Jedburgh_Ops Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 10 godzin temu, beaviso napisał: https://defence24.pl/sily-zbrojne/veto- ... -komentarz Rzeczowo, bez emocji i na temat. Dla nieczytających ze zrozumieniem nieprzydatne (występują zdania złożone.) M. Kmdr por. rez. Maksymilian Dura to jedyny antyPiSowiec w Defence 24. Tylko dla niego zaglądam do tego portalu. On już nie musi się bać, że go wyleją z wojska.
Jedburgh_Ops Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Spółki z grupy DMG MORI Poland wielokrotnie łamały sankcje nałożone na Rosję po ataku na Ukrainę
Cronos Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 20 minut temu, bjar_1 napisał: Halinka mam pomysła! Ruskie firmy niech odbudują Ukrainę, którą zniszczyli. Płatne w złocie, odkupionym od Polaków na obiecanki sprzętu (za 10 lat).
MarekA Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) 6 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał: Kmdr por. rez. Maksymilian Dura to jedyny antyPiSowiec w Defence 24. Tylko dla niego zaglądam do tego portalu. On już nie musi się bać, że go wyleją z wojska. Ciekawe czy któryś z nich: Nawrocki lub Batyr wiedzieli że prezydent wetując ustawę o SAFE nie blokuje pożyczki? Jacy doradcy takie decyzje. PS Może przejdzie prezydencki projekt SAFE Zero. Trafią do niego pożyczki z SAFE bez cyferki i będzie finansowanie Policji, SG i na rozbudowę infrastruktury. Czyli będą dwa SAFE. W to że za rok cudownie pojawi się zyska NBP to wątpię. https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/koalicja-spiera-sie-o-projekt-prezydenta-sensacyjne-opcje-na-stole/gk90sy4,79cfc278 Edytowane 7 godzin temu przez MarekA
Jedburgh_Ops Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 26 minut temu, MarekA napisał: Ciekawe czy któryś z nich: Nawrocki lub Batyr wiedzieli że prezydent wetując ustawę o SAFE nie blokuje pożyczki? Trudno powiedzieć, czy obaj ci manipulatorzy opinią publiczną konsultują się ze sobą? Ale najprawdopodobniej tak jest, bo to widać. W czasach, gdy czytałem jakieś rzeczy marynistyczne to wiem, że jest w marynistyce takie pojęcie, jak „psia wachta”. Czytałem, że to taka wachta, która zahacza o godzinę 4 nad ranem, bo wtedy mózg jest najbardziej wymagający odpoczynku. Zatem obaj, nawrocki i batyr, wiedząc, że są obserwowani przez dziennikarstwo śledcze, być może spotykają się o godz. 4 gdzieś w okolicach ulicy Karowej (bo tam jest sporo zieleni) i tuż przy pałacu, i myśląc, że nikt ich nie inwigiluje to tam właśnie uzgadniali, jak by tu zawetować SAFE w nadziei, że nikt się nie kapnie, że męty PiS dały olbrzymią furtkę każdemu dowolnemu rządowi, do korzystania z unijnego SAFE.
Czlowieksniegu Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu https://centrumeuropy.pl/92150806/im-gorzej-na-froncie-tym-bardziej-klamia-werbownicy-jak-w-rosji-szukaja-nowych-rekrutow-do-walk-na-ukrainie
beaviso Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał: W czasach, gdy czytałem jakieś rzeczy marynistyczne to wiem, że jest w marynistyce takie pojęcie, jak „psia wachta”. Czytałem, że to taka wachta, która zahacza o godzinę 4 nad ranem, bo wtedy mózg jest najbardziej wymagający odpoczynku. Na statkach PLO to była wachta od 0000 do 0400. Co do SAFE, to weto jest tylko pod elektorat. Że "pod Rosję" już mi się w głowie nie zmieści. Znam parę osób z tego elektoratu, odpaliły się już tak mocno, że aż żal patrzeć. Posiadacze bogatego dossier, światowcy i oczywiście top inteligencja, z pełnymi kwalifikacjami do oceny i opiniowania. Wróć, posiadacze głosu w wyborach powszechnych. Wczoraj dowiedziałem się "Rumunia kupuje z SAFE u Niemców. Prezydent Nawrocki miał rację!" M. Edytowane 4 godziny temu przez beaviso
pawel_breslau Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Coraz głośniej mówi się o ogromnym projekcie rozciągnięcia podziemnego rurociągu paliwowego na wschodnią flankę Sojuszu Północnoatlantyckiego — głównie do Polski. Jest to element czarnego scenariusza NATO zakładającego potencjalny konflikt zbrojny z Rosją. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/polska-w-centrum-czarnego-scenariusza-nato-uwazam-ze-to-konieczne/n0neewj
pawel_breslau Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Rosyjskie ministerstwo spraw zagranicznych wyraziło pogląd, że decyzja polskiego sądu o ekstradycji Aleksandra Butiagina do Ukrainy nie ma podstaw prawnych — podała Agencja Reutera. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/ekstradycja-rosyjskiego-naukowca-moskwa-reaguje-na-decyzje-polskiego-sadu/mh7yrtx?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg
karpik Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 godzin temu, MarekA napisał: Ciekawe czy któryś z nich: Nawrocki lub Batyr wiedzieli że prezydent wetując ustawę o SAFE nie blokuje pożyczki? Jacy doradcy takie decyzje. PS Może przejdzie prezydencki projekt SAFE Zero. Trafią do niego pożyczki z SAFE bez cyferki i będzie finansowanie Policji, SG i na rozbudowę infrastruktury. Czyli będą dwa SAFE. W to że za rok cudownie pojawi się zyska NBP to wątpię. https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/koalicja-spiera-sie-o-projekt-prezydenta-sensacyjne-opcje-na-stole/gk90sy4,79cfc278
karpik Napisano 24 minuty temu Napisano 24 minuty temu 39 minut temu, bodziu000000 napisał: Masa drzewołazów po blokadzie starlink. Muszą montować wzmacniacze wifi, żeby mieć kontakt ze sobą i dronami.
karpik Napisano 16 minut temu Napisano 16 minut temu 49 minut temu, bodziu000000 napisał: 3 godziny temu, bodziu000000 napisał: Statystyki to oddają. 1700 w dobę chyba jeszcze nie było.
karpik Napisano 13 minut temu Napisano 13 minut temu Bezzałogowe pojazdy podwodne (UUV) GUR zaatakowały dwa rosyjskie okręty desantowe podczas ich przemieszczania się w pobliżu tymczasowo okupowanego Krymu Chodzi o okręty desantowe projektu 02510 „BK-16” wraz z załogami, poinformowały GUR. Ponadto rozpoznawcy zaatakowali najnowocześniejszy radar okupantów „Waldaj”, który jest używany do wykrywania i zwalczania małych dronów, a także szeregu innych obiektów: • stację zakłócania sygnału radiowego; • retransmiter dla dronów typu „Geran/Gerbera”; • zestaw systemu nawigacyjnego „Glonass”. VID_20260318_224452_243.mp4
Rekomendowane odpowiedzi