Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
14 minut temu, karpik napisał:

Ok czaję. Niemniej. Ta pani nie powinna się wypowiadać w temacie wojny inaczej niż przepraszając lub przed sądem, jako oskarżona.

Miała bardzo dobre kontakty ze zbrodniarzem. Moim zdaniem była poinformowana o jego planach z pierwszej ręki i zgodziła się na ominięcie NS- em krajów Europy wschodniej świadomie, zostawiając na pastwę całe kraje, otrzymując gwarancję nieagresji, tanich węglowodór pod korek i prawie darmową siłę roboczą w postaci milionów uchodźców.

Tu bym bardziej uwypuklił role takiego Pana Gerharda Schroder'a.

Napisano
44 minuty temu, karpik napisał:

Ok czaję.

:classic_smile: Wszystko gra, jedziemy dalej z ruskim koksem 👍

W tych czasach trzeba po prostu potwornie uważać z cytatami i sprawdzać w nich, co się da najlepiej w kilku źródłach. Bo chętnych do poróżnienia nas z Niemcami nie brakuje, jak wiemy. Kolejny cyrk pod tym względem właśnie się rozpoczyna przy okazji niemieckiego wniosku o ekstradycję z Polski Ukraińca, który może nie ma, a może ma coś wspólnego z wysadzeniem Nord Stream.

To, co się wydarzyło z wypowiedzią Merkel to zupełnie tak, jak gdyby ktoś przeprowadzał wywiad ze mną, a ja powiedziałbym:

Operacje zespołów Jedburgh podczas wyzwalania Europy Zachodniej miałyby dużo większy potencjał, gdyby rekrutowano do nich więcej osób ze znajomością języków obcych oraz po odpowiednim szkoleniu sił specjalnych i wywiadu

…po czym jakieś medium zrobiłoby z tego:

Operacje zespołów Jedburgh podczas wyzwalania Europy Zachodniej miały olbrzymi potencjał, ponieważ rekrutowano do nich dużo osób ze znajomością języków obcych oraz po odpowiednim szkoleniu sił specjalnych i wywiadu

Niemal to samo, prawie wszystkie wyrazy w zdaniu te same, a tylko mikroskopijne „poprawki” i wychodzi coś zupełnie innego.

Napisano
4 godziny temu, karpik napisał:

Na Krymie płonie obecnie największy terminal naftowy na półwyspie.

"Podpalono „Morski Terminal Naftowy” (Feodosia) przez Ptaki 14. pułku SBS, — Robert „Madjar” Browdi

Największy w okupowanym Krymie morski terminal przeładunkowy produktów naftowych. Pojemność zbiorników - 250 tys. m³.

To właśnie stąd realizowano (-o) kolejowe dostawy paliwa dla wojsk wroga w okupowanych częściach obwodów zaporoskiego i chersońskiego na Ukrainie."

Napisano (edytowane)

Sąd przedłużył areszt dla Ukraińca podejrzanego ws. wysadzenia Nord Stream

Sąd zdecydował, że Wołodymyr Ż. podejrzany o wysadzenie Nord Stream pozostanie w areszcie przez kolejnych 40 dni. - Przygotujemy zażalenie i wszystkie możliwe działania. Chcę, by mój klient odpowiadał z wolnej stopy - mówił obrońca mężczyzny.

NATO powinno zestrzeliwać samoloty wojskowe Rosji? Najbardziej radykalni zwolennicy jednej partii [SONDAŻ]

Czy NATO powinno zestrzeliwać rosyjskie samoloty wojskowe? Większość Polaków ma jasne stanowisko w tej sprawie. Najbardziej radykalni są wyborcy jednej partii politycznej - tego typu rozwiązanie popiera aż 95 proc. z nich.

Płonie fabryka materiałów wybuchowych w Rosji. Precyzyjny atak Ukrainy

Nasi wschodni sąsiedzi wzięli na cel zakład Swierdłowa w Dzierżyńsku, znajdujący się 900 km od granicy. Obiekt jest kluczowy dla rosyjskiej armii, bo jest jednym z największych producentów materiałów wybuchowych w Federacji Rosyjskiej.

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano

Tak jak zupełnie nie śledzę "podcastów" itede itepe, tak trafiłem na ten wywiad. I po fragmencie jestem pod wrażeniem gościa. Świetnie powiedziane.
od 39:28 do 43:12