les05 Napisano 15 Styczeń 2018 Share Napisano 15 Styczeń 2018 Upiory klaszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 15 Styczeń 2018 Share Napisano 15 Styczeń 2018 Śpię spokojnie i radośnie, bo w historii powszechnej szumowina zawsze jest tylko efemerydą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allegrowicz67 Napisano 15 Styczeń 2018 Share Napisano 15 Styczeń 2018 Jedburgh_Ops -a to kocham czas. On zawsze robi porządek i usuwa wszelkie śmieci cywilizacyjne" - Właśnie to się robi w tym muzeum i chwała władzom za to, że się za to w końcu wzięły.Jedburgh_Ops - Jesteś sierotą po PZPR-PO-PSL-SLD-KOD-Nowoczesnej? Może jeszcze zacytujesz klasyka i wspomnisz o ręce podniesionej...Kazik.S - Masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 15 Styczeń 2018 Share Napisano 15 Styczeń 2018 Jeszcze tylko zmieńcie na im. poległego" w Smoleńsku i pełnia szczęścia . allegrowicz zajrzyj Jedburgh_Ops jeszcze w spodnie i pomacaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 15 Styczeń 2018 Share Napisano 15 Styczeń 2018 Chciałem tylko zauważyć, że jak coś jest narracją polityków(do tego wybiórczo czarno-białą) a nie historyków, to jest to propaganda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allegrowicz67 Napisano 15 Styczeń 2018 Share Napisano 15 Styczeń 2018 fala - Zawsze musisz prezentować własny poziom"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 15 Styczeń 2018 Share Napisano 15 Styczeń 2018 A mam upaść do twojego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2018 ...Norman Davies i Timothy Snyder ..."Kazik.S (162 / 33) 2018-01-15 13:29:13Próbowałeś coś z ich książek przeczytać?Nawet, jeśli nie dasz rady, to przynajmniej u Daviesa, w większości, są obrazki- zachęcam.PS Ciekawe, że nie przeszkadza władzy, że Musiał to azylant z Niemiec, który studiował w Niemczech i Anglii.Dla odmiany Chodakiewicz, całą swoją karierę akademicką wiązał z amerykańskimi uczelniami...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 20:10 15-01-2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allegrowicz67 Napisano 15 Styczeń 2018 Share Napisano 15 Styczeń 2018 fala - Brałeś dzisiejsze tabletki? :-)Czlowieksniegu - Gdybyś czytał cokolwiek, np. Chodakiewicza, to podejrzewam, że w nicku byś nie miał kilku błędów. Prezentujesz ten sam poziom co fala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2018 Widzisz...Tak jak ja nie pytam, czy 67 w twoim oznacza wiek, rozmiar buta, czy IQ, tak podpowiem, że gdy ja się rejestrowałem, był problem z polskimi fontami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allegrowicz67 Napisano 15 Styczeń 2018 Share Napisano 15 Styczeń 2018 Nie pytam o IQ kogoś, kto nie wie gdzie na klawiaturze znajduje się klawisz spacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2018 A może jednak, dla miłej i zaskakującej odmiany, coś merytorycznie miast wycieczki osobiste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 15 Styczeń 2018 Share Napisano 15 Styczeń 2018 Litości. Wstańcie z tych kolan i odejdźcie w siną dal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 15 Styczeń 2018 Share Napisano 15 Styczeń 2018 Jakim trzeba być debilem , żeby za dobrą monetę brać wyjaśnienia dotyczące pozbycia się Daviesa i Snydera? Może Panowie coś na rozluźnienie ( dla niektórych - zwieraczy )http://www.youtube.com/watch?v=dhyaHEA3UBU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik.S Napisano 16 Styczeń 2018 Share Napisano 16 Styczeń 2018 Kto się z nami nie zgadza ten jest debil, ogląda tylko obrazki, jest ciemny,i po co się wypowiada na tym forum? Powinien słuchać szutnika i czlowiekasniegu no ewentualnie brzeczyszczykiewicza. To jest nasza demokracja i obce głosy są nam niepotrzebne - niedemokratyczne. Gratuluję dobrego samopoczucia i współczuję głupoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 16 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2018 Czyli jednak (?) nie potrafisz (?) czytać ze zrozumieniem.Spróbuję jeszcze raz- przywoływanie Daviesa czy Snydera, jak ukrytych opcji niemieckich czy innych, jest pokazem dokumentnej ignorancji.Dla przykładu, dla sporej części historyków i czytelników, Powstanie 44 jest jedną z kilku najlepszych pozycji dotyczących PW, w towarzystwie np Kirchmayera czy Bartoszewskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 16 Styczeń 2018 Share Napisano 16 Styczeń 2018 Jaki jest stosunek zdrowej tkanki społecznej wobec pisowskiego bydła to najlepiej widać, że szumowina pisowska nie ma z czego poskładać nowej KRS, bo nie ma kolaborantów z tym bydłem. Do dziś nie zgłosił się ani jeden (!) kandydat do KRS, aby w ogóle można było kogokolwiek rozpatrywać na taki urząd.I na szczęście z historykami jest identycznie - z wyjątkiem kilku (do policzenia na palcach jednej ręki) nacjonalistycznych oszołomów, którzy przez jakiś przypadek i niedopatrzenie dostali dyplom historyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 16 Styczeń 2018 Share Napisano 16 Styczeń 2018 Yety, wymieniasz nazwiska ludzi które to wywołują u ignorantów co najmniej wysypkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 16 Styczeń 2018 Share Napisano 16 Styczeń 2018 Jedburgh , nie wystarczy być nauczycielem historii, trzeba ją opowiadać po linii partii http://fakty.interia.pl/pomorskie/news-gdansk-nauczyciele-historii-nie-moga-oprowadzac-dzieci-po-mi,nId,2509217 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 16 Styczeń 2018 Share Napisano 16 Styczeń 2018 Klasyka państwa reżimowego.Przeżyliśmy czerwone męty to i pisowską szumowinę też się przeżyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 16 Styczeń 2018 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2018 Panie i Panowie, Jedburgh także... A gdyby tak, dla odmiany, na słownictwo panienki zaczęły uwagę zwracać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 16 Styczeń 2018 Share Napisano 16 Styczeń 2018 W Biedronce były całkiem smaczne nachosy, popitka też jest. Siądę sobie i poczytam, bo na Korexie nic dziś ciekawego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolczyk96 Napisano 16 Styczeń 2018 Share Napisano 16 Styczeń 2018 Przerażenie mnie ogarnia jak czytam to co piszą koledzy z jedynie słusznej linii partii kierowanej z wysoka tzn.z drabinki.Głęboko uchylam kapelusza dla kol. o tak wysokiej wiedzy i kulturze osobistej jak np. Kol.Czlowieksniegu czy Jedburgh_Ops. Zastanawiam się ile tu jeszcze trzeba pokoleń żeby ciemnota była mniejszością ,żeby myślenie młodych ludzi na których RP powinna się opierać nie było sterowane z Torunia czy z drabinki. Po 1991 r. miałem nadzieję , że to koniec bydleczego ,chamstwa i tera Q ja !.Niestety. Mocno się przeliczyłem.Ja wiem ,że raczej nie doczekam czasu w którym usłyszymy że nowy Polski Rząd wyprostował to co straciliśmy z naszego wizerunku w oczach Europy i Świata przez te ostatnie dwa lata.Pozdrawiam!Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 16 Styczeń 2018 Share Napisano 16 Styczeń 2018 http://www.newsweek.pl/polska/polityka/miiws-zabrania-nauczycielom-historii-oprowadzania-klas-po-wystawie,artykuly,421916,1.html?src=HP_Section_2Cytat:„Przerabiamy kampanię polską 1939 r., to świetny moment na lekcję muzealną! Nic z tych rzeczy (…). Przemiły Pan z ochrony obiektu, prosił żeby nie gestykulować i nic nie opowiadać uczniom, ponieważ nie jestem upoważnionym przewodnikiem (Namierzył mnie monitoring). Na mój argument, że jestem historykiem, nauczycielem i przyszedłem przeprowadzić lekcję muzealną, powiedział że jeżeli nie przestanę opowiadać będę poproszony o opuszczenie placówki”.To jest już Korea Północna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rokita6661 Napisano 17 Styczeń 2018 Share Napisano 17 Styczeń 2018 Kolego Jedburgh, to nie jest nic dziwnego. Identyczną sytuację miała kolezanka na Wawelu kiedy opowiadała w Katedrze grupie znajomych o zabytakach i taka samą sytuację miałem ja sam -i co ciekawe jakiś pzrygłup straszył mnie policją- bo po Starym Miescie w Wawie oprowadzałem także grupe znajomych z zagranicy (w sumie 12 osób). Okazuje sie, że poobno oprowadzać moga tylko Ci co sa zrzeszeni... Przy czym temu delikwentowi na Starówce to sie kazalem delikatnie móiąc odczepic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi