej nie doczekam czasu w którym usłyszymy że nowy Polski Rząd wyprostował to co straciliśmy z naszego wizerunku w oczach Europy i Świata przez te ostatnie dwa lata.Pozdrawiam!Marek.
Jedburgh_Ops Napisano 16 Styczeń 2018 Napisano 16 Styczeń 2018 http://www.newsweek.pl/polska/polityka/miiws-zabrania-nauczycielom-historii-oprowadzania-klas-po-wystawie,artykuly,421916,1.html?src=HP_Section_2Cytat:„Przerabiamy kampanię polską 1939 r., to świetny moment na lekcję muzealną! Nic z tych rzeczy (…). Przemiły Pan z ochrony obiektu, prosił żeby nie gestykulować i nic nie opowiadać uczniom, ponieważ nie jestem upoważnionym przewodnikiem (Namierzył mnie monitoring). Na mój argument, że jestem historykiem, nauczycielem i przyszedłem przeprowadzić lekcję muzealną, powiedział że jeżeli nie przestanę opowiadać będę poproszony o opuszczenie placówki”.To jest już Korea Północna.
rokita6661 Napisano 17 Styczeń 2018 Napisano 17 Styczeń 2018 Kolego Jedburgh, to nie jest nic dziwnego. Identyczną sytuację miała kolezanka na Wawelu kiedy opowiadała w Katedrze grupie znajomych o zabytakach i taka samą sytuację miałem ja sam -i co ciekawe jakiś pzrygłup straszył mnie policją- bo po Starym Miescie w Wawie oprowadzałem także grupe znajomych z zagranicy (w sumie 12 osób). Okazuje sie, że poobno oprowadzać moga tylko Ci co sa zrzeszeni... Przy czym temu delikwentowi na Starówce to sie kazalem delikatnie móiąc odczepic...
Rekomendowane odpowiedzi