Skocz do zawartości

Ortografia na forum

krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 345
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Catadero,pracowałem kiedyś w firmie obsługującej samochody,wiesz jak napisał mechanik na rachunku,który do nas przysłał?Ford Mądeło.
Napisano
I dobrze napisał hehehe ,to taki nowy model. Ktoś ,kiedyś w odpowiedzi na jakiś post z tak rażącymi błędami ortograficznymi,że aż paliło, zapytał czy jest to prowokacja ortograficzno - dyslektyczna, czy jakoś tak. Bardzo mi się to spodobało .Większość błędów to czyste niechlujstwo.Wystarczy zwykły słownik ortograficzny. Mam kumpla który cierpiał na dysortografie.Brał lekcje , dziobał słownik i pisze dobrze.Jak sam twierdzi , dupę trzeba ruszyć i trochę poczytać i popisać.Czego, wielu dysortografom świadomym życzę. Pozdrawiam.liha
Napisano
Alfred93:

Zaczyna się delikatnie:
> potrzebuje wszystko o midasie firmy saper co nim znaleźliscie i wogule

Potem jest znacznie lepiej:
> dzienkuje za pomoc, na militarke ktura sonde bys wybrał??????????? a durza omija łuski jakies małe przedmioty??????????????????????? ajak byś mugł to wrzuc jakies foty ze znaleziskami n na jakiej głembokosci były?????????

A na radę jednego z kolegów, nasz dumny Alfredo odpowiada w ten oto sposób:
> JESTEM DYSEKTYKIEM!!!!!!!!!!!!!!

Zaryzykowałem kartkę za złamanie regulaminu i odparłem Alfredo, iż jest debilem, a nie dysektykiem"... Porażka, nie mogę przeboleć, że takie tłuki biorą się za porządne hobby :(

M.
Napisano
Beaviso napisał :

aryzykowałem kartkę za złamanie regulaminu i odparłem Alfredo, iż jest debilem, a nie "dysektykiem... "

Zaryzykowałeś i ... nie dostałeś :)
i co poradzić z tą ortografią i gramatyką na Forum ? , przecież jak ktoś jest DYSEKTYKIEM" to i tak , żadna siła nie jest w stanie Nam ani Jemu pomóc ;)

Pozdrawiam
Martin
Napisano
Co do dojazdu do tej jednostki to za cegielniom nalezy jechac dalej tom drogom az do konca gdy droga sie skonczy nalezy skrecic w praeo (tak jak idzie droga) i wystarczy jechac tom drogom zaraz po prawej stronie bedom bloki kiedys należące do wojska obecnie som wczsie przebudowy na wiezienia jadąc tom drogom do samego konca dojedziemy do radarów i domku ochrony. bardzo Rzadko jeżdziłem tom drogom najcześciej jeżddziłem lasami bo własnie tam znajdujom sie najciekawsze żeczy i niezostac zauważony przez ochrone
Napisano
Gdy spotykam taki tekst jak ten pod nikiem admin to wiecie co o tym myślę.,,Paszoł w...n,,Szukaj pomocy gdzie indziej.
Nie szanujesz języka za którego używanie jeszcze nie tak dawno nasi ojcowie płacili niejednokrotnie głową.Nie wymagaj poszanowania i nie oczekuj pomocy od innych.Ja po prostu nie czytam tych postów.Pozdrawiam
Napisano
Ale jak ktoś używa Mozilli to ma automatyczny słownik, tzn. że podkreśla mu błędy... A wtedy wystarczy poprawić... I przy okazji się napatrzy na to i może zacznie pisać poprawniej... A co do dysleksji to ludzi z nią wstydzą się niej, starają się pisać jak najlepiej, ale są też ludzie którzy mają" dysleksje ale mają papiery na nią i ciągle się nimi zasłaniają...
  • 3 weeks later...
Napisano
public enemy cd..
CIEKAWI MNIE KASA PÓŁKU Z PIERWASZEJ WOJNIY PODOBNO ZAGINEŁA W CHYROWEJ Z OPOWIEŚĆI OKOLICZNYCVH STARYCH LUDZI TROCHE WIEM ALE MAŁO CZY KTOS Z WAS SZUKAŁ TEJ KASY
Napisano
admin - zamiast zakładać forum FOR ENGLISH USERS - trzeba było założyć forum FORóm DLA DYSLA ÓŻYTKOFNICKUF oj zakotłowałoby się, zakotłowało :] Pozdrufffka Dla Fszystkich.
.
.
.
CirrusCX
Napisano
Chciałbym się tu wypowiedzieć, jednak po przeczytaniu tego wszystkiego rezygnuje, boję się że zrobię byka a umnie to normalka. POZDRAWIAM
Napisano
wyhodza na terenie zbombardowanyh a puzniej wysadzonyh hangaruw oznaczenia (1942 20MM R.H.) OD CZEGO TEN NABUJ z gory dziekuje za id " Esencja ...poprawnej Polszczyzny, nie mogłem sie powstrzymać:P Pozdro
Napisano
PSZEPRASZAM nie maja koncuwek jagby mialy malutkie zapalniki (jestem dyslektykim ale cwicze i moja posszczyznajest coraz lepsza to dla nadgorliwych
)" to jakas prowokacja!!!!
  • 2 weeks later...
Napisano
k...a tytek ty p..do za...ie cie on jest po.ny on ma podobna czapke zobacz na allegro i są w dziale niemieckie i rosjanie wogóle takich niemieli a na zlocie widziałem kilka osób którzy mieli pagony szeregowego i wszyscy ci co niemieli chełmu to mieli taka czapke lub furazerke i gadałem z nimi i muwili ze maja takie umindurowanie jak niemcy a jak niewiezysz to zobacz sobie ruzne filmy nmp. na dicskawry cywilizatjon i obejzyj program blizkierg !!!!!!!!!!!!!!!
:)
Napisano
Cytat : Dysleksja rozwojowa czyli specyficzne trudności w nauce czytania i pisania (ICD-10 R48) to zaburzenie manifestujące się trudnościami w nauce czytania i pisania, mimo stosowania standardowych metod nauczania, inteligencji na poziomie przeciętnym i sprzyjających warunków społeczno-kulturowych. Jest spowodowana zaburzeniami podstawowych funkcji poznawczych, co często uwarunkowane jest konstytucjonalnie.

- WIKIPEDIA - http://pl.wikipedia.org/wiki/Dysleksja
To jeszcze małe piwo, w Encyklopedii - lata 80 - jest napisane, że jest związana z uszkodzeniem mózgu i ograniczeniem w rozwoju.
Dysleksja (dysgrafia) przejawia się LITERÓWKAMI" a nie błędami ortograficznymi.
Ja nikogo nie potępiam, współczuję. Niestety ta choroba strasznie się rozpleniła przez ostatnie 20 lat. Ani chybi jest związana z polityką a właściwie z demokracją. Jak wiadomo demokracja (polska) przejawia się głównie tym samym co w latach 1944 - 1956 :
Nie matura lecz chęć szczera, zrobi z ciebie oficera"
Dla niedomyślnych : KASA (niezależnie jak wielka) nie daje inteligencji, pracowitości, dobrego wychowania. NIESTETY daje WYKSZTAŁCENIE". Potem, mamy to co mamy. Amnestie, matury dla buraków, mundurki zamiast pomysłu na kształcenie. Szczególnie u polityków, bo ich widać, słychać i czuć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie