Skocz do zawartości

Wojna na Wschodzie vol. 1/12

Rekomendowane odpowiedzi

Land...

"Zimny człowieku tyle że ..."

Zapewne dlatego jest podane/policzone jak % PKB, a nie realnych kwotach- wtedy byłby pełen matrix. A tak, można sobie, mimo wszystko, "coś" uzmysłowić.

I, że np w przypadku USA idzie to miliardy USD, których kwotowo nie ma sensu np z Chorwacją czy inną Maltą porównywać.

PS Specjalnie dopisałem za Autorem, że nie obejmuje to "prywatnej inicjatywy"- nie, że się chwalę, ale "parę" złotych mnie kosztowało parę tys kilometrów i np datki rzeczowe- podobnie, jak i spore grono moich znajomych, od których wypchane torby zabierałem i wiozłem hen daleko...

Czekamy na kolejnego faszystowskiego fanatyka, który przypomni, że partia PiS zakazuje/odradza/chroni Polaków przed „Dziadami” - dokładnie na wzór komunistycznego męta ministra kultury Lucjana Motyki, odznaczonego m.in. Orderem Budowniczego Polski Ludowej.

Czy to jest forum dla niepełnosprawnych, którzy nie widzieli jakiegoś filmu (polska premiera „Zielonej granicy” 22 września), a „recenzują” go?

29 minut temu, bodziu000000 napisał:

Tylko że to chyba akcja propagandowa.

Od co najmniej 1-2 miesięcy wiadomo, że natychmiast po przejściu Cieśniny Bosfor każdy statek floty handlowej wchodzi na wody terytorialne Turcji, Bułgarii, Rumunii i Ukrainy, a tam ruscy mogą nagwizdać komukolwiek.

A tymczasem w Rumunii (za Onet):

Nowe fragmenty drona podobnego do tych, jakich używa armia rosyjska, znaleziono na terytorium Rumunii – poinformowało w sobotę rumuńskie Ministerstwo Obrony. Prezydent Klaus Iohannis powiedział, że wskazuje to na niedopuszczalne naruszenie przestrzeni powietrznej kraju.

A co na to NATO?

Ciekaw jestem reakcji tego Paktu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie