Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja nie wiem i nie bardzo potrafiłbym wskazać egzemplarze ze stanu 22. i 23. BLT, które zniknęły. Na pewno pod koniec września 2 spośród 6 typowanych przeze mnie sztuk ("czterocyfrowe" numery burtowe z Malborka, najbardziej zajechane w sensie godzin nalotu płatowca) ukazałyy się na fotografiach z Raptorami i EF2000.

13 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Więcej tłumaczyć nie chcę, bo wszyscy wiedzą, że od 2-3 kwartałów liczba polskich MiG-ów-29 sprzed 24 lutego 2022 nie równa się tej liczbie po 24 lutego 2022.

Napisano
3 minuty temu, beaviso napisał:

Ja nie wiem i nie bardzo potrafiłbym wskazać egzemplarze ze stanu 22. i 23. BLT, które zniknęły. Na pewno pod koniec września 2 spośród 6 typowanych przeze mnie sztuk ("czterocyfrowe" numery burtowe z Malborka, najbardziej zajechane w sensie godzin nalotu płatowca) ukazałyy się na fotografiach z Raptorami i EF2000.

Wiesz, ciężka sprawa. Nie czuję się na siłach wyrokować, co wyparowało, a co nie. Ukrainiec uświadomił mi fajne rzeczy, ale... no właśnie... „ale” :classic_wink:

Napisano
4 godziny temu, Czlowieksniegu napisał:

Panie i Panowie... ja wiem, że chwilowy Użytkownik był sympatyczny i taki nowoczesny, bo radziecki, ale było-minęło i nie wróci...

Tym samym koniec...

O kurde...nie zdążyłem na zabawę 

Napisano
2 minuty temu, toska napisał:

Nic nie straciłeś - zbanowany kolega nie był jakoś bardzo oryginalny jeśli chodzi o wygłaszane tezy

• Tak trzymać 1
Napisano
Teraz, canabis.dw napisał:

Nic nie straciłeś - zbanowany kolega nie był jakoś bardzo oryginalny jeśli chodzi o wygłaszane tezy

Na wiejskich zabawach też finezji nie było ale radość z radosnego mordobicia nie do przecenienia.

Napisano
1 minutę temu, canabis.dw napisał:

Za to pierścień miał taki, jaki jest opiewany na US eBayu i na USMF z komentarzem, że od ukraińsko-polsko-czesko-słowackiej mafii fejkerów niczego się nie kupuje. Jest to mafia dobrze znana w środowisku kolekcjonerskim, ale ten palant nie chciał słuchać Bjara.

Napisano
Teraz, Jedburgh_Ops napisał:

że od ukraińsko-polsko-czesko-słowackiej mafii fejkerów niczego się nie kupuje

Kupować można, ale trzeba mieć pojęcie i nie zachłystywać się byle badziewiem ;)

• Słabe 1
Napisano (edytowane)
18 minut temu, canabis.dw napisał:

Trzeba przyznać,  że wokół Mińska  od jakiegoś czasu zrobiło się ciszej jakby ...

Oczywiście. Przed świętami przebazowano sprawnych bodajże 7 czy 8 sztuk "MiG-29M" do Malborka. Pozostałych kilka jest na pracach w WZL w Bydgoszczy, skąd mają wrócić już do malborskiej bazy. Malbork stał się bazą zbiorczą maszyn z 22. i 23. BLT. Lotnisko EPMM zaś rozpoczyna remont. Po wakacjach mają przylecieć pierwsze koreańce.

Jak przylecą F-35 to wybiorę się pod płot EPMB popatrzeć co tam na lotach słychać i widać.

M.

Edytowane przez beaviso
Napisano
15 minut temu, toska napisał:

Posłuchaj sobie fiutina , Sołowiewa , RT , coś taki poziom 

• Słabe 1
Napisano
1 minutę temu, beaviso napisał:

Oczywiście. Przed świętami przebazowano sprawnych bodajże 7 czy 8 sztuk "MiG-29M" do Malborka. Pozostałych kilka jest na pracach w WZL w Bydgoszczy, skąd mają wrócić już do malborskiej bazy. Malbork stał się bazą zbiorczą maszyn z 22. i 23. BLT. Lotnisko EPMM zaś rozpoczyna remont. Po wakacjach mają przylecieć pierwsze koreańce.

Jak przylecą F-35 to wybiorę się pod płot popatrzeć co tam na lotach słychać i widać.

M.

A jest tam jakaś górka spoterska , bo też chcę się wybrać 

• Słabe 1
Napisano

Nie ma. Podejście na kierunku 26 od drogi na wieś Klecie. Bardzo blisko progu pasa jest droga dostępna publicznie między dwoma ogrodzonymi terenami (lotniska i strefy z urządzeniami nawigacyjnymi). Przed wyjazdem warto upewnić się, że w dzień lotny wiatr będzie przeważnie z kierunku zachodniego. Przyda się mała drabinka, podest, żeby fotografować teleobiektywem samoloty na CPPS. Te w powietrzu oczywiście nie wymagają podestu ani górki :)

M.

Napisano
4 minuty temu, beaviso napisał:

Jak przylecą F-35 to wybiorę się pod płot EPMB popatrzeć co tam na lotach słychać i widać.

M.

No i obaliłeś lokalną teorię  spiskową właśnie... :)

Napisano
17 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

toska- Ty leniu... niektóre wpisy zostały dla potomnych i jako ostrzeżenie...

No właśnie nie mam pojęcia z jakiego powodu ta reszta wpisów zniknęła a część została??? Ktoś, kto zagląda na forum co jakiś czas może nie mieć pojęcia jak przebiegała rozmowa. Nieładnie wyrzucać jedne posty a inne zostawiać. Kolo z forum zniknął ale rozmowa z nim powinna w całości pozostać na forum "dla potomnych i jako ostrzeżenie". 

Napisano
5 minut temu, pawel_breslau napisał:

No właśnie nie mam pojęcia z jakiego powodu ta reszta wpisów zniknęła a część została??? Ktoś, kto zagląda na forum co jakiś czas może nie mieć pojęcia jak przebiegała rozmowa. Nieładnie wyrzucać jedne posty a inne zostawiać. Kolo z forum zniknął ale rozmowa z nim powinna w całości pozostać na forum "dla potomnych i jako ostrzeżenie". 

Bo wiesz Yeti ma nakazane że tu dzieci i podatni na wpływy zaglądają i nie daj Boże któryś się skrzywienia nabawi.

Napisano
4 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

Zostały z prostego powodu...

Abyście Panie i Panowie mogli zobaczyć, co braki w wiedzy, za dużo propagandy, własne przemyślenia gdy rozumu nie starcza, prowadzą...

raczej pazerność i brak skrupułów :)

Napisano
6 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Zostały z prostego powodu...

Abyście Panie i Panowie mogli zobaczyć, co braki w wiedzy, za dużo propagandy, własne przemyślenia gdy rozumu nie starcza, prowadzą...

Ojojoj, bardzo nieładnie. I jak te osoby, nie będące w temacie rozmowy, mają sobie zdanie wyrobić, jak wyrzuciłeś tylko wybrane części konwersacji? Co mogą pomyśleć? Cóż, widzę, że wypowiedzi osobnika określanego jako ruska on..ca pozostawione a reszta przeszła przez maszynkę i wyleciała z forum. 

Aby zachować ogólny pogląd konwersacji trzeba przedstawić w całości jak sytuacja wyglądała, każdy będzie mógł sobie wyrobić zdanie we własnym zakresie a nie przy wybranych fragmentach. 

To taka moja mała dygresja.

Tak jak napisałem wcześniej, kolo wyleciał i uważam, że dobrze ale jak chcesz aby dla potomnych pozostawić ślad i ostrzeżenie to warto zachować oryginalny zapis rozmów a nie wybranych fragmentów...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie