Skocz do zawartości

Prawdziwy Polak" mówi NIE

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 352
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ten Twój nick też taki nie-hallo...
Może Ty zakamuflowana opcja jesteś?
Bo kto to widział, żeby piastowski syn (?) miał takie ni to skandynawskie ni to germańskie imię? Niu?

Oczywista oczywistość, że w ramach załamania, dworuję sobie...
Napisano
Wy tu sobie Panowie gwarzycie a ja nie wiem co o tym sadzić bo z powodu cenzury nie ma odpowiedniego hasła w Wikipedii (niemieckiej)
Napisano
Zwolennicy teorii balansa głoszącego, że to słowiańscy możnowładcy sprzedawali Słowian w arabską niewolę nie powinni tego czytać, sam balans też nie.

W Niemczech (w Monumenta Germaniae Historica, w Quedlinburger Annalen i w Meseburgu) istnieją dokumenty, z których można odtworzyć obraz niewolnictwa na ziemiach słowiańskich we wczesnym średniowieczu. Istnieje tam również oryginał wydanej koncesji na handel niewolnikami. Chrystianizacja" terenów słowiańskich była równoznaczna z mordowaniem (mężczyzn) i braniem niewolników (kobiety i dzieci). Germanie łapali niewolników słowiańskich i sprzedawali ich żydowskim pośrednikom, którzy sprzedawali ich dalej w krajach Orientu. Jednym z takich handlarzy niewolników był Żyd o nazwisku Ibrahim Ibn al Jaqub al Israili at-Turtuschi, który prowadził obszerną dokumentację swego iznesu", która zachowała się do dzisiaj. W tej dokumenacji opisuje m.in., że niewolników kupował w niegdyś słowiańskim mieście Merseburg.
W Merseburgu mieszkałem 2 lata, gdy miałem czas zaglądałem do archiwów. Co tam znalazłem, to tutaj opisałem. Ale nie dla balansa.
Napisano
Jeżeli skradzione tablice wywołały taki galimatias to co mają powiedzieć oni?
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/beduinscy-zlomiarze-problemem-izraelskiej-armii-ukradli-silniki-z-odrzutowcow,293511.html
Jak widać nie tylko u nas istnieje problem w branży metalowej.
Napisano
Balans czuj się odwołany :)"

Czuję się odwołany! Bo wyszło na to, że Niemcy już od dwóch tysięcy lat sprzedawali Polaków żydowskim kupcom, a ci wredni Żydzi z wielkim zyskiem odprzedawali ich Arabom [wiadomo Semici]. Acz mam mały niedosyt; bo dalej nie wiem co w tym biznesie robiła słowiańska Praga? No i jestem ciekawy rozwinięcia wątku pt. DDR, a handel słowiańskimi niewolnikami"...
Napisano
Beduini na pustyni siedzą i parzą herbatę, z za wydmy wylania się rycerz w zbroi. Beduin do drugiego mówi no kurcze znowu konserwę podesłali z kwatermistrzostwa
Napisano
A ja dalej będę namawiał do przeniesienia się z wątkami historycznymi do odpowiedniego działu.
Kol.kol. Balans, Elpasys, reflektujecie ?
Napisano
A ja dalej będę namawiał do przeniesienia się z wątkami historycznymi do odpowiedniego działu."

Dalsza dyskusja na tematy około historyczne nie ma najmniejszego sensu i to nie tylko w tym dziale.

A wracając do tablic, moim zdaniem skoro domagamy się tam na wschodzie zachowania naszych cmentarzy czy też innych pamiątek po nas i to pomimo tego, że uważają nas tam za okupantów [słusznie czy nie to inna sprawa]. To nam nie powinny przeszkadzać tablice z I WŚ, które są pamiątkami po dawnych mieszkańcach tych ziem.

I tyle w tym temacie.
Napisano
A z II WŚ?
Co złego jest w tablicach z tekstem typu:
Mieszkańcy Pcimia polegli na frontach I oraz II WŚ?
Najważniejsze jest jak tablice zostają opisywane.
Mi osobiście tablice i pomniki nie przeszkadzają. Razi jedynie symbolika, a juz teksty typu bohaterom, poległym bohatersko są wg mnie całkowicie niedopuszczalne w kontekście krzywd doznanych od armii niemieckiej.
może i bohatersko walczyli i ginęli, ale to bohaterstwo niech rodziny czczą sobie prywatnie w domach.
Napisano
balans napisał: Dalsza dyskusja na tematy około historyczne nie ma najmniejszego sensu i to nie tylko w tym dziale."

Ja napisałem: To nie jest przeznaczone dla balansa".

Powiem więcej: należysz do 3-osobowej grupy wybrańców, dla których ten wątek nie jest przeznaczony. Skład tej gupy: pan Gross, pani Steibach, pan balans.
Napisano
elpasys, twoje wywody zasadniczo chyba nie są przeznaczone dla nikogo o w miarę trzeźwym spojrzeniu na świat. Ty chyba nie zauważyłeś, że wojna się skończyła w 1945 i mentalnie dalej siedzisz w bardzo głębokim okopie.
Napisano
@elpasys napisał: >Ja napisałem: To nie jest przeznaczone dla balansa".

Powiem więcej: należysz do 3-osobowej grupy wybrańców, dla których ten wątek nie jest przeznaczony. Skład tej gupy: pan Gross, pani Steibach, pan balans.<

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

To, że się tu ośmieszasz - to twoja prywatna sprawa.
To, że tak przy okazji ośmieszasz to forum - to już sprawa polityki uprawianej tu na forum.
To, że w sposób chamski i prymitywny obrażasz tu innych, a nikt na to nie reaguje - to też pewnie jakaś polityka...

Wyraźnie przy tym cierpisz na syndrom oblężonej twierdzy". Czyli: my to zawsze tacy idealni byliśmy i jesteśmy - wręcz wzorzec moralny dla świata, ale otoczeni jesteśmy z każdej strony przez wrogów dybiących na naszą cnotę. A najgorsi z najgorszych to oczywiście Żydzi. A kto uważa inaczej to ie Polak, a nawet nie Słowianin tylko ewidentnie Eskimos", bo kto nie z nami to nasz wróg!

Pozostawiam to bez komentarza...
Napisano
Do syndromu oblężonej twierdzy ja bym jeszcze dorzucił manię wielkości.
Nie chcę zniszczyć twojego dobrego samopoczucia elpasys ale z trzech wymienionych przez ciebie osób jedna ma twoje zdanie (zupełnie słusznie) w głębokim poważaniu. Pozostałe nawet tego ci nie mogą ze swojej strony zaoferować, bo raczej nie maja pojęcia o twoim istnieniu i odstawianej przez ciebie błazenadzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie