M81 Napisano 20 Styczeń Share Napisano 20 Styczeń Luftwaffe z filmu Bitwa o Moskwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M81 Napisano 3 Luty Share Napisano 3 Luty Szachownice mają różne położenie w stosunku do osi podłużnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 16 Luty Share Napisano 16 Luty Uwaga post chwalipięta :-) Udało mi się pozyskać kilka części z Bf 109 E 6*88 ex Legion Condor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M81 Napisano 28 Luty Share Napisano 28 Luty Ju 87 zbudowany na potrzeby filmu Bitwa o Anglię, surowcem był Percival Proctor. Samolot nie wystąpił niestety w filmie, został zastąpiony przez modele sterowane radiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 29 Luty Share Napisano 29 Luty W dniu 3.02.2024 o 18:07, M81 napisał: Szachownice mają różne położenie w stosunku do osi podłużnej. To Włosi malowali, tak że na luzaczku, czego się czepiasz? :) M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 29 Luty Share Napisano 29 Luty (edytowane) W mediach głośno o przelocie F-16 nad Warszawą w ramach rutynowych ćwiczeń w podejściu na lotnisko cywilne. Przy odejściu podparł się dopalaniem i... No i jest powód do dyskusji w mediach :D Prawie każdy portal o tym pisał, próbowałem czytać komentarze - poziom głupoty porażał. Jakieś 10 lat temu, gdy pomieszkiwałem we Włochach, to pięknie poszedł F-16 z takim hukiem, że ho ho! Ćwiczenie RENEGADE, polegające na przechwyceniu intruza i sprowadzeniu go na lotnisko. W życiu tak głośnego przelotu nad miastem nie słyszałem, ale wówczas znajdowałem się idealnie w osi pasa 33, niecałe 4 km od jego końca. Tymczasem w 2024 rurkowcy i panie z yorkami ufajdali się po kostki ze strachu, bo samolot zahałasował... Ilość idiotycznych artykułów w związku z wczorajszym przelotem osiągnęła masę krytyczną, a na koniec postanowił skompromitować się (do reszty) gen. Polko. Do reszty, bo niedawno jeszcze służył za etatowego komentatora z niemal codziennym wystąpieniem w pissich Wiadomościach TVP. A powiedział mianowicie tak: "Nie wiemy dokładnie, co stało się w powietrzu, ale prawdopodobnie doszło do przekroczenia bariery dźwięku na zbyt niskiej wysokości. Myślę, że kierownictwo zakładało lot na takiej wysokości, która nie spowodowałaby niepokoju wśród mieszkańców." Bariery pierdu, panie Polko. Żaden pilot świadomie nie przekroczyłby tych 1200 km/h, nie rozpędziłby się do nich już nad Ursynowem, a gdyby ktokolwiek tak poleciał, to szklarze mieliby roboty na pół roku do przodu, a tymczasem ani jedna szyba nie poszła. https://www.o2.pl/informacje/huk-nad...0533906930656a M. Edytowane 29 Luty przez beaviso 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M81 Napisano 29 Luty Share Napisano 29 Luty 18 hours ago, beaviso napisał: To Włosi malowali, tak że na luzaczku, czego się czepiasz? :) M. Mogli namalować tak samo na obu skrzydłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M81 Napisano 4 Marzec Share Napisano 4 Marzec Kolejny ciekawy przykład malowania szachownicy. Można nazwać go wariantem pośrednim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 8 Marzec Autor Share Napisano 8 Marzec Dla miłośników DOLi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 11 Marzec Autor Share Napisano 11 Marzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 11 Marzec Share Napisano 11 Marzec JAK 23 SP-GLK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M81 Napisano 16 Marzec Share Napisano 16 Marzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 18 Marzec Share Napisano 18 Marzec Z Allegro. Jest to francuski NORD NC-701 (licencyjny Siebel Si 204D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 20 Marzec Share Napisano 20 Marzec Nie wiem, czy Polak uszedł z tego z życiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 20 Marzec Share Napisano 20 Marzec 12 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Nie wiem, czy Polak uszedł z tego z życiem... Sgt. Stefan Czachla - przeżył lekko ranny. 30 sekund w Google ;) https://aircrewremembered.com/czachla-stefan-curtis.html M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 20 Marzec Share Napisano 20 Marzec A, dzięki. Jak raz to zdjęcie jest na aukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 2 Kwiecień Share Napisano 2 Kwiecień (edytowane) Yakovlev Yak-7 powered by the M-82 engine ( Як-7-М-82 ) Edytowane 2 Kwiecień przez Woodhaven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 20 Kwiecień Share Napisano 20 Kwiecień „Historyczna zmiana w lotnictwie”. Człowiek w F-16 starł się z maszyną pilotowaną przez sztuczną inteligencję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M81 Napisano 15 Maj Share Napisano 15 Maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 23 Maj Autor Share Napisano 23 Maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 25 Maj Autor Share Napisano 25 Maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 25 Maj Share Napisano 25 Maj Godzinę temu, bodziu000000 napisał: Po wielokroć większą „lotniczą ciekawostką” byłoby to, gdyby LPR opowiedziało, jaką ma opinię o tych samolotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1974 Napisano 25 Maj Share Napisano 25 Maj B-21 Raider już leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 25 Maj Share Napisano 25 Maj (edytowane) 7 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał: Po wielokroć większą „lotniczą ciekawostką” byłoby to, gdyby LPR opowiedziało, jaką ma opinię o tych samolotach. Bzyczał mi za oknem dziesiątki razy na podejściu do EPGD. Bezwzględnie rozpoznawalny "na ucho" ze 100% pewnością. M. Edytowane 25 Maj przez beaviso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 7 Czerwiec Autor Share Napisano 7 Czerwiec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi